Tire Siyaset Platformu tarafından facebook’ta yapılan anketten 200 oyla Mehmet Sıtkı İçelli lider olarak çıktı.

 

Ercan ÇELİK

 

İletişim adına en aktif kullandığımız alan haline gelen sosyal medya şüphesiz ki siyasi gündemi de zaman zaman belirlemekte. Bu noktadan hareketle Tire Siyaset Platformu tarafından facebook üzerinde “Tire Siyaset” ismiyle kurulan grup, Tire’deki siyasi gündemi sosyal medyaya yansıtmaya devam ediyor.


Tire Siyaset Platformu tarafından “Safınız Belli Olsun” başlığıyla yayınlanan ankette grup üyelerine “Tire Belediye Başkanı olarak kimi görmek isterseniz?” şeklinde soru soruldu. Facebook tabanlı soru modülünün kullanıldığı ankette, katılan herkes kendi ismiyle, açık olarak oyunu kullandı. Yaklaşık 1 ay yayında kalan anketten toplam 200 oy alan Ak Partili Aday Adayı Mehmet Sıtkı İçelli, birinci olarak çıkarken, Ak Partili bir diğer aday adayı olan Mehmet Çeltikcoğlu ise 181 oy ile ikinciliği göğüsledi.


Ankette üçüncü sırada ise toplam 80 oyla MHP’li Aday Hasan Çağlı yer aldı. Ankette verilen diğer isimlerin aldıkları oylar ise şu şekilde oldu; Ali Doğu 24, Emel Denizaslanı 10, Fatih Hayali 12, Hüseyin Hapçı 1, Mustafa Güngör 13, Nihat Koç 3, Tayfur Çiçek 19 oy.


Anket sonucunu geçtiğimiz cumartesi günü yayınlayan Tire Siyaset Platformu “Her şeye rağmen kişilerin reel olarak safını belli ettiği bu anket ile Tire'deki siyasi konjoktürün yönünü belirlemeye yardımcı olduğumuzu düşünüyor, katılımlarından dolayı tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.” Şeklinde bir açıklama yaptı.

Editör: Haber Merkezi