İYİ Parti’nin İzmir 2. Bölge İkinci Sıra Milletvekili Adayı Yiğit Karakış, Tire ziyaretinde, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Tire Süt Kooperatifi gibi kurumları ziyaret etti. Ziyaretleri esnasında HaberTire Gazetesi’ni de ziyaret eden Karakış, bölgenin sorunlarına değindi, çözümleri açıkladı.

TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMDEN SORUMLU

İYİ Parti Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış, partinin kuruluşundan itibaren İYİ Parti’de yer aldığını belirterek, “Bugün İzmir 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayıyım. Yaklaşık 20 senedir dijital dönüşüm alanında çalışıyorum. Siyasete girmeden önce de Koç grubunda bir teknoloji iştirakinde üst düzey yöneticiydim. Partimiz kurulduğunda ya kariyer ya da elimizi taşın altına koyacaktık. Elimizi taşın altına koymayı tercih ettik. O gün bugündür de partimizin çözümleri için uğraş veriyoruz. Özellikle dijital dönüşüm ve teknoloji alanında İYİ PARTİ’nin vizyoner politikalarını değerli hocam, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ile birlikte kaleme alıyoruz.” Dedi.

Anketten Hayati Okuroğlu yüzde 42,5’le birinci çıktı Anketten Hayati Okuroğlu yüzde 42,5’le birinci çıktı

“İZMİR’E İHANET EDiLİYOR”

Küçük Menderes Havzası’nda son yıllarda üreticiyi zor durumda bırakan su sorununa da değinen Karakış, “Küçükmenderes’te çok önemli bir su sorunu var. Bu bölgede, önemli bir verimlilik sorunu var. Üretilen tarım ürünlerinin katma değerli üretime dönüşme sorunu var. Ulaşım sorunu var. Vergiyi burası veriyor. Üretimi burası yapıyor. Yatırım başka illere yapılıyor. Bu kadar sanayinin, tarımsal üretimin olduğu, ekonomiye bu kadar katkının olduğu bir yerde 10 senedir bir yol bitirilemez mi! İzmir’e ihanet ediliyor. Biz bu ihaneti sonlandırmaya geldik. Çok önemli bir detay var burada mesela, damla sulama sistemine geçemiyor Tire. Tire’deki kuyuların yüzde 70’i ruhsatsız. Ruhsatsız olduğu için de damla sulama sistemi için kredi verilmiyor. Böyle olunca da yer altı su kaynaklarını daha fazla kullanıyorsun. Çözüm, damla sulamaya geçişi bu ruhsat kriterinden çıkarmak. Bu krediyi bir an önce vermek. Damla sulamaya bir an önce geçelim, su kaynaklarımızı koruyalım. Ondan sonra ruhsat işine bakalım.” Dedi.

“TİRE’DEKİ ÜRETİCİ ZENGİN OLMALI”

Tire’de çok büyük beklentilerin olduğunu dile getiren Yiğit Karakış, “Potansiyelinin çok altında kalmış durumda Tire. Buradaki tarımla uğraşanın, sanayide çalışanın zengin olması lazım. Dünyada Tire kadar potansiyeli olan yerlerde tarımla uğraşanlar ya da esnaflık yapanlar zengin insanlar. Avrupa’da olsa zengin oluyorlar. Tire’de olunca ancak borçla dönüyorlar. Bunu değiştirmemiz lazım. Yani Tire’nin muazzam zengin bir ilçe olması lazım. Yatırımları doğru yere yaparsak, bu verimliliği artırırsak, buranın su sorununu çözersek, bütün bunlar olur.” Dedi.

ATAKAN DURAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Tire ziyaretindeki izlenimiyle ilgili soruyu yanıtlayan Karakış, “Tire’de bize çok fazla iş düşmüyor. Sağ olsun Atakan Başkanımız, Tire’de 4 senedir muazzam bir peformans gösteriyor. Yerel yönetimde iyi şeyler yaptığınızda bu partinin oylarına da yansıyor. O yüzden ben teşekkür ediyorum başkanıma.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi