CHP’nin  geçtiğimiz gün Tire’de gerçekleştirdiği  90. Yıl kutlamalarına, tutuklu milletvekili Mustafa Balbay’ın Tirelilere hitaben yazdığı mektup damgasını vurdu. 


Ercan ÇELİK / HaberTire


Tire İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık bin partilinin katıldığı kutlamalarda, İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu tarafından okunan mektup duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.  Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan milletvekili Mustafa Balbay’ın kendi el yazısı ve imzasıyla yazdığı mektup, “Sevgili Tireli Dostlarım” diye başlıyordu. 

Mektubunda Tire’ye defalarca geldiğini belirten Balbay, duygularını ve temennilerini şu şekilde kaleme almış;
“Sevgili Tireli dostlarım. Bereketli toprakların güzel insanlarını özlemle selamlıyorum. Şu an bu satırları yazarken, özgürlükte defalarca geldiğim Tire’nin oksijenini ciğerlerimde hissediyorum. Ortak amaçlar için mücadele edenler çok bedende tek vücuttur. Tıpkı sizinle ben gibi. Halkımızın daha güzel, barış içinde, daha yaşanılası bir Türkiye için ayağa kalkması benim özgürlüğümdür. Sizi bu duygularla selamlıyor, Tire’nin verimli topraklarına ayak basacağım, renkli Pazar yerinde sohbete tutuşacağım, güler yüzlü insanlarıyla sokaklarında dolaşacağım günlerin heyecanını paylaşıyorum. Kardeşiniz CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay.”

CHP’nin Tire’deki kutlama etkinliğinde, Mustafa Balbay’a Özgürlük Girişimi üyeleri de “Adalet İstiyoruz” yazılı tişörtlerini giyerek, Mustafa Balbay’ın resimlerini  ve sözlerini içeren pankartlarını açtılar. 




Editör: Haber Merkezi