Ercan ÇELİK

Seçimler yaklaşırken Tire’de merkez mahallelerde olduğu gibi kırsal mahallelerde de muhtar adayları kendini göstermeye başladı. Jeotermal direnişiyle Türkiye çapında bir sembol haline gelen Başköy’de de Sami Şengün muhtar adayı olduğunu açıkladı. Jeotermal direnişi sürecinde her zaman ön planda olan ve köylüye öncülük eden Sami Şengün, muhtar adaylığı ve projeleriyle ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuştu.

Şengün projelerinden şöyle bahsetti: “Seçimlerden sonra daha büyük bir Jeotermal şirketinin köyümüz bölgesine yeniden girişimde bulunacağı duyumunu aldığımız Jeotermal sorununu, gelen giden evrakları inceleme imkanına sahip olarak, daha en baştan hukuksal yollarla bu sorunun önünü kesmek, ve asla köyümüzün Jeotermalciler tarafından işgal edilmesine izin vermemek.

Köyümüzün en büyük sorunu olan tapu sorununu direkt merkeziyle, Ankara ile temasa geçerek, gereken ne varsa yaparak kesinlikle çözüme ulaştırmak.

30 kişilik kadın ve erkeklerden oluşacak köy meclisi kurarak, köyümüzde yapacağımız bütün işleri öncelikle bu mecliste karar alıp, hem şeffaf bir yönetim oluşturmak, hemde jeotermal kahramanı Başköy kadınlarımızı da köy yönetimde söz sahibi yapmak.

Tarım ilçe müdürlüğü ile işbirliği yaparak, incir ağaçlarımızda hastalıkları önlemek, incir ağaçlarımızda kalite ve verimi artırmak için gerekli çalışmaları yapmak.

Her yıl Ekim ayı ortalarında yapacağımız İncir festivali ile, hem köyümüzün, hem incirimizin tanıtımını yapıp,köyümüzün kalkınmasını sağlamak.

Pazartesi günleri köy meydanında pazar kurup, haftanın çeşitli günlerinde gelen pazarcıları aynı günde toplayıp, köylümüzün ihtiyaçlarını köyümüzde karşılamasını sağlamak.

Köyümüze kuracağımız kalkınma kooperatifiyle,kendi incirimizi kendimiz işleyerek, hem gençlerimize ve kadınlarımıza iş imkanı yaratıp, hemde kendi incirimizi kendimiz ihraç ederek, köyümüzü Türkiyenin Başköyü yapmak.

Başköy inciri markasını tescil ettirmek

Maşat mahallesinin en önemli iki sorunu, şebeke suyu ve yol sorunlarını halletmek.

Maşat Çakırlar çayındaki çökmek üzere olan köprüyü yıkıp yenilemek, yolun kaplamasının yapılması.

Üretim yollarının büyükşehir tarafından yenilenmesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması ve asfaltlanmasını sağlamak.

Köyümüzün altına akan kanalizasyonu çelik borularla mezarlık mevkine taşıyıp, buraya kurulacak doğal arıtma ile hem deremize temiz su akıtmak,hemde köyümüzü bu pislikten kurtarmak.

Köy içine büyük bir çocuk parkı yaparak, çocuklarımızın güvenli bir şekilde oynamasını ve eğlenmesini sağlamak.

Havuz alanı bölgesine köprü yapılmasını sağlayarak, o bölgedeki köylülerimizin mağduriyetini gidermek.

Kuracağımız sosyal ve kültürel dernekle müziğin ve kültürün de Başköyü olmak.

Köyümüz okuluna her türlü desteği sağlayarak, çocuklarımızın başarı seviyesini yükselmesine katkıda bulunup, okulumuzu Tire'nin başarı oranı yüksek okullarından biri haline getirmek.

Köy düğün salonu olarak yapılan, İncir deposu olarak kullanılan yapının, sadece kadınlarımız ve çocuklarımızın kullanacağı, özellikle kadınlarımızın elişi çalışmalarını yapabilecekleri ve sergileyecekleri kültür evi ve kütüphaneye dönüştürülmesi. Kadınlarımız Burada hem sohpet edip, hem çaylarını içip hemde çalışmalarını yapabilecekleri bir ortam sağlamak.

Caminin altındaki deponun bir bölümünün sağlık evi olarak düzenleyip, aile doktorumuzun hastalarını muayene ederek ilaç yazmasını, ve tedavisini yapmasına imkan sağlamak.

Üniversiteyi kazanan ama maddi imkanı olmayan öğrencilerimize burs sağlayarak,gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak.

Gençler için Kureyş mevkii ne halı saha tesisi kurarararak, gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmak.

Sonuç olarak, artık bize Tire'nin Başköy'ü olmak yetmiyor. Biz artık "TÜRKİYE'NİN BAŞKÖY'Ü olacağız.”

Editör: Haber Merkezi