Bugün akşam saatlerinde siyaset kulislerine bomba gibi düşen bir iddiaya göre, Binali Yıldırım’ın Tire için düşündüğü aday Mehmet Sıtkı İçelli. İddianın sahibi Ege Haber.

 

Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

CHP’nin adayı olarak mevcut belediye başkanı Tayfur Çiçek’in açıklanmasının ardından, Ak Parti’de nefesler tutuldu ve adayın kim olacağı  merakla bekleniyor. Siyasi gündemin son derece durgun geçtiği son günlerde Ege TV ana haber bülteninde ortaya atılan bir iddia, akşam saatlerinde Tire’yi hareketlendirdi. Ege TV Ana Haber Bülteni’nde yer verilen habere göre, Ak Parti’nin İzmir adayları belli oluyor. Kurmaylarıyla toplantı üzerine toplantı yapan Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, ilçelerde çalışmak istediği adayların listesini yaptı. Yine iddiaya göre bu 8 adayın bulunduğu listede Mehmet Sıtkı İçelli’nin ismi yer alıyor.

Söz konusu haberde “Küçük Menderes Ovası’na ayrı bir önem veren Binali Yıldırım’ın, Tire’de de Tayfur Çiçek’in karşısına Eski Başkan Sıtkı İçelli’yi düşündüğü, gelen duyumlar arasında.” Denildi.

 


RESMİ AÇIKLAMA YOK

Sıtkı İçelli’nin adaylığıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, İçelli’nin isminin, Yıldırım’ın listesinde yer alması, İçelli’nin Tire’de aday olarak gösterileceği ihtimalini güçlendirdi. Adayların toplu olarak önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 



HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi