Tire Ülkü Ocakları üyeleri, geçtiğimiz gün gerçekleştirdikleri etkinlikle, vatandaşa broşür dağıttı.

                                                      

Ercan ÇELİK

 

Tire Ülkü Ocakları Başkanı Burak Şenol’un da katılımıyla, Tire Belediyesi Kent Müzesi önünde bildiri dağıtan ülkücü gençler, ülkü ocakları ile ilgili vatandaşların ve özellikle gençlerin önyargılarından kurtulmalarını, ülkücüleri tanımalarını istediler. “Ön yargılarınızdan kurtulabilirsiniz. Gelin bir çayımızı için” yazılı büyük bir pankart açan ülkücüler, ellerindeki broşürleri çevreden geçen gençlere dağıtarak, onları ülkü ocakları binasına davet ettiler.

Genellikle üniversite öğrencilerinden oluşan ülkücü gençler, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Klavuz ve Tire Ülkü Ocakları Başkanı Burak Şenol’un imzasını taşıyan bir bildiri de dağıttılar. Bildiri de şu ifadeler yer alıyor;

“Genç arkadaş, bugün davetim sanadır. Ahlaksızlığa, şiddete, küfre, riyaya ve her türlü kötü alışkanlığa karşı duruşum, tavrım ve karakterim senden yanadır. İyiliğe, adalete, dürüstlüğe, bilgiye ve nezakete olan inancım seninle birlikte anlam bulacaktır. Sen var olursan,  kutlu hedeflere yürüyen kervan hız kazanacaktır. Sen durursan yanımda ay yıldız nazlı dalgalanışına devam edecek, vatan ilelebet bir ve bütün olacak, yüzyılları aşan kardeşlik türküsü söylenmeye devam edecektir. Benim atası soylu, alnı açık genç arkadaşım. Gel bir düş kuralım, buluşalım vuslatta… Bırak onu, bunu, şunu! Gel artık Mevlana’nın hoşgörüsüne, bir adım at Yunus’un sevgisine, kulak ver Ahmet Yesevi’ye, hisset çağlar ötesindeki Bilge Kağan’ın sesini. Kararlı ol Çanakkale’deki Mustafa Kemal gibi, Haydi durma artık! Her neredeysen, gözleyenin var. Üzerine titreyenin var, seninle sonsuzluğa uzanacak evelallah Ülkü Ocakları var.”

Editör: Haber Merkezi