İlçedeki son siyasi durumu değerlendiren AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, 2011 genel seçimlerinde Tire’de aldıkları % 36.13 oy oranının, İl Teşkilatı tarafından yaptırılan son ankete göre, yaklaşık 4 puan üzerine çıktıklarını belirterek, “Vatandaşımızın hizmetlerimize ve duruşumuza teveccühü devam ediyor” dedi.



Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Son günlerde Tire’de yaşanan hareketli siyasi gündemin CHP’nin aday adaylık sürecini erken başlatmasına öncesindeki yapılan polemiklere bağlayan AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, mevcut durumu değerlendiren açıklamalarda bulundu.
Kendileri için sürecin Ekim ayı başında başlayacağını Kasın ayı sonlarında ise adayların isimlerinin netleşmesi ile birlikte, gerçek anlamda seçim çalışmalarının start alacağını ifade eden Çeltikcoğlu, “Biz, son genel seçimde % 50 oy alarak halkımızın teveccühüne ulaşmış bir parti olarak, bunun verdiği sorumlulukla yerel seçimlere hazırlanacağız.” dedi.

“TİRE İÇİN GÜZEL PROJELER HAZIRLADIK”
Genel merkezin çalışmalar için düğmeye basmadığını, parti içi disipline verdikleri önemden dolayı böyle çalışmayı yerelde başlatmadıklarını ifade eden Çeltikcoğlu, “2014 yerel seçimler için hazırladığımız birçok bitmiş, bir kısmı ise bitmek üzere olan ilçemizle ilgili projelerimiz var. Bu projeleri hazırlarken şehir halkının ihtiyaçları, sıkıntıları ve isteklerini baz aldık. Seçim sathına girdiğimizde bu projeleri halkımıza bir bir açıklayacağız. AK Parti yine hizmetleri ile gelecek. Hizmet nerdeyse biz ordayız.” şeklinde konuştu.

“ÇİÇEK’İN İSTİFASI CHP’YE GEÇECEĞİ ŞEKLİNDE ALGILANIYOR”
Yerel seçimde en büyük rakipleri olacak CHP’deki (Cumhuriyet Halk Partisi) yakından takip ettiklerini ifade eden Çeltikcoğlu, CHP’de 3 aday adayının şimdiden çıktığını, her 3 adayında yaptıkları işlerle kendilerini ispatlamış kişiler olduğunu belirten Çeltikcoğlu, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in istifa kararı ile ilgili olarak, “Başkan Çiçek’in partisinden istifası CHP ile iletişim halinde olduğu ve buradan aday olacağı şeklinde algılandı ve algılanıyor. CHP her ne kadar sürece erken girse de onlarda da Kasım sonu gibi adayın ismi netleşir.

“MHP SEÇMENİNİ MUTLU EDECEK BİR ADAY BULACAKTIR”
 MHP’nin kendileri gibi seçim sathına biraz daha girmeyi beklediğini ifade eden Çeltikcoğlu, “MHP’de sessizlik var. Fakat onların da genel merkezlerinden gelecek kararlar doğrultusunda ilerleyen günlerde hareketleneceğini ve tabanlarını mutlu edecek bir aday bulacaklarını düşünüyorum.” dedi.

“ADAYI; % 30 TEMAYÜL, % 30 HALKIN NABZI, % 40 İSE ADAY MÜLAKATI İLE BELİRLERİZ”
AK Parti olarak aday seçimlerine büyük önem verdiklerini, halkın nezdinde karşılığı olan halkın sevgisini ve teveccühünü almış veya alabilecek isimleri aday göstermek için ince eleyip sık dokuduklarını genel merkezde ve il merkezlerinde oluşturulan ekiplerin bunu iyi şekilde analiz ettiklerini ifade eden Çeltikcoğlu, “AK Parti olarak adayları seçerken % 30 partililer arasında yapılan temayül yoklamasına, % 30 seçim bölgesinde yapılan halk anketlerine, % 40 ise adayların genel merkezdeki mülakatlarına dikkat etmeliyiz.” dedi.

“BİZDEN 2-3 ADAY ÇIKAR”
Chp’de yaşanan adaylık yarışı ve şimdiden 3 adayın çıkması konusunda da değinen Çeltikcoğlu, kendilerinde de 2 veya 3 aday çıkabileceği tahmininde bulundu. Çeltikcoğlu, CHP’lilerin dediği gibi adaylık konusunda çok ilginin olmasının ‘seçimin kazanılacağı’ anlamına gelmediğini ifade etti. Çeltikcoğlu, “Bazen çok aday olması, eğer süreci yönetmekte sıkıntı çekiryorsanız, eksi yönde etki de yapar” dedi.

“OY ORANIMIZI YÜKSELMİŞ GÖZÜKÜYOR”
2011 genel seçimlerinde Tire’de aldıkları oy oranını, İl teşkilatları tarafından yaptırılan son ankete göre, yaklaşık 4 puan kadar yükselttiklerinin görüldüğünü ifade eden Mehmet Çeltikcoğlu, “2011 seçimlerinde Tire’de % 36.13 oranında oy aldık. İl teşkilatımız tarafından yaptırılan son ankete göre Tire’deki oy oranımız % 39.84 olarak çıkmıştır. Bu sonuca göre yaklaşık 4 puan kadar oyumuz ilerlemiş gözüküyor. Fakat daha seçimlere 7-8 ay var. Bu süre hazırlanma ve çalışmalar yapma açısından oldukça uzun bir süre. O yüzden biz ciddi şekilde çalışmaya ve hizmetlerimizi anlatmaya devam edeceğiz.” dedi.
Editör: Haber Merkezi