Türkiye 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerini belirlemek için sandık başına gidiyor. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Tire’de de seçim heyecanı en üst düzeye çıktı. Peki Tire’de kaç sandık kurulacak? İlçe Merkezi’nde kurulan sandıklarda kaç seçmen oy kullanacak? Tire’nin toplam seçmen sayısı kaç? Herkesin merak ettiği bu soruların cevaplarını HaberTire Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çelik araştırdı.

TİRE’DE KAÇ SANDIK KURULACAK?

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde Tire Şehir Merkezi’nde 128, kırsal mahallelerde ise 89 sandık kurulacak. Bu sandıklara ek olarak 1 sandık da seyyar olarak yetkililerce gezdirilecek. Tire’de 21 seçmen sağlık sorunları nedeniyle oylarını kendi evlerinde kullanmak istediklerini belirtmişti. İlçe Seçim Kurulu yetkilileri de 21 seçmen için seyyar sandık uygulamasını devreye soktu. İlçe Merkezi, Kırsal Mahalleler ve seyyar olmak üzere Tire’de toplamda 218 sandık kurulacak.

TİRE’NİN TOPLAM SEÇMEN SAYISI KAÇ?

Tire şehir merkezinde 44 BİN 794 kayıtlı seçmen bulunurken, kırsal mahallelerdeki kayıtlı seçmen sayısı 20 BİN 759 olarak açıklandı. Bu rakamlara göre ilçe merkezi ile kırsal mahalleler toplamında 65 BİN 553 kayıtlı seçmen var.

KATILIMIN YÜKSEK OLMASI BEKLENİYOR

Tire’de 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen anayasa değişikliği halk oylamasında Tire’deki kayıtlı seçmenlerin yüzde 87,4’ü sandık başına gitmişti. 24 Haziran seçimlerinde de katılımın tıpkı referandumdaki gibi yüksek olması bekleniyor.

SEÇİMLERDE KAÇ GÜVENLİK GÜCÜ GÖREV ALACAK?

Seçim günü oy verme işleminin başlamasından oy sayım işlemlerinin bitimine kadar 142 Polis ile 150 Jandarma personeli görev alacak. Şehir merkezi ve kırsal kesimlerde seçim güvenliğini sağlayacak toplam personel sayısının 292 olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi