Yerel seçimlere hazırlanan Tire Belediyesi eski Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli, “spor, gençlik, sağlık, kültür, sanat, sanayi, ticaret ve turizm alanında hazırladığımız projeler ses getirecek” dedi.


AK Parti’den, Tire Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan Mehmet Sıtkı İçelli, hazırladıkları yeni projelerin ilçede ses getireceğini söyledi. Belediye Başkanlığı döneminde de halka verdiği sözleri tuttuğunu hatırlatan İçelli, “yerel seçimlerde ben değil, projelerim konuşacak” dedi. Spor, gençlik, sağlık, kültür, sanat, sanayi, ticaret ve turizm alanında yepyeni projelere imza atmak istediğini ifade eden İçelli, “Tire’nin yeni dönemde, AK Parti ile birlikte yepyeni ufuklara yelken açacağına inanıyorum. İlçedeki eksiklikleri yakından biliyorum. Hazırladığımız projeler 7’den 70’e tüm toplumu kucaklıyor. Tire Devlet Hastanesi bizim eserimiz. Maltepe alanına, tıpkı Devlet hastanesi örneğinde olduğu gibi Sağlık Bakanlığı ile iş birliğine gidip, ‘ihtisas hastaneleri’ ile donatılmış ‘sağlık şehri’ kuracağız. Tire sağlık alanında söz sahibi olan önemli bir merkez haline gelecek. İlçemiz sağlık turizminden de pay alacak” şeklinde konuştu.


"İŞSİZ GENÇ KALMAYACAK"
Tire’nin, oldukça genç nüfus yapısına sahip olduğunu dile getiren İçelli, “Gençlere yeni spor sahaları ve sosyal alanlar kazandıracağız. Maltepe bölgesinde belediyeye ait 43 bin 500 metre kare alana, içinde futbol, basketbol, voleybol, tenis, bisiklet ve yürüyüş yolları, kapalı salon, gençlik merkezleri bulunan dev bir spor kompleksi kuracağız. Bunun hazırlıklarına zaten geçmişte başlayıp, söz konusu alanı belediyeye kazandırmıştık. Şimdi ise başladığımız işi bitireceğiz. Gençlere yeni iş alanları kazandıracağız. Tire’de işsiz genç kalmayacak. Evlenme çağı gelen, gelir seviyesi düşük geçleri İŞ-KUR projeleri ile destekleyip, onları iş ve meslek sahibi yapacağız. Yerel tarım ve ticaret işletmelerini destekleyeceğiz. Rezerv ve alternatif sanayi bölgesi kurup, küçük ve orta ölçekli girişimcilerin önünü açacağız. Özellikle iş ve aş konusunda gençlere ayrı bir değer ve önem verdiğimin bilinmesini istiyorum. Buna paralel olarak, gençlik konserleri düzenleyeceğiz. Popüler sanatçılarımızı konser vermeleri için tekrar ilçemize getireceğiz. Amatör müzik gurupları kurup, onlara yeni olanaklar sağlayacağız. İlçe Spor Müdürlüğü ile işbirliğine gideceğiz. Kültür, sanat ve meslek kursları açacağız.


"TAHTAKALE ÇARŞISI CANLANACAK"
İlçede ticaretin kalbinin attığı tarihi Tahtakale çarşısını, esnafa ek bir yük getirmeden tekrar “cazibe merkezi” haline getireceklerini kaydeden İçelli sözlerini şöyle sürdürdü. “Yetkin üniversiteler ile birlikte projeler hazırlayacağız. Çarşımızın üstünü kapatacağız. Rahat bir alışveriş ortamı yaratacağız. Tahtakale çarşısı niye Forum Bornova gibi olmasın? Tarihi ve kültürel değerler açısından ise sanılanın aksine Bursa ve Manisa’dan daha zenginiz. Tarih ve kültürel mirasımıza sahip çıkacağız. Turizm şirketleriyle işbirliği içinde çalışacağız. İlçede, Konaklama ve yatak imkanlarını arttıracağız. Gülcüoğlu ve Kirazoğlu konakları örneğinde olduğu gibi tarihi değerlerimizi turizme kazandıracağız. Sarıca Yusuf ve Çıra pazarı sokak sağlıklaştırma projelerini başarıyla tamamlamıştık. Yeni sokak sağlıklaştırma projelerinin ise devamı gelecek. TOKİ yatırımları tekrar hız kazanacak. Elbette, temel belediyecilik hizmetlerini de layıkıyla yapacağız. Tek hedefim, Küçük Menderes’te Tire’yi tekrar hak ettiği “lider kent” konumuna getirebilmek. Bunu halkımızın desteği ile başaracağız.”

Editör: Haber Merkezi