MHP Tire İlçe Teşkilatında 12. Olağan Kongre gerçekleştirildi. 400 delegenin bulunduğu Tire MHP’de 81 delegenin katılımı ve 80 delegenin oyuyla seçime tek liste giren Ali Koçlar, İlçe Başkanı seçildi. Kongrede kullanılanın oylarının birisi geçersiz sayılırken delege sayısına oranla katılımın ve kullanılan oyların düşük olması dikkatlerden kaçmadı. 


İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın da katıldığı kongrede ‘birlik-beraberlik’ ve ‘genel başkanın arkasında durulduğu’ mesajları verildi.
İzmir ilçe kongrelerini Tire kongresi ile sona erdiren Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongre Tire Belediyesi İstasyon Hangar Salonu’nda gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde yapılması planlanan MHP Tire 12. Olağan Kongresi yeterli katılımın sağlanamaması üzerine öğleden sonra başlatılabildi. 

DİVAN KURULDU
Kongrede açılışın ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Divan; İl Başkan Yardımcısı Şevket Alptekin, İl Yöneticisi Abdullah Şahin, Ödemiş İlçe Başkanı İsmail Poyraz ve Beydağ İlçe Başkanı Alaattin Topçu isimlerinden oluştu.
“Faaliyet”, “Yönetim” raporları ile “Gelir-Gider” tablosu okundu ve oylamaya sunuldu. Oylamada oy birliği ile ibra edildi. Program konuşmalarla sürdü. İlk olarak İlçe Başkanı ve tek aday olan Ali Koçlar kürsüye gelerek konuştu.

“YILMAK YOK, DİK DURACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ”
Koçlar konuşmasında; “Milliyetçi Hareketin öncüleri kurşunla, yağlı urganla, ölümle pes ettirilemediler. Suçlamalara uğradık. Mağdur edildik ama yıkılmadık ve hep dik durduk. Bunları meşakkatli geçmişimizde yaşadık. Günümüzde ise bizlere yenilgi yaşatmak için ahlaksızca saldıran, fitne ateşini aramıza sokmak isteyenlere karşı yine dimdik ayakta duracağız.
Bizler bu ülkenin ve milletin hizmetindeyiz. Bizler milletimizin yüz akıyız. Tıpkı; Bilge Kağan, Alparslan, Kılıçarslan, Fatih, Atatürk ve davamızın kurucusu merhum liderimiz Alparslan Türkeş gibi.
Buradan sesleniyorum. Herkes bilsin; yılmak yok, dik duracağız. Başaracağız. Bu dik duruşumuzu tüm Tirelilere göstereceğiz. Bunu edebimizle göstereceğiz. Bu yönetim ve ilçe başkanı olarak ben Ali Koçlar, her zaman Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin hep arkasında olacağız.” dedi.

“KONGREYE KATILIMI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLAR, ÜLKÜCÜ DE MİLLİYETÇİ DE OLAMAZ”
Daha sonra söz alan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş sözlerinin başında ramazan ayı ile ilgili dileklerini ifade etti. Karataş ayrıca ‘İstanbul’un Fethinin Yıldönümü’ ve ‘Ülkücü Şehitleri Anma Günü’ hakkında kısa açıklamalarda bulundu.
Sakin başladığı konuşmasının sonlarına doğru sert bir tonda sözlerini dile getiren Karataş, CHP’ye ve partiden ayrılan muhalif kanada yüklendi. Karataş, “MHP’nin oyları azalıyor, eriyor diyenlere şunu söylüyorum. MHP’yi 12 Eylül bitiremedi. İçimize fitne ateşi sokanlar mı bitirecek! Bugün herkes; CHP’lisi, HDP’lisi, partisizi, ittifakçısı, illegal yapıları hepsi bir olsun istiyorlarsa bir parti kurup 2019 seçimlerine birlikte kol kola girsin. 
Ben partime ve İzmir’deki siyaset hayatına 25 yılını vermiş biriyim. İzmir’de ne olduğunu, Tire’de ne olduğunu, kimlerin ne işler peşinde olduğunu iyi bilirim!. Bugün burada katılımın düşük olmasını polemik ve fitne konusu yapmak isteyenlere şunu söyleyeyim. Öncelikle tek adayla gidilen kongre seçimlerine katılım her zaman, birden fazla adayın yarıştığı kongrelere göre, düşük olur. 


Bunun yanı sıra kongreye katılımı düşük tutmak, sağı solu arayarak engelleme yapmak ne ülkücülüğe, ne milliyetçiliğe, ne de erkekliğe sığar. Bu engellemeleri yapmak edepsizliktir. Fakat her şeye rağmen MHP Tire’de ayaktadır. Biz nicelik değil, nitelik arıyoruz.”

“YÖNETİM KURULU” VE “ İL DELEGELERİ” ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
Mevcut delegelerden 110’unun katıldığı ve oy kullandığı seçimde, 80 oy alan Ali Koçlar, bir kez daha Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı seçildi. Koçlar’ın yönetim kurulunda yer alan asil üye isimleri; Ali İhsan Coşar, Burak Şenol, Bilal Kıvrak, İbrahim Çetinkal, İsmail Tosun, Okan Çulha, Ahmet Tabakoğlu, Sencer Naci Ata, Kürşad Erburhan, Esin Hapçı, Özlem Kersu, Sabriye Tarlı, Sinan Bilgin, Mehmet Bilgin, Gökhan Usluoğlu, Ali Küçük, Mehmet Tüfenkçi ve Muzaffer Yılmaztürk şeklinde oldu.
İl Delegesi asil üyeleri ise; Ali Koçlar, Burak Şenol, Bilal Kıvrak, Ali İhsan Coşar, Okan Çulha, Ahmet Tabakoğlu, İbrahim Çetinkal, İsmail Tosun, Fehmi Horzum, Kürşad Erburhan, Ali Küçük, Ahmet Ramiz Hançerlioğlu, Sencer Naci Ata, Mehmet Akcan, Engin Kalaycı ve Adem Dündar isimlerinden oluştu. 


 

Editör: Haber Merkezi