Geçtiğimiz pazar günü Belediye Başkan Adayını açıklayarak seçim çalışmalarına hız veren Tire MHP camiası,  başkan adayları Av. Hasan Çağlı'nın etrafında kenetlenerek tek yürek oldu. 
Dilek KART

Orta Park Kafe'de MHP Tire Belediye Başkan adayı Av. Hasan Çağlı'nın daveti üzerine bir araya gelen MHP'liler, Tire siyasetindeki son gelişmeleri değerlendirerek, 2014 yerel seçimleri için birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Toplantıya MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel'in yanı sıra,  Tire siyaset çevrelerince yakından tanınan Behçet Atlam, Hasan Çeltik, Celal Kırgıl, Şaduman Soruç, Cengiz Ekşioğlu, Atakan Duran, Ahmet Çatakoğlu,  Fatih Okuroğlu, Serdar Kadağan, Melih Bezci, Hulusi Yönter, Ahmet Moran, Haşim Erburhan, Faruk Narin, Hasan Çoban, Barbaros Türkay ve Mehmet Ece gibi isimler katıldı. 

Toplantının ardından yaptığı açıklamada Tire'nin ilkeli, samimi ve kaliteli bir kadro tarafından yönetilmesi gerektiğini söyleyen Av. Hasan Çağlı, “Bu kadro MHP'de fazlasıyla var. Bu gün burada bizimle birlikte olan arkadaşlarımızın her birinin diğer siyasi partilerde üst düzey yöneticilik yapabilecek kapasitede olduğunu herkes biliyor. Zaten biz her zaman bunu söyleyerek yola çıktık. MHP'nin ilçemizdeki dinamikleri bir araya geldiğinde, Tire siyaseti açısından en kaliteli kadroyu oluşturacağından eminiz. Tire'nin önümüzdeki süreçte en temel ihtiyacı ilkeli ve kaliteli bir yönetim kadrosudur. Biz bu kadroyu oluşturacağımıza ve halkımızın gönlünden geçen yönetim anlayışını Tire'ye kazandıracağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.


94 RUHU GERİ Mİ GELİYOR? 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin geçmişte iki kez belediye seçimlerini çok küçük bir farkla kaybettiğini hatırlatan Hasan Çağlı, “Bu durum, partimizin ve kadromuzun zannedilenin aksine Tire'nin beklentilerini karşılayabilecek düzeyde olduğunu net bir şekilde ortaya koymaktadır.  Özellikle 94 ve 99 yerel seçimlerinde partimizin ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ruhunun bu seçimlerde de yaşanacağından eminiz. Son iki seçimde partimizin üzerinde oynanan oyunlar nedeniyle yarıştan uzak kalmış gibi görünse de son genel seçimlerde partimizin Tire'de almış olduğu 9 bin civarındaki oy, Tire için MHP'nin halen ciddi bir seçenek olduğunu göstermektedir.  Şimdi partimiz ve Tire'deki milliyetçi oylar üzerinde oynanan oyunları bozma zamanıdır. Birlik ve beraberliğimiz bu oyunları Tire siyasetinden söküp atacak güçtedir. Bu gün toplantımızda yer alan tüm isimler partimizin Tire’deki kuruluşundan bu yana hizmet veren ve dik duruşu ile halkımızın saygısını kazanan temel dinamiklerimizi temsil etmektedir. Bu birliktelik için hepsine de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

TİREYİ TİRELİLER İLE BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN HAZIRIZ
Tirenin sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik bilgi birikimlerinin ve siyasi tecrübelerinin diğer partileri kıskandıracak düzeyde olduğunu vurgulayan Çağlı, “Bu gün herkes görmektedir ki, Tire'deki diğer siyasi partiler iç kavgalarından fırsat bulup şehrimizin sorunları ile ilgilenemeyecek haldedir. Oysa MHP için durum görüldüğü gibi oldukça farklıdır. Özellikle benim adaylığım için karar verme aşamasında hiç bir siyasi pazarlık ve hesabın dikkate alınmadan partimizce kabul görmesi, bundan sonraki süreçte ve seçimleri kazandığımızda da Tire’nin menfaatlerinin hiç bir şekilde pazarlık konusu yapmayacağımızın garantisi niteliğindedir. Adaylık sürecimizin başından bu yana partimizin seçmeni dışındaki diğer vatandaşlarımızdan da gördüğümüz yoğun ilgi ve destek bizlere çıktığımız yolda güç ve umut vermektedir. İnanıyorum ki, güzel ilçemiz Tire, önümüzdeki seçimlerde kısır siyasi tartışmalardan kurutulacak ve temsil etmek istediğimiz ilkeli siyaset anlayışı ile millet sevgisini, hizmet yarışına dönüştürecektir. Bu amaç için verdiği destekten dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Tire'yi Tireliler ile birlikte kalkındırmak için hazırız” dedi.  



 “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ KALICIDIR”
MHP'nin en önemli isimlerinin ve değerlerinin adayları Av. Hasan Çağlı etrafında birleşmesinden oldukça büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel ise, MHP'nin önümüzdeki yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkacağına olan inançlarının aratarak devam ettiğini hatırlatarak, “Partimizin tüm dinamikleri ve büyükleri ile bu gün burada yaşadığımız birlik ve beraberlik, zafere ulaşmak için ortaya koyduğumuz inanç ve ortak akıl Tire'yi güçlü bir yönetime kavuşturacaktır. Hiç kimse partimizin oyları ile pazarlık yapabileceğine dair hayaller görmesin. Milliyetçi Hareket Partisi ortaya koyduğu bu irade ile Tirelilerin arzu ettiği belediyecilik ve hizmet anlayışını ilçemize kesinlikle kazandıracaktır” dedi. 



 “TİRE İÇİN HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”
Av. Hasan Çağlı'nın belediye başkan adaylığını büyük bir memnuniyet ve heyecan ile karşıladığını ifade eden Kavram Dershanesi müdürü Cengiz Ekşioğlu da yaptığı açıklamada, “Hasan Çağlı kardeşimizin Belediye Başkanı Aday olmasını dolayı memnuniyetle karşılıyorum. Bu gün burada tüm eski dostlarımız ile birlikte bu haberi kutluyor ve hayırlara vesile olması için değerlendirmede bulunuyoruz.  İnşallah her zaman olduğu gibi onun adaylığı partimize büyük bir güç verecektir.  Tire İçin çok güzel olacağını düşünüyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

Tire MHP eski ilçe başkanlarından Behçet Atlam ve Hasan Çeltik de, Av. Hasan Çağlı'nın adaylığının Tire’de büyük bir heyecan yarattığını söyleyerek, “Tire'de tüm siyasi dengeler şimdi yeniden gözden geçiriliyor. Ama hiç bir güç, bu aşamadan sonra genç ve dinamik adayımız ile yola çıkan MHP'nin, Tirenin ufkunu genişletmek için yerel seçimlerden zaferle çıkmasını engelleyemeyecektir” dediler.  



Editör: Haber Merkezi