30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimi öncesi siyasi partilerde başlayan aday belirleme süreci Ak Parti MYK’sınca belirlenen 01 Ekim 2013 – 01 Kasım 2013 tarihleri tespit edildi ve müracaat için gerekli adaylık başvuru formları İlçe Başkanlıklarına ulaştı.



Konuyla ilgili olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu bir açıklama yaptı. Çeltikcoğlu, “Bilindiği üzere 30 Mart 2014 tarihinde önümüzde 5 yıl için bulunduğumuz yerleşim merkezlerinin yönetim kademesini oluşturacak yani Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi ile mahalle muhtarlıklarının seçimi anayasamızın ilgili hükmü gereği gerçekleştirilecektir. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan halk oylaması ile demokratikleşme yolunda önemli adımlar atmaya başlayan ülkemiz için demokratikleşme ve halkımızın yönetim üzerindeki etkisinin artmasıyla birlikte kısa zaman sonra yaşanacak yerel seçimler son derece önemli hale gelmiştir. Halkımız 30 Mart tarihinde sandık başına gitmek suretiyle başarılı ile başarısızı ayırt edecek, kendisi ve çocuklarının geleceği için oy kullanacaktır. Özellikle Ak Parti olarak yaklaşık bir yıldır Ar-Ge ekibimizle birlikte ilçemizin ve köylerimizin ihtiyaçları ve çözümleri noktasında ciddi çalışmalar yaptık, Tiremiz için önemli ve büyük projeler hazırladık. Bu projelerimizi seçim sürecinde çok kıymetli halkımızla paylaşacağız. Tabi bugün itibariyle yapmış olduğumuz bu çalışmalarının üzerine yeni ve heyecan yaratan projeler üretmek üzere içerisinde Tire aşkı olan herkesi göreve çağırıyoruz” dedi.


1 KASIM SON GÜN
Adalet ve Kalkınma Partisinin,  yaşadığı şehirle ilgili projesi olan, sorunlarının çözümü için mesai vermek isteyen ve Tire’nin geleceği için elini taşın altına koymak isteyen herkese kapılarını sonuna kadar açtığını belirten Mehmet Çeltikcoğlu, “Parti Merkez Yönetim Kurulumuzun aldığı karar ile bu amaçla ‘Tire için bende varım’ diyen herkesin müracaat edebilmesi için 1 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında başvuru tarihi olarak açıklanmıştır. Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği için başvurmak isteyen tüm hemşerilerimiz İlçe Başkanlığımıza başvurmak suretiyle dosyalarını alıp, istenen evrakları tamamladıktan sonra yine 1 Kasım 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar İlçe Başkanlığımıza teslim edebilirler” dedi.


BAYANLARIN YOĞUN İLGİSİ BEKLENİYOR
Özellik hükümetimizce çıkarılan Bütünşehir Yasası ışığında gerçekleştirilecek bu yerel seçimlerle belirlenecek belediye başkanı ve belediye meclisinin Tire’nin tüm sınırları dâhilinde yaşayan tüm halka hizmet götüreceğini hatırlatan Çeltikcoğlu, “Bu amaçla ‘Tire için bende varım’ diyen tüm hemşerilerimi adaylık noktasında destekliyor ve müracaatlarını bekliyorum. Bu seçim, özellikle bayan adayların partimize daha yoğun ilgi göstereceğine inanıyorum. Yaptığımız mahalle ve köy ziyaretlerinde özellikle bayanların yaşadıkları çevrenin sorunları ve çözümleriyle daha ilgili olduklarını, çözüm için daha fazla uğraş verdiklerine şahit olduk. Yine beldemize ve köylerimizde yaşayan halkımızın da bu seçimlerde çözümün içerisinde olmak için daha fazla görev üstleneceğine can-ı gönülden inanıyorum. Bu vesile ile yerel seçimlerin şehrimize ve halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor,  tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi