Türkiye İşçi Partisi Tire İlçe Seçim Bürosu, düzenlenen törenle açıldı. Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan seçim irtibat bürosunun açılış törenine TİP Milletvekili Sera Kadıgil, İzmir Milletvekili Adayları Gazeteci İrfan Değirmenci, Mehmet Kani, Eser Atak ve Ali Haydar Öztürk gibi isimlerle birlikte çok sayıda partili katıldı.

TİP Tire Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışında şüphesiz en çok ilgi gören isimler, ekranların sevilen yüzü İrfan Değirmenci ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki sert çıkışlarıyla tanınan Sera Kadıgil oldu. Partililer, Türkiye İşçi Partisi adaylarıyla bol bol fotoğraf çektirdiler.

Açılışın ilk konuşmasını ev sahibi olarak Tire’den Milletvekili Adayı olan Ali Haydar Öztürk yaptı. Öztürk, konuşmasında bölgenin sorunlarından bahsetti ve seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İRFAN DEĞİRMENCİ: “SÜLALE DEVRİ DE BİTİYOR”

Alkışlarla mikrofonu alan Gazeteci İrfan Değirmenci ise evlerinin balkonlarından kendilerini dinleyen Tirelileri selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Günden güne büyüyoruz. Türkiye’nin son günlerde en çok üye kaydeden siyasi partisiyiz. İzmir’de yükseliyoruz. Hiç merak etmeyin. Cadde cadde, sokak sokak, mahalle mahalle dolaşmaya devam ediyoruz. O kadar güzel bir milletvekili adayı listemiz var ki, ikinci sırada Mehmet Kani abimiz var. İzmirli çiftçinin sorunlarını o meclise taşımaya gidiyoruz. Gelirken yolda gördük hep mandıraları. Tire demek süt demek. Süt lüks demek memlekette maalesef. Süt üreticisinin de yüzü gülmüyor. Girdi maliyetleri ortada, elektrik, mazot, yem maliyetleri ortada. ‘Bu böyle gitmez!’ demek için, Ankara’ya sesinizi daha güçlü şekilde duyurmaya gidiyoruz. Lale devri bitti, sülale devri de bitiyor. İzmir bunu başaracak.”

KADIGİL: “DEVLETTEN BEŞ KURUŞ PARA ALMAYAN BİR PARTİYİZ”

İzmir’e sık sık geldiklerini fakat Tire’nin biraz ihmal edildiğini ifade eden TİP Milletvekili Sera Kadıgil, “Aslında her şeyden önce şunu söylemem gerekiyor; birçok açılışlar yapılıyor malumunuz. Biz de yapıyoruz. Görüyorsunuz Tayyip efendi de günde 20 tane temeli olmayan yer açıyor bu aralar ama bizim açılışlarımızın bir farkı var. Birincisi biz devletin parasını yemiyoruz. Devletin parasıyla yaptığımız şeyleri kendimiz yapmışız gibi çökmüyoruz. İkincisi ve bizim için daha önemlisi var. Biliyorsunuz bu seçim dönemlerinde sizlerin bizlerin vergilerinden milyon milyon paralar alınıyor. Mesela yedikleri yuttukları yetmezmiş gibi AKP denen partiye 600 küsur milyon para vereceğiz vergilerimizle. Seçimlerde bize kara propaganda yapsınlar diye. Diğer partiler de alıyor evet bu hazine yardımından. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak ne devletten, ne büyük sermaye gruplarından, ne patronlardan hele hele ne o beşli çetelerden beş kuruş para almayan bir partiyiz sevgili arkadaşlar. Herkesin şunu bilmesini çok istiyorum; biz bu irtibat bürolarını açabiliyorsak eğer, bilin ki onun altında ya bize yardımcı olmak isteyen bir dostumuzun gönüllü bağışı var ya da çoğunlukla haftada 6 gün, günde 14-15 saat çalışmasına rağmen, ayın sonunu getiremiyor olmasına rağmen, dişinden tırnağından ailesinden artırıp emek emek buraların kiralarını ödeyen yoldaşlarım var. O yüzden her şeyden önce ben Tire İlçe Başkanlığımıza ve İzmir İl Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

“BİR OY KEMAL’E, BİR OY TİP’E”

14 Mayıs seçiminin çok kritik bir seçim olduğunu ifade eden Sera Kadıgil, “Biz bunları niye yapıyoruz. Önümüzde çok kiritik bir süreç var sevgili arkadaşlar. 22 yıldır biz saray rejimi karanlığı tarafından yönetiliyoruz. Son 6 senedir tek bir herifin ağzından çıkan lafların kanun olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve bu ülke bize geldiğimiz noktada bir kilo soğanın 30 lira olduğu, besicinin ineğini kesime göndermek zorunda kaldığı, süt üreticisinin çocuğuna süt içiremediği bir ülke haline getirdi. Biz 19 gün sonra 22 yıldır çektiğimiz bu karanlıktan kurtulmak için o sandığa gideceğiz. Bu karanlıktan kurtulmak, hepimiz için çok önemlidir. O yüzden bir oy Kemal’e bir oy TİP’e diyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak görmeyi hepimiz istiyoruz.

Biz diyorlar ya ‘oy böleceksiniz’ diye. Hayır biz oy bölmeyeceğiz. Biz zaten 5 senedir bunu söylüyoruz. Gelelim ikinci kısmına. Bu seçimde önümüze iki tane pusula gelecek. Birinde yönümüz bir, yolumuz bir, hedefimiz bir. Recep Tayyip Erdoğan’ı da temsil ettiği saray rejimini de sandığın en dibine gömeceğiz. Hep beraber yapacağız. Mecburuz yapmaya. İkinci pusulada sizin desteğinizi istiyoruz. Biz risk yaratacağımız hiçbir yerde zaten seçime girmiyoruz. Bizim seçime girdiğimiz yerler aynı İzmir gibi kazanacağımız ve adaylarımızı meclise yollayacağımız yerler hiç şüpheniz olmasın.” Dedi.

Anketten Hayati Okuroğlu yüzde 42,5’le birinci çıktı Anketten Hayati Okuroğlu yüzde 42,5’le birinci çıktı

Açılış töreninin ardından Tire şehir merkezinde Salı pazarını gezen TİP Adayları, vatandaşlarla buluştular.

Editör: Haber Merkezi