Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Osman Varol, “Tire’de seçimi tekrar biz alacağız.” dedi.




Bodrum ve Tire Belediye Başkanlarının Demokrat Parti’den ayrılmalarını değerlendiren İzmir İl Başkanı Osman Varol yaptığı açıklamada,“Aslında her şey aslına rücu ediyor” diyerek şunları kaydetti:


“Gerek Mehmet Kocadon, gerekse Tayfur Çiçek’in istifa etmelerinin altında yatanları üç aşağı, beş yukarı biliyoruz. Ben 15 gün önce Tayfur Çiçek’e gittim ve bizzat görüştüm. O’na her desteği vereceğimizi, yeniden belediye başkanı yapabilecek güçte olduğumuzu anlattım. O da ikna oldu.. Ama niyeyse ayrılmayı tercih etti. Ayrılırken söylediği sözler beni çok üzdü. Demokrat Parti’nin eski gücünde olmadığını söylüyor. Bu Demokrat Parti onu belediye başkanı yaparken de aynı güçteydi. Demokrat Parti o zaman çok daha güçlü değildi. Partimizin Tire Belediye Başkan adayı hazır..Tire’de yine 2014 seçimlerinde de partimizin bayrağını dalgalandıracağız. Çok büyük bir iddia ile söylüyorum. Tire’de belediye başkanı yine Demokrat Parti’den olacak. Orada çok sevilen bir ağabeyimiz, neredeyse orada efsane olmuş bir ağabeyimiz var. O’nun karşısına kimi çıkarırsa, çıkarsınlar, hiç kimsenin dayanabileceğini zannetmiyorum. Çünkü Tire, Demokrat Parti’nin kalesidir. Orada seçimi tekrar alacağız."



KOCADON'U ANNESİ ETKİLEDİ
İl Başkanı Varol, Bodrum Belediye Başkanı Kocadon ile ilgili ise şöyle konuştu: "Mehmet Kocadon’un ailesi CHP kökenli bir aile..Özellikle annesi çok etkin sayın Kocadon üzerinde. Öyle tahmin ediyorum ki sayın Kocadon, annesinin etkisi ile Demokrat Parti’den ayrıldı. Çünkü biz Bodrum’da her zaman iddialı bir partiyiz. Biz gene orada iddialı bir aday çıkartır, Kocadon’la yarışırız. Bu kadar basit bizim için.”

kaynak:haber01.com
Editör: Haber Merkezi