Yeni üyelere verdikleri yemekle hoş geldiniz diyen ilçe yönetimi ve Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar gençlere bir çok konu da seslendi.
Konuşmasına Cumhuriyet sevdalısı, Laiklik sevdalısı ve Atatürk sevdalısı genç arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz diyerek başlayan Hakan Şenoyar konuşmalarına şu şekilde devam etti.

"SİYASET YAPMAYAN AYDINLAR, SİYASET YAPAN CAHİLLER TARAFINDAN YÖNETİLİR"
"Türkiye'de hiç bir dernek hiç bir vakıf ya da hiç bir kulüp Türkiye'yi yönetemez arkadaşlar. Türkiye'yi yönetmenin yolu siyaset' ten ve CHP,AKP,MHP gibi siyasi partilerden geçer. Eflatun'un bir lafı vardır, 'siyaset yapmayan aydınlar, siyaset yapan cahiller tarafından yönetilir.' Elektrik Mühendisi olmuş arkadaşım siyasete soğuk bakıyor, Makine Mühendisi olmuş arkadaş siyasete soğuk bakıyor. Hayvancılık yapıyor geçimini zor sağlıyor süt aynı fiyatta siyasete soğuk bakan arkadaşlarım var. Her gün yiyeceği lokmayı, çocuklarını okula gönderirken cebine harçlık koyup koyamayacağını düşünen arkadaşlarım siyasete soğuk bakıyorlar. Bu gibi sorunlarla karşı karşıya olan arkadaşlar gördükleri sorunları dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak için siyasete girmeli.Dolayısıyla siyasete kimse soğuk bakmamalı. 

"BAŞKÖY SİYASET MALZEMESİ YAPILACAK BİR KONU DEĞİL."
Burnumuzun dibinde Başköy'de  jeotermal santral kurmak için hiç kimseden müsaade almadan sondaj yapmaya geldiler. Bereket bayramdan önce biz o köylüyü uyandırdık ama siyasete konu yapmak için uyandırmadık. Her birimizin Eğridere, Derebaşı, Mahmutlar, Başköy, Akyurt, Büyükkale, Peşrefli , Yeniçiftlik köylerinden tanıdığımız arkadaşlarımız var. Hepsinin bağları, bahçeleri, tarlaları, ağaçları var.  Böyle bir santral kurulduğunda o bölgede bütün bitki örtüsü kurur. Bu siyaset olarak birilerinin malzeme yaparak kazanç elde edeceği ben bunu burada kullanayım diyebileceği bir konu değildir. Çünkü bu yarın çocuklarımıza  miras bırakacağımız onlarında çocuklarına miras bırakabileceği kaynakların yok olması demek . 

"İNSAN KONUŞTUĞU ZAMAN YÜREĞİ İLE KONUŞMALI "
Siyaset yapmıyoruz. Siyaseti bakın kimler yapıyor, belediyede iş beklentisi içerisinde olanlar ve belediyelerin yerel yönetimlerinin maaşlı kadroları elinde tutabilecek bir güç olmasını isteyenler. Bunlardan siyasetçi olmaz bunlardan halk sever olmaz. Tabi ki kadrolara sahip çıkacağız.Ekmek davası ayrı bir mesele, ekmeğine sahip çıkmak ayrı bir mesele, ama vatanına milletine çocukların geleceğine sahip çıkmak ayrı bir mesele. Üniversite mezunu arkadaşlar var içinizde. Bugün siyaset yapmadığımız için  ve sizler gibi insanlar siyasete bulaşmadığı için cahiller tarafından yönetiliyoruz. Ben Ankaraya gittim. Ankara da bir çok milletvekili ile görüştüm. Ben onları küçümsemek istemiyorum. Ama ben hayretler içerisinde kaldım. Daha konuşmayı bile bilmeyen elindeki iki satır yazıyı okuyamayan milletvekilleri var Bunlar bizim partimizden değiller.O yüzden sizler kendinizi hiç küçümsemeyin.
 Birde şu var A, B, C partisi fark etmez. Promter'den kağıttan konuşulmaz. İnsan konuştuğu zaman yüreği ile konuşmalı. İnsan konuştuğu zaman gördüklerini anlatmalı, gördüklerini anlatan çözüm odaklı insan doğruları gerçekleri konuşur. 

"EĞER HİÇ DÜŞMANIN YOKSA O ZAMAN ZATEN SİYASET YAPMIYORSUN DEMEKTİR"
Bugün buraya sizleri kendi geleceklerinizi çocuklarınızın geleceklerini korumak için çağırdık. Ben 1992 yılında kurucu gençlik kolları başkanıydım. Parti mutfağı ne demek nedir bilirim. A dan Z ye herkesi tanırım. Kendimi bu konuda geliştirdiğimi düşünüyorum. Bugüne kadar siyasetten para kazanmadım hep harcadım ve zevk duydum. Köylülerin esnafın yanında olduk.  Siyasette doğru yaparsan düşmanın da olur ancak sevenin çok olur. Eğer hiç düşmanın yoksa o zaman zaten siyaset yapmıyorsun demektir. Herkese mavi boncuk vererek, herkesi idare ederek hallederiz diyorsundur. Dolayısı ile elimizi taşın altına sokalım. Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinde hata yapıyor ise eleştireceksiniz. Demokratik olarak parti içindeki demokrasiyi oturtmak için mücadele vereceksiniz. 

"DEMOKRASİYİ GETİRDİK"
Her ilçe başkanı muhalefetteyken mevcut ilçe başkanı demokratik delege seçimleri yapmıyor diye imza toplanırdı. Sonra ilçe başkanı oluyor arkadaş kendiside aynısını yapıyor. Partiye oy vermeyen bir şekilde kendisinin bağlantısı olan sadece ilçe başkanlığında bana oy versin anlayışı ile delege yapılıyordu. Ben ilçe başkanı olduğumda ve olmadan önce de salonda ben bunun sözünü vermiştim. Bir üyesi olan Dibekçiler köyüne sandık götürdük. Üyemizin kendisine oy vermesini sağladık. Tüm mahallere sandık götürdük, demokrasiyi getirdik. Öyle yukardan ahkam keserek o partinin yöneticisi böyle, şöyle dedirttirmedik.

"İLÇE BAŞKANLIĞI ÇOK ZOR BİR GÖREV"
 İlçe başkanlığı çok zor bir görev biz bu görevi uzun süre yapamayız şimdi size ihtiyacımız var. İlçe başkanının uykusu yok, evi yok, karısı dul, parası pul ilçe başkanlığı dehşet bir şey. Gece 2'de karım doğuruyor diye çağırırlar. Yolda kaza olur seni ararlar, her düğüne katılmak zorundasın. Otuz tane düğüne katılırsın bir tanesini unutursun, sonra gelirler başkan bizi unuttun diye bize sitem ederler ilçe başkanı olmak zordur. Ancak insanları hep dinlemeye yönelik olursanız, çözüme yönelik olursanız, bütün insanları adam yerine koyarsanız ilçe başkanlığı zordur! Kolay olanı şudur herkesin yüzüne gülersiniz, hallederiz dersiniz, hiç bir şeyi halletmezsiniz. Evinizde bacak bacak üstünesinizdir size bir telefon gelir iki ölü var senin delegen yaralı ölmek üzere yardıma ihtiyacı vardır. Allah kahretsin Ankara'dayım nasıl geleyim bilmem ki deyip dur bir birilerini arayım dersiniz. Ama evinizdesinizdir. Biz bunları yaşadık, biz bunları yapmıyoruz. Biz gecenin kaçında olursa olsun, pijamaları çıkarıp pantolonumuzu giyer ayağına kadar gideriz. Çünkü herkes bizim için bir. Birlikte dayanışmayı sağlamalıyız. Ve bunu sizlerle hep beraber sağlayabiliriz. Siyasete girmekten korkmayın. 

"DEĞİŞİM ZAMANINDA OLMALI"
Kongreler 2 yılda bir yapılır hükmü vardır. Genel seçimler, 4 yılda bir yapılır hükmü vardır. Yerel seçimler 5 yılda,işin doğrusu da budur etik olan da budur. Kongre yapıyorsunuz 3 ay sonra İlçe Başkanını değiştirelim, Genel Başkanı değiştirelim, bende sandığa gittim ve o sandığa gittiğimde kimse benim kafama silah dayamadı. Herkesin kendine göre bir mantığı var aklı var. Biz hep diyorduk, sağcılar bize oy vermiyor, MHP'ye ya da AKP 'ye oy veriyorlar. Hiç onları suçlamayalım. Biz kendimizi ifade edemezsek bize oy vermezler. Biz önce nasıl bir insan olduğumuzu anlatmamız lazım. Bizim örnek bireyler olmamız lazım. Bana yapılamasını istemediğimi ben başka birine yapmamalıyım.

"BU PARTİYE SAHİP ÇIKIN"
Bu partiye sahip çıkın arkadaşlar. Bu parti hakikatten halk partisi halkın partisi tutanın elinde kalıyor. Sizler Tirelisiniz. Tire'de  hiç mi siyasete girmek isteyen Tire'li yok arkadaşlar.Tire'nin gençleri yok sayılıyor. Sizler Tire'lisiniz Tire'nin yönetim kadrolarında sizler niye yoksunuz? Dışarıdan gelenlerde olacak tabi ama topyekun onların egemenliği ya da onların hükümdarlığı altında olamaz. Onlarında içinde olacağı bir oluşumda Hep beraber yöneteceğiz. Lütfen partinize sahip çıkın. Sahip çıkmazsanız sahip çıkarlar." dedi.


 

Editör: Haber Merkezi