Zeybekci, “20 yıldan beri İzmir’in vaktini çaldılar. İzmir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler yarışında geride kaldı” dedi.

Programda Cumhur İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Mustafa Selman İçelli bir konuşma yaparak ‘Tire Aşkına’ sloganı ile tanıttığı projelerini anlattı.

İçelli konuşmasında şunları kaydetti, “Tire evliya çelebinin deyimiyle tahtı kadim şehri muazzam Yeşil Tire. Amacımız güzide insanlarımızın yaşadığı bu şehri belediyecilik anlayışı ile kalkındırmaktır. Amacımız küçük menderesin verimli topraklarına sahip bu şehrin tarım ve hayvancılığa dair bütün sorunlarını çözmek, tarımsal ürünlerini dünyaya pazarlamaktır.”

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Tire Kardelen Düğün Salonunda düzenlenen birlik beraberlik yemeğinde vatandaşlara hitap etti.

YARATILIŞTAN DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ İZMİR

Zeybekci şöyle konuştu, “Yaratılıştan dünyanın en güzel şehri bu şehir. Selman kardeşimin dediği gibi dağlarından yağ ovalarından bal akan bir şehir. 1997 yılında İzmir Türkiye’nin ikinci büyük ekonomisiydi. 2018 Türkiyesi’nin üçüncü büyük ekonomisi. İzmir, Türkiye’nin ihracatına katkı veren en önemi şehirlerinden biriydi. Böyle devam ederse üçüncü sıradan 5’e gerileyecek. 21. Yüzyıl Türkiyesi’nde en ilkel problem çöplerin dağlara atılmasıdır. İzmir tıbbi atıklarını Manisa Büyükşehir Belediyesine gönderiyor. Çöp meselesini 1,5 yılda çözeceğiz. Trafik, alt yapı, üst yapı. Bunları çözeceğiz. Türkiye ortalamasına göre en yüksek genç işsizlik İzmir’de. Biz efelenmeye gelmedik ama efe gibi dimdik ayakta durmaya geldik Allah’ın izniyle.”

BELEVİ YOLU 2020’DE BİTECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kuracakları şirket ile tüm projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Zeybekci, “Holding gibi bir şirket kuracağız. Bu şirket Tire’de tüm kardeşlerimin hizmetinde olacak. Tire’de ihmal edilen o mezbaha, kooperatiflerimizle odalarımızla beraber en kısa sürede açılacak. Bu Büyükşehirin yetkisinde göreve gelir gelmez ilk verdiğimiz talimat inşallah bu olacak. Tire Belevi yolu, çalışma devam ediyor, 2020’de bitecek. Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı ile mezbaha yan yana nasıl olur görün Denizli’de yaptık. Tire’ye de yapacağız. Tire’deki büyük sorunlardan biri de soğuk hava deposunun olmaması. Bunu büyükşehirde kuracağımız şirketle yapacağız. Selman bey kardeşimizle en kısa sürede takibini yaparak yapımına başlayacağız. Ve tabi en önemli istediğinizin bir fakülte olduğunu biliyorum. Ege veya 9 Eylül’ün bir fakültesi Tire’de olmalı. Tire’nin sokaklarında dolaşırken burada bir tarih, kültür ve medeniyet var. Burada ayrı bir hava var. Sokaklarında yürürken buranın esnafıyla insanıyla havası bir başka. Biz bu ülkeye ve bu millete hizmetkâr olmaya geldik. Biz gönüller yapacağız inşallah” dedi.

HALASININ TİRE’DE YAŞADIĞI MAHALLEYE GİTTİ

Zeybekci konuşmasının ardından salondakilerle özçekim yaptı. Salondan ayrılan Zeybekci, abisi ile Tire’de yaşayan rahmetli halasının evine gitti. Şimdiki sahibi Fakiye Karadoğan’ı ziyaret etti. Zeybekci, çok farklı duygular içinde olduğunu, en çok aklına rahmetli abisinin geldiğini ifade ederek, “Halama kalmaya gelirdim. Birlikte Değirmendere’deki zeytinliğe zeytin silkmeye giderdik” dedi. Ev sahibi Fakiye Karadoğan Zeybekci ve beraberindekilere çay ikram ederek sohbet etti.

Zeybekci daha sonra halasının evinin bulunduğu Duatepe Mahallesindeki kahveye giderek burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti. Daha sonra kahvedeki, halasını ve abisini tanıyan vatandaşlarla sohbet eden Zeybekci buradan kendisi için şiir yazan AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranı şair Semiha Hıncal (73)’ı ziyaret ederek şiirleri dinledi.

Editör: Haber Merkezi