Geçtiğimiz gün HaberTire’ye özel açıklamada bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, CHP’li Belediye Başkan Aday Adayı Nihat Koç hakkında konuşmuş, Nihat Koç’un sahibi olduğu şirketlerin belediyeye borcu olduğunu ve Otel Tirem’in kira borcunu ödemediği için kendisine tahliye davası açıldığını söylemişti. İddialar karşısında yanıt vermekte gecikmeyen Nihat Koç, dün Otel Tirem’in kafeteryasında yaptığı basın açıklamasıyla, borç iddialarını yalanladı.

 

Ercan ÇELİK



HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

 

“TAYFUR ÇİÇEK, HEDEF SAPTIRIYOR”

Başkan Çiçek’in “Nihat Koç önce borcunu ödesin!” sözlerine cevaben konuşan Koç, “Tayfur Bey, kişilik haklarıma saldırarak hedef saptırıyor. 25.10.2013 tarihli gazetede yaptığı açıklamalarının tamamı gerçek dışı ve düzmecedir. Şahsımın ve şirketlerimin Tire Belediyesi’ne borcu bulunmamaktadır ve bu konular hakkında belgelerimiz mevcuttur. 1999 yılında Otel Tirem için verdiğim kira bedelinin 2 bin 200 lira gibi komik bir rakam olduğunu söylüyor. 1997 yılında halka açık Belediye Düğün Salonu’nda sayın belediye başkanı Nazım Çulcu tarafından şeffaf bir şekilde yapılan ihale sonucu, kira bedeli yıllık 5 bin 650 liradır. Bu kira bedeli 2 yıl üst üste encümen kararıyla arttırılmıştır. Yani Tayfur beyin söylediği gibi 1999 yılında kira bedelimiz 2 bin 200 lira olmayıp, bunun 3 katındadır.2009 yılında tekrar göreve geldiğinde tahliye davası açtığını ve benim bu dava nedeniyle çıkarılacağımı söylüyor. Oysa dava kendisinden önce açılmış olup, mahkeme aylık kira bedelinin 5 bin 978 lira olarak tespit etmiştir. Tayfur Bey, buna dayanarak, “350 – 400 bin mahkemenin belirlediği alacağımız var.” diyor.” Şeklinde konuştu.

 

ADAY ADAYI OLDUKTAN SONRA DAVA AÇTI

Başkan Çiçek’in, mahkemenin belirlediği aylık kira bedeline keyfi olarak zam uyguladığını iddia eden Koç, “Aylık kira bedeline keyfi olarak zam uyguladı ve tarafımızca ödenen kira bedellerini yok sayarak 18.04.2013 tarihinde 270 bin 122 lira talep etmektedir. Biz de icra dairesine mahkeme kararına uygun olarak, yasal süresi içerisinde 23.05.2013 tarihinde 198 bin 660 lira defaten ve nakden ödedik. İhtilaf konusu olan rakam ikisinin arasındaki farktır. Tayfur bey buna dayanarak, 02.09.2013 tarihinde ben belediye başkanı aday adayı olduktan sonra 19.09.2013 tarihinde tahliye davası açmıştır.” Dedi.

 

 

YATIRIMLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Tayfur Çiçek’in meclis kararlarını yok saydığını dile getiren Nihat Koç, “Tayfur bey, belediye meclisi kararlarını da yok sayarak adeta öküzün altında buzağı aramaktadır. Tayfur beyin dediği gibi yatırım tutarı 500 bin lira değil  bu rakam yaklaşık 800 bin lira civarındadır. Belediye meclisinin 09.03.2011 tarih ve 51 nolu kararı ile bu yatırımı yapma koşuluyla, Nisan 2013 ayından itibaren aylık kira 6 bin lira olarak belirlenmiş ve yıllık kira artışları kanuna uygun olarak TEFE – TÜFE artışına bağlanarak, kira süresini 15 yıl uzatmıştır. Mahkemenin tespit etmiş olduğu kira bedeli, belediye meclisinin tespit etmiş olduğu kira bedelinin altındadır. Yatırım tutarı, 886 bin 60 lira 44 kuruştur. Biz bunun önemli kısmını tamamladık.  Yatak katlarının tamamını soyduk, elektrik tesisatı, kalorifer tesisatı, soğutma tesisatı yapıldıktan sonra sıva ve boya işlerini bitirdik. Kapıları ve mobilya dekorasyonunu tamamlayarak, 500 bin liranın üzerinde yatırım yaptık. Tayfur Bey, meddah edası ile konuşmayı sever. Bunu hepimiz biliyoruz. Parti disiplini ve sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyarıları nedeniyle kişilik haklarıma saldırıda bulunmasaydı, buna cevap bile vermezdim. Ancak, kamuoyunu aydınlatmayı da bir görev saydım.” Dedi.

 

“AVM’YE HİÇ KARŞI OLMADIM”

Eski perakendeci halinin yerine düşünülen AVM projesi ilgili olarak da konuşan Koç, “AVM konusuna gelince. Tayfur Bey diyor ki; ‘AVM sorunu hikaye, asıl sorun benim himayeme girmek. Biz de bunu kazımadık.’ Oysa bizim meydanla ilgili ilk yazımız 28.10.2011 tarihli Büyük Tire Gazetesi’nde yayınlanmıştır. Biz meydan konusunu 14 yıldır işliyoruz. AVM’ye ise bu kentte hiç karşı olmadık. Tayfur Beyin ilk belediye başkanlığından beri anılan bölgenin şehrin çekim merkezi haline getirilmesi için bodrumları otopark, üzeri ağaçlıklı meydan olmalı ve Gümüşpala Caddesi yayalaştırılarak cadde mağazacılığı teşvik edilmeli diyoruz. Bu şehrin ve bu şehir esnafının buna ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Tayfur bey ise “Şehir aşağıya kayıyor” diye şikayet ederken, şehrin aşağıya kaymasına kendisinin de katkıda bulunduğunu göremiyor. Hastaneyi, rekreasyon bölgelerini, gölet gibi gezi ve eğlence alanlarını aşağıya yaparsanız, şehrin aşağıya kaymasına sebep olursunuz.” Şeklinde konuştu.

 

“HİÇBİRİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Tire’yi ve Tirelileri sevdiğinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Nihat Koç, “Elbette mimar duyarlılığı ile hareket edeceğim. Tire Gönüllüleri ve Müteahhitler Birliği başkanı olarak da duyarlı davranmak zorundayım. Bugüne kadar da böyle davrandım ve bundan sonra da böyle davranmaya devam edeceğim.  Belgelerle de gösterdiğim gibi Tayfur beyin söylediklerinin hiçbiri, gerçeği yansıtmıyor. Oysa Tayfur bey de CHP belediye başkan aday adayımızdır. Adayımız bunları araştırarak memurlarına sorarak hareket etmeliydi. Biz CHP’liler, aslı astarı olmayan, yalan yanlış söylemlerle halkı yanıltacak davranış içinde olmayız. Arkadaşımız herhalde geldiği partilerdeki “Tek Adam” alışkanlığını sürdürüyor. Biz CHP’liler evrensel değerlere, kişisel hak ve özgürlüklere saygılı, gerçekleri dile getiren, dürüst, ahlaklı, hoşgörülü, katılımcı ve ilkeli siyaset yaparız. Tayfur beyden de ben bunu beklerdim. Yine de kendisine aday adaylığı konusunda başarılar dilerim.” Dedi.


HABER VİDEOSU

Editör: Haber Merkezi