Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Güngör seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.


Ergün ÇELİK


CHP Belediye Başkan Aday adayı Mustafa Güngör geçtiğimiz gün Tire’deki sivil toplum kuruluşlarını ve odaları ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Güngör ve ekibi, sırasıyla Ziraat Odası, Ticaret Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Tire Kültür Derneği yöneticilerini ziyaret etti. Yaptığı ziyaretler sırasında, hayalindeki şeffaf belediyecilik anlayışını aktaran Güngör Tire’yi Tire’lilerle yönetmek istediğini vurguladı. Bornova Belediyesinde Genel Koordinatörlük ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Mustafa Güngör, edindiği tecrübe ve birikimini Tire’nin geleceği için kullanacağını belirtti. 



“KÖYLÜMÜZE HER TÜRLÜ KOLAYLIK SAĞLANACAK”
Ziraat Odası ziyareti sırasında ulaşılması kolay belediyecilik anlayışı çerçevesinde çeşitli köylere şubeler kurulacağını belirten Mustafa Güngör, “Köylümüz kilometrelerce yol kat etmeyecek Hizmeti Köylümüzün ayağına götüreceğiz” dedi. Kurulan bu şubelerde su ve emlak işlerinin yanı sıra sağlık hizmetleri de verilecek. Köylülerin sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını iyi bildiğini belirten Güngör, Onlara en iyi hizmeti kendisinin götüreceğini söyledi.



“İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZMEK ÖNCELİĞİMİZDİR”
Tire Ticaret Odası ziyaretinde, oda başkanı Hüseyin Çapkınoğlu ile de temaslarda bulunan Mustafa Güngör, “Her yıl yeni mezun olan ve işsizler ordusuna katılan gençlerimize Tire’de iş olanakları sağlamak için organize Sanayi Bölgesi Yönetimiyle yakın işbirliği kurarak, yatırımları teşvik edeceğiz. Tire’li gençlerimize yeni istihdam alanı oluşturmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.



“TİRE KÜLTÜR VE TURİZM KENTİDİR”
Ziyaret listesine Tire Kültür Derneği’ni de alan Güngör, Dernek Başkanı Seyfullah Ayvalı’yla görüşerek  karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Güngör, “Tire bir kültür ve turizm kentidir. Tire’nin tanıtımı için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. İlçemize yakışır bir şekilde Yeşil Tire Televizyonu’nu kurup ilçemizin adını bütün dünyaya duyuracağız” dedi.



“KİNDAR DEĞİL CUMHURİYETÇİ NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ”
İlçede eğitime yeterli desteğin verilmediğini de sözlerine ekleyen Güngör, “Kindar değil Cumhuriyetçi nesiller yetiştirmek istiyoruz.” dedi. Okul Yönetimleri ve Okul Aile Birlikleri ile işbirliği içerisinde çalışarak, dar gelirli aileleri tespit edip onların çocukları için, burs konusunda, kılık kıyafet ve kırtasiye yardımı konusunda gereken neyse yapılacağını söyledi. 



MUSTAFA GÜNGÖR KİMDİR?
Tire’nin kızılcahavlu köyünde dünyaya gelen içimizden biridir.  Mustafa Güngör’ün çocukluk ve gençlik yılları köyde tarım ve hayvancılık yapmakla geçmiştir. Bu nedenle köylünün ve çiftçinin dertlerini, sıkıntılarını iyi bilir. Dolayısıyla bu dertlerin çözümü için de köklü birikimlere sahiptir. 1977 yılında Bornova Belediyesinde otobüs biletçisi olarak göreve başlar. Ardından ESHOT atölyelerinde idare amirliği, ardından atölyeler ve fen işleri şantiye şefliği, Bornova Belediyesi Genel Koordinatör ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunur. 1994 yılına kadar bu görevi devam ettiren Mustafa Güngör Bornova Belediyesindeki görevinden istifa ederek inşaat müteahhitliğine başlar. Daha sonra 1999 yılında doğup büyüdüğü kent olan Tire’ye dönüp burada  inşaat müteahhitliğini sürdürmüştür. 14 yıl içerisinde kaliteli ve ucuz 1300 ev ve işyeri yaparak hemşerilerinin güvenini kazanmıştır. CHP’nin tüm kademelerinde görev yapan Mustafa Güngör, 2010 yılında CHP Tire İlçe Başkanı seçilmiş 2012 yılında yapılan seçimlerde tekrar  güven tazelemiştir. İlçe Başkanlığı döneminde yaptığı başarılı çalışmalarla partisinin oyunu yüzde 26’dan yüzde 38’e çıkarmayı başarmıştır. Son olarak Büyükşehir Belediyesindeki tecrübelerini Tire’lilerin hizmetinde kullanmak üzere Tire Belediye Başkanlığına CHP’den aday adayı olmuştur. CHP Yönetiminin teveccühü ve Tire’li hemşerilerinin destekleriyle hizmet vermeye hazırdır.

Editör: Haber Merkezi