CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Güngör Radyo Show 94’e konuk oldu. Programda, CHP’de yaşanan ve kamuoyunda konuşulan gelişmeler hakkında açıklamalar yapan Güngör, Tire CHP’de aday adaylığını açıklayan ilk isim.



Ercan ÇELİK / HaberTire


Uzun yıllar büyükşehir belediyesinde ve ilçe belediyelerinde, Fen İşleri Şefliği’nden Belediye Başkan Yardımcılığına kadar pek çok görevde bulunduğunu ayrıca Bornova Belediyesi’nde Genel Koordinatörlük görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Mustafa Güngör, belediyecilik konusundaki tecrübelerine dikkat çekti.


Güngör, “Ben Tire sevdalısıyım. Tire sevdalısı olunca, dışarıda edindiğimiz tecrübeleri Tire’de devam ettireceğiz. Tireli vatandaşımız yıllardır mağdur olmuş” dedi.



İlçe başkanlığı döneminde örgüt olarak nelerin yapıldığı sorusu yöneltilen Güngör, “41 yıllık Cumhuriyet Halk Partiliyim. Parti içinde her kademede görev yaptım. Partimizi Tire’de 53 bin liralık bir borçla teslim aldım. Chp’nin borcu namus borcudur dedim. Bu borçları ödedim. Bu borçları örgüt olarak başta kendi imkânlarımızla ödedik. Bugün CHP’nin hiç kimseye borcu yoktur. Borçlar ödendikten sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yu örnek aldık. Baktık genel başkanımız 81 ili dolaşıyor, bizde Tire’de 64 köy 25 mahallemiz var dedik ve her mahalleyi 3-4 defa dolaşarak, başta köy muhtarlarının ve köylünün dertlerini dinleyelim dedik. Mahalle mahalle dolaşarak oylarımızı en yüksek seviyeye taşıdık. Tire’de CHP en yüksek oyu 2007’de, yüzde 26,8’lik bir oranla almış. Çalışmalarımızla, genel başkanımızı örnek alarak Tire’de oyumuzu yüzde 38’lere çıkardık. Genel merkezin almış olduğu karar doğrultusunda, ilçe başkanlığından istifa edip Tire Belediyesi başkan aday adaylığımı açıkladım ve dosyamı verdim” dedi.



CHP’NİN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞTIM
Aday adayı olabilmek için istifa eden Güngör’ün ardından yapılan seçimle Şenol Sardoğan’ın ilçe başkanı seçildiğinin ve bu konunun Tire gündeminde hala tartışılıyor olmasının konuşulduğu radyo programında, seçimin yapılacağı gün Ahmet Derman’ın ilçe başkanı olmak istediğini belirten 8 dilekçenin verilmesine rağmen, seçim Derman’ın günü 6 oy alması ve bu konu hakkında Mustafa Güngör’ün açıklamaları konuşuldu. Güngör kendisine yöneltilen bu konuda ne söylemek istersiniz sorusuna, “Bu konuda söylenebilecek bir şey yok. Çünkü 14 yönetim kurulu üyesi var. Bu 14 kişide bizim listemizden seçildi. Bu dedikodulara çok önem vermiyorum. İthal aday getirmedik. Kendi yönetim kurulumuz arasından seçildi. Herkes yönetim kurulundan aday olabilir. Tabi orda Ahmet Derman’a destek veren 8 kişinin, oy kullanırken ne akıllarına geldi onu da bilmiyorum. Bugün bir ilçe başkanımız var. Çalışmalara devam edecektir kendisi. Bana da o seçimden sonra 9 istifa dilekçesi geldi. Kayyuma gidilsin yeni bir seçim yapılsın diye. 3,5 yıllık ilçe başkanlığı mücadelemde sadece CHP’nin güçlenmesi için çalıştım. 9 istifanın yanı sıra 6’da yedeklerden istifa gelmişti. Biz 3,5 yıl mücadele verdikten sonra partimizi tekrar kargaşaya götürüp ikilik yaratmanın bir anlamı yok dedik. Noterde istifaları engelledim. Şu an mevcut ilçe başkanımız çalışmalara devam ediyor. Bizde her zaman ilçe başkanlığı görevimize devam ediyoruz. Desteklerim sürüyor” şeklinde cevapladı.




İLÇE BAŞKANININ HATA YAPACAĞINI SANMIYORUM
Tire kamuoyunda konuşulan özellikle Şenol Sardoğan’ın ilçe başkanı olmasıyla Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in CHP’den aday adayı olacağı söylentileri konusunda açıklamalarına başvurulan Mustafa Güngör, “Ben mevcut yönetim kurulunun ve ilçe başkanının böyle bir hata yapacağını sanmıyorum” şeklinde kısa bir açıklama yaptı.


1347 İMZA
Partinin gençlik kolları başkanının da basında sert açıklamalar yaptığını ve Tayfur Çiçek ile ilgili olarak bin 500 kişinin, ‘Tayfur Çiçek’i partide görmek istemiyoruz” şeklinde yazılı ve imzalı dilekçenin verilip verilmediğini sorulduğu programda soruları yanıtlayan Mustafa Güngör, “Ben daha önce Tayfur Çiçek’e üç defa teklifte bulundum. Hiçbir yaklaşım göremedik. Partimize gelmeyeceğini söyledi. Gençlik ve kadın kollarımızın, örgütümüzün sesi benim için çok önemli. 1347 imzayı genel merkeze ve milletvekillerine ilettik. İl Başkanımıza da verdik. Chp siyasi ahlakını hep önde tuttum” dedi.


ÖRGÜTÜN İÇİNDEN ÇİÇEK’İN ÇIKACAĞINA İNANMIYORUM
Tayfur Çiçek’in CHP’den aday adayı olmak istediğinin iddia edildiği radyo programında, Mustafa Güngör’e bu hareketin kişiye ya da partiye karşı olup olmadığı soruldu. Güngör, “Sayın Tayfur Çiçek’in böyle bir programı olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Çünkü saygı duyduğum bir insandır, benim onunla bir problemim yok ama daha önce Tayfur Çiçek’in bizim bilgimiz dışında, Ankara’dan aday olma, aday olursam bu partiye gelirim gibi söylemleri oldu. Ege Tv’de de, ‘Bataklığı temizlerlerse’ dedi, dikensiz gül bahçesi istiyor herhalde. Dikensiz gül bahçesi bulmak biraz zor. Her gülün dikeni vardır. Ama siyaset önce emek ve dik duruş ister. Partinin kayıtlı üyesi olan ve genel merkezimizin yaptırmış olduğu temayül yoklamalarında ve kamuoyu araştırmasında kim çıkarsa, aday olma şansı vardır. Bugün ben örgütün içerisinden Tayfur Çiçek’in çıkacağına kesinlikle inanmıyorum” şeklinde konuştu. 

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN PARTİ BİNASINI TEMİZLEMESİNİ HOŞ BULMUYORUM
Geçtiğimiz cumartesi günü Ak Parti İlçe Danışma Toplantısı’nda konuşan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu’nun açıklamalarının yer aldığı haberleri izlediğini belirten Güngör, Chp ilçe binasının Tire Belediyesi Temizlik Personeli ve bir adet temizlik aracı ile temizlenmesi konusuyla ilgili olarak, “Eski bir belediyeci olarak, belediye işçilerinin bir siyasi parti binasında temizlik yapmasını çok hoş bulmuyorum. Ama Mehmet Çeltikcoğlu’nun haberini izledim, hatta yazmış internette, ‘150 lira paraları yok muydu?’ diye. Herhalde ilçe başkanı arkadaşımız bu konuda açıklama yapacaktır” dedi. 

NE BELEDİYEDEN NE DE DEVLETTEN İHALE ALMADIM
Yine kamuoyunda konuşulan, ‘Mustafa Güngör adaylıktan çekilecek ve Tayfur Çiçek’e destek verecek’ söylentileriyle ilgili olarak sorular yöneltilen Güngör’e adaylıktan çekilip Tayfur Çiçek’e destek verip vermeyeceği soruldu. Güngör, “Ben Tayfur Çiçek’i aday kabul edecek olsaydım ilçe başkanlığından istifa edip kendim belediye başkan aday adayı olmazdım. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım her verdiğimiz kararın dim dik arkasındayız. Biz aday adayı olmuşuz, Tire sevdalısıyız, Tire’ye büyük hizmetler vereceğiz derken sonra adayımız Tayfur Çiçek dersek, buna inanmak mümkün mü? Ben bu tip olaylara girmem. Daha önce birçok gazetede açıklama yaptım. Ben hiçbir zaman ne belediyeden ihale aldım, ne il özel idareden ihale aldım, ne de bir devlet ihalesi aldım. En başta Güngör soy ismini dik tutarak ve CHP kurumuna zarar getirecek kirletecek hiçbir görev almadım. Benim Tayfur Çiçek ile ilgili anlaşmam söz konusu değildir. Çünkü ben kendimi belediye başkan adayı olarak görüyorum ve aynı bir ilçe başkanı gibi, belediye başkan adayı gibi çalışmalarıma devam ediyorum” dedi.

Güngör’ün başlattığı Büyük Tire Hareketi Projesinin de konu edildiği radyo programına konuk olan CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Güngör son olarak şu açıklamaları yaptı, “Biz üç adayız. Üçü de birbirinden değerli. İçinde Mustafa Güngör’de var. İthal aday istemiyoruz. Örgütün talebi bu. Üç aday içinde hangimiz genel merkez tarafından aday gösterilirsek üçümüz birbirimizi destekleyeceğiz” dedi. 




Editör: Haber Merkezi