Ercan ÇELİK

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Tire İlçe Başkanlığı binasının açılışı için geldiği Tire’de esnaf ziyareti yaptı, vatandaşla buluştu. İnce’nin Tire çarşısında sandalye üzerinde yaptığı konuşma, mitinge dönüştü. Çok sayıda vatandaş, Muharrem İnce’yi tezahüratlarla dinledi.

Muharrem İnce Otel Tirem önünde İlçe Başkanı Nihat Koç ve çok sayıda partili tarafından davul zurna ve çiçeklerle karşılandı. Otel Tirem’de yemekli basın toplantısı yapıldı.

KÜÇÜK MENDERES’İN SU SORUNUNA DEĞİNDİ

Basın toplantısında konuşan İnce, Küçük Menderes Havzası’nda yaşanan su sorununa değinerek, “Bugün Tire’de gezerken, çiftçilerle görüşürken, şu anda 250 metreden su çıkardıklarını söylüyorlar. 10 yıl sonra bu 500 metre mi olur 1000 metre mi olur bilmiyoruz. Türkiye’nin önünde ciddi bir su problemi var. Siyasetçinin görevi dağın arkasını konuşmaktır. Çok ciddi su problemimiz var. Biz Memleket Partisi olarak bir proje hazırladık. 13,5 milyar dolar para harcayarak, bütün tarlaların başına vanayı getireceğiz. Nasıl doğalgaz vanası apartmanların dibindeyse, su vanası da tarlaların başına gelecek. Bunu yapmazsak gelecek nesiller zor günler yaşayacak.” Dedi.

“TİRE’DE PEYNİR 150 TL! OLACAK İŞ DEĞİL!”

Enflasyon ve hayat pahalılığıyla ilgili de konuşan İnce, “Peynir 150 lira. Nerede? Tire’de. Olacak iş değil! Biz bu hayat pahalılığının Erdoğan gibi çözüleceğine inanmıyoruz. Marketleri suçlayarak, marketlere stokçular diye bağırarak bu sorun çözülmez. Kılıçdaroğlu gibi marketlere mektup yazarak da çözülmez. Bu, akılla olur, bilimle olur. Demagojiyle olmaz. Memleket Partisi, projeleri olan bir partidir. İddia ediyorum bugünkü siyasetçilerin içinde bu millete ekmeği, eti, peyniri en ucuza ben yediririm.” dedi.

“İMAMOĞLU’NU SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM”

Gazetecilerin Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyaset yasağı cezasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan İnce, “Bunu yargının siyaseti dizayn etmesi olarak yorumluyorum. Bu yargı teslim olmuş bir yargıdır. Yargı siyasetin tepesinde bir kılıç olamaz. Yadırgıyorum, ayıplıyorum, utanıyorum yargının bu hale düşmesinden. Sayın İmamoğlu’nu sonuna kadar destekliyorum. Bu olay, sevinilecek, kahkaha atılacak bir olay değildir. Ağlanacak bir olaydır. Türk yargı sisteminin haline ağlıyorum.” Dedi.

SANDALYE ÜZERİNDE MİTİNG YAPTI

Yemeğin ardından Tire çarşısında esnafları selamlayarak yürüyen Muharrem İnce, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Atatürk Caddesi’nden Gümüşpala Caddesi’ne yürüyen İnce, Yıldız Meydanı’nda bulunan parti binası önünde, esnaftan istediği sandalyenin üzerine çıkarak, konuşma yaptı. Konuşması zaman zaman alkış ve tezahüratlarla kesilen İnce’nin Suriyeli mültecilerin gönderilmesiyle ilgili yorumu ise büyük alkış aldı.  

Editör: Haber Merkezi