Tire’de Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin ilçe başkanları bir araya geldi. Limoon Butik Lezzetler’de düzenlenen toplantıya CHP İlçe Başkanı Nejat Bozkurt, İYİ Parti İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, Demokrat Parti İlçe Başkanı Hasan Sarp, Deva Partisi İlçe Başkanı Fatma Yıldırım, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Ekmen, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları katıldı.

NEJAT BOZKURT: “SAHADA BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Yaklaşan seçimler öncesi izlenecek olan yol haritasının konuşulduğu toplantıda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Nejat Bozkurt, şunları kaydetti;

“Bugün Millet İttifakını oluşturan partilerimizin İlçe Başkanlarıyla bir araya geldik. Bizim buradaki var oluş amacımız önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde yürüteceğimiz çalışmaları değerlendirmek. Zaten bizim genel başkanlarımızın 12 maddelik parlamenter sisteme geçiş programı var. Bizler burada hepimiz aynı fikirdeyiz. Genel başkanlarımızın imza attığı protokole biz de iştirak ediyoruz.

Aynı zamanda Millet İttifakı’nın 2600 maddeden oluşan ortak mütabakat metni var. Genel olarak bu metine bağlı çalışacağız. Zaman zaman sahada birlikte olacağız. Zaman zaman da kendi partilerimizle ilgili çalışmalar yapacağız. Ben önümüzdeki dönemde Türkiye’nin önünün açılacağını düşünüyorum. Ben çok umutluyum.

Türkiye’de artık uzlaşma kültürünün hakim olması gerekiyordu. Yıllarca kutuplaştık. Ben Millet İttifakı’nın Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağına inanıyorum. Sıkıntılarımız çok. Tüm sıkıntılarımız müşterek. Hep birlikte el ele vererek yönetime geleceğiz. Zaten 12 maddeye baktığımız zaman tüm kararlar birlikte alınacak. Her ne kadar farklı siyasi görüşlerden de gelsek Türkiye’nin siyasi geleceği açısından böyle bir ittifak şeklinde bir hükümetin kurulmasına büyük ihtiyaç var.

HASAN SARP: “UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

CHP İlçe Başkanı Nejat Bozkurt’un ardından bir açıklama da Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp’tan geldi. Sarp, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün Millet İttifakı paydaşları olarak ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçlerden çıkmak adına genel başkanlarımız ve çok değerli partilerimizin buradaki temsilcileri olarak önce ülkemizi sonra ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek adına toplanmış bulunuyoruz. Birlik ve beraberlik içinde mücadelemizi sürdürüp vatandaşlarımıza umut olmak adına, çalışmalarımızı en iyi şekilde birlikte yürüteceğiz. Gerek kadın kollarımızla gerekse gençlik kollarımıza hep birlikte tek yürek olacağız. İnşallah ilçemize ve ülkemize umut olacağız.”

Editör: Haber Merkezi