Siyaset arenasının günden güne ısındığı Tire’de, adayını açıklayan ilk parti Milliyetçi Hareket Partisi oldu. MHP’nin Tire Belediye Başkanlığı için adayı Avukat Hasan Çağlı oldu.

 

Ercan ÇELİK

 

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki toplantıda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin başkan adaylarını açıkladı. MHP’de toplamda 440 il ve ilçe belediye başkanları duyurulurken, Tire Belediye Başkanlığı’na ise geçtiğimiz günlerde aday adaylığını açıklayan Avukat Hasan Çağlı’nın aday olduğu ilan edildi.

 

ÇAĞLI “TİRE’NİN KADERİ DEĞİŞECEK”

Tire’de ilk adayın açıklanmasının ardından gözler diğer partilere çevrilerken, toplantı için İstanbul’da bulunan Hasan Çağlı’ya telefonla ulaşabildik. Adaylığıyla ilgili HaberTire’ye konuşan Çağlı, “Tire için yeni bir milat olacak. Tire’nin kaderi değişecek.” diyerek, Tire’de seçimin MHP cephesinde bu kez farklı olacağının sinyalini verdi.

 

DEMİREL: “SAHAYA İNİP ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ”

Hasan Çağlı’nın adaylığıyla ilgili konuşan MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, “Adayımız kesinleşti. Hayırlı uğurlu olsun. Artık yarından itibaren sahaya inerek, tüm ekibimizle birlikte çalışmalarımıza başlayacağız. Daha önce bu fırsatı 2 kez kaçırdık ama bu seçimlerde 3 hilalli bayrağımızı Tire Belediyesi’ne dikeceğiz. Tek amacımız bu. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi.

 

BAHÇELİ’DEN DERİN MESAJLAR

Adayların açıklandığı toplantıda konuşan Bahçeli, “Bu seçimlerin telafisi yoktur. Görmek lazım ki ülkemiz bıçak sırtında. Bu seçimler Cumhurbaşkanı ve genel seçimler Türkiye’nin istikbalini belirleyecek. Kısır çekişmelerin tarafı olmak, geleceğimizi sabote etmek, gruplaşmaya zemin hazırlamak, anlaşmazlıklara sebep olacaktır. Başarıya duyduğumuz bağlılığı kimse zaafa uğratmamamalı. Asılsız küslükler, suizanlar gönüllerini donduracaktır. Kucaklaşmak varken, kutuplaşmak zarardır. Kardeşlik varken düşmanca tutum içinde olmak hiçbir vicdana sığmaz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi