Ercan ÇELİK

Tire Süt Kooperatifi’nde başkanlık yaptığı 20 yıl boyunca yarattığı kalkınma modeliyle tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye çapında tanınan Mahmut Eskiyörük, Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.

HaberTire’ye konuşan Eskiyörük, “Türkiye’nin her bölgesinden çiftçi örgütlerinin ve binlerce çiftçimizin talepleri doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldum. Bunca yıllık bilgi ve deneyimimle, tarım politikalarının belirlenmesinde ve kırsalda kalkınmanın sağlanmasında ülkem ve partim adına görev almak istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

MAHMUT ESKİYÖRÜK KİMDİR?

1959 yılında İzmir’in Tire İlçesinde dünyaya gelen Mahmut Eskiyörük, Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü 1979 yılında yarıda bıraktı ve baba mesleği olan çiftçiliğe başladı. Bugün hala süt hayvancılığı yapan Eskiyörük, 1992 – 2002 yılları arasında Tire Tariş Pamuk Birliği Başkanlığı yaptı. 2002 yılında Tire Süt Kooperatifi Başkanı oldu. Tire Süt Kooperatifi başkanlığı devam @habertire ederken, İzmir Tarım Grubu Başkanlığı, İzmir Hayvancılık Kooperatifler Birliği Bölge Başkanlığı gibi görevlerde de bulundu.

Tire Süt Kooperatifi’ndeki görevi süresince, kooperatifin ortak sayısı 480’den 2 bin 200’e, personel sayısı 11’den 480’e, özvarlığı 359 bin liradan 186 milyon liraya, cirosu 3 milyon liradan  900 milyon liraya yükselerek olağanüstü bir büyüme sağladı.

Bu başarılarla oluşan Tire Süt Kooperatifi modeli dünyanın dört bir yanında dikkat çekti. Pek çok yerden heyetler halinde Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret eden kurumlar ve kişiler, modeli yakından incelediler.

Tarım ve Hayvancılık sektöründe başarılarıyla tanınan Mahmut Eskiyörük, özellikle bölge üreticisi olmak üzere, Türkiye çapında tanınan bir isim oldu.

Editör: Haber Merkezi