Dün, Tire Atatürk Parkı’nda bir araya gelen çok sayıda köy muhtarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üretim yollarında çalışma yapacağını, fakat bu konuda kendilerine hiç danışılmadığını, köylü vatandaşları direkt ilgilendiren bir hususta kendilerine hiç danışılmadığı ve bilgi alınmadığını dile getirerek Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne , “Bu çalışmaları yaparken bizi göz ardı etmeyin, bizi dikkate alın !” diyerek tepkilerini dile getirdiler.


Tireli köy muhtarları kendileri görülmez gelinerek yapılacak hizmetleri doğru bulmadıklarını ve sağlıklı sonuç vermeyeceğini ifade ettiler. Dün Tire Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Parkı’nda bir araya gelen 21 köy muhtarı ve İl Genel Meclis CHP Tire üyesi Fikret Bük, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel seçim öncesi Tire’de asfaltlama çalışması başlattığını ve üretim yollarını asfaltlamayı hedeflediğini fakat bu konuda köy muhtarları olarak ne kendilerine bilgi verildiği ne de yapılması planlanan çalışmalarla ilgili olarak fikirlerinin sorulduğu belirtildi.

64 KÖY MUHTARI AYNI GÖRÜŞTE
Bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden köy muhtarları, işleri sebebiyle toplantıya gelemeyen tüm köy muhtarlarının ortak düşüncede olduğunu ifade ederek, “Tire’nin 64 köy muhtarı aynı görüştedir. Muhtarları, Tire köylüsünü ve onların isteklerini göz ardı ederek çalışma yapılması doğru değildir.” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.


Tire Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Yiğit, Tire Köyleri Hizmet Götürme Birliği muhtar üyeleri Ömer Dursun (Işıklı Köyü) ve Ali Narinoğlu (Çukurköy) ve İl Genel Meclis Tire CHP üyesi Fikret Bük’ün de yer aldığı toplantıda bazı kararlar da alındı. Tireli köy muhtarları ilk olarak Tire Belediye Başkanlığından randevu alıp konuyu başkana ileteceklerini, buradan bir sonuç alamazlarsa durumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na giderek orada dile getireceklerini ifade ettiler. Üretim yolları konusunda nerelerde yol çalışması gerektiğini dilekçelerle dile getirdiklerini ve bun İzmir BŞB Fen İşleri Müdürlüğü’ne ilettiklerini ifade eden muhtarlar, kendilerinin görmezden gelinmesini kabul etmeyeceklerini dile getirdiler.


“TEMSİL NOKTASINDA DÜŞÜNCELERİ DİKKATE ALINSIN !”
Toplantıda ortak bir fikir oluşturan ve hareket planı oluşturan Tireli köy muhtarları, ortak düşüncelerini şu şekilde dile getirdi. “Burada bulunan veya bulunmayan tüm muhtarlarımızın amacı bulunduğu köylerini en iyi şekilde yönetmek ve hizmet etmektir. Biz muhtarlar derneği olarak bütün şehir yasası ile ilgili kendi aramızda bir değerlendirme bilgilendirme yaptık. Derneğimiz ve köy muhtarlarımız olarak kuruluşumuzdan itibaren ne gibi çalışmaları yaptığımızı paylaşmak ve tartışmak için bir araya geldik.

Tabi bu bütün şehir yasası ile biz köyler artık bundan böyle mahalle olma durumundayız. Ve direk olarak büyükşehir belediye başkanlığı, Tire belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliklerinde oy kullanma hakkımız oluşmuştur. Tiremizin 64 köyü bulunmaktadır. Şimdiye kadar İl Özel İdaresi bizlere hizmet etmeye çalıştı. Ve bu yasa ile ilgili olarak özel idaresi ve il genel meclis üyelikleri 2014 Nisan ayında kapatılıyor. Bizleri temsil noktasında artık bundan böyle ilçe belediyemiz büyükşehir belediyemiz ve belediye meclis üyeliklerimiz olacaktır.  Temsil noktasında derneğimizin düşünce ve önerilerini dikkate alınmasını öncelikle arzu ediyoruz. Özellikle İl ve Belediye Meclis Üyeliklerinde köylerimizi iyi tanıyan bilen sorunlarına aşina ve çözmede katkı sağlayacak meclis üyelerinin listelerde bulunmasından yanayız. Bunu ilçemizde belediye başkanlığına aday olan tüm partilerimiz için söylüyoruz. Başkanın adaylığı önemli olduğu kadar meclis listelerinin de önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Yerel seçim öncesi biz muhtarlar olarak ilçemizin ve köylerimizin sorunlarını adaylarımızla paylaşıp konuşmak talebindeyiz. Bilindiği gibi bundan 3-4 ay önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu bizlerle Tire belediye toplantı salonunda bir araya gelerek görüşmüştük. Sayın Başkanımız bize öncelikli ve özellikle köy üretim yollarının alt yapılarının hazır olanlarının asfaltlanacağı müjdesini vermişti. Ayrıca alt yapısı hazır olmayan bu üretim yollarının hazırlıklarına hemen başlanıp asfalt yapılmaya hazır hale getirileceğini bildirmişti. Şu ana deyin biz muhtarlar derneği olarak Tire Belediyesi yetkililerinden ve Tire Köylere Hizmet Götürme Birliği ilçe encümenlerimizden de bu konu ile ilgili ne aşamada olduğumuz bilgisini alamadık. Sadece edindiğimiz bilgi ilçe encümenlerimizin İzmir Fen İşleri Müdürlüğü ile belirli bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Bu konuda yapılan çalışmaların ne kadar dikkate alındığını ve alınacağını merak etmekteyiz. Bizler de 22000 seçmeni temsil etmekteyiz.  Sorunlarımızın ilgililerince dikkate alındığı müjdesini en kısa sürede duymak ve bilmek istiyoruz.”

TOPLANTIYA KATILAN MUHTARLARIN İSİMLERİ
Toplantıya katılan köy muhtarları şu isimlerden oluştu: Fikret Yılmaz (Akyurt), Salih Gülmez(Başköy), Eşref Kayhan (Yamandere), İsmail Bilgin (Çayırlı), Yılmaz Arslan (Akmescit), Ahmet Soylu (Kaplan), Hasan Elüstü  (Dereli), Süleyman Aksu (Büyük Kemerdere), Ali Narinoğlu (Çukurköy), Mustafa Gökoğlu  (Hisarlık), Ajnan Bilik (Boynuyoğun), Mustafa Yiğit (Peşrefli), Ali Köklü (Yeni Çiftlik), Hüseyin Bağcı (Topalak), İlhan Erkek (Dündarlı), Mehmet Ali Küçükdoğan( Yemişler), Bekir Yantut (Doyranlı), Mehmet Efe(Küçük Kömürcü), Fikret Yılmaz (Somak), Ömer Dursun (Işıklı), Metin Güler (Karateke).
Editör: Haber Merkezi