Türkiye’de siyasi partiler 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Sürecin hareketli geçmesinin beklendiği İzmir’de tarihi bir gün yaşanıyor.

3’üncü döneminin sonuna yaklaşan ve 15 yıl gibi uzun bir süre boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aziz Kocaoğlu, 2019 yerel seçimleri için aday adayı olmayacağını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, Mart ayında gerçekleşecek seçimler öncesinde ve ‘6 ay kuralı’ çerçevesinde İzmir kamuoyunun merakla belediği açıklamayı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek yaptı.

AYNI NOKTADAYIM

Kocaoğlu, “Biliyorsunuz 24 Haziran seçimlerinden kısa süre sonra CHP Genel Merkezi’nde değişim çağrısı olmuştu. Partimde tabanının talebini hatırlatarak genel başkanımızın değişiminin gerekli olduğunu söylemiştim. İlk kez altını çizmek isterim. Bir, o açıklamayı yaptığım gün ne düşünüyorsam aynı noktadayım. İki, değişimin fırsat olarak görülmesi gerekli olduğunu düşünüyorum. Kişilerle problemim olmadı. Kimsenin adamı olmadım, ne düşünüyorsam onu söyledim. Her zaman önce devletim sonra partim için çalıştım. Böyle geldim, böyle gideceğim.

ADAY ADAYI DEĞİLİM

14 buçuk yıldır çok yoğun bir temponun içinde tamamiyle İzmir ve İzmirliler için çalıştım. İzmir’in aydınlık geleceği için çok önemli işlere imza attık. İzmirliler beni 3 dönem boyunca başkan olarak seçti. 150 yıllık kent belediyecilik tarihinde en uzun süreli başkan olarak yer almak en büyük gururum. Ve bugün 2019 yerel seçimlerinde aday adayı olmama kararımı İzmirlilerle paylaşıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi