DP’den istifa eden, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek CHP’ye geçti. Çiçek’in katılımıyla birlikte 30 ilçeli İzmir’de CHP’li belediye sayısı 29’a çıktı.


Başkan Çiçek’e rozetini, CHP İl Başkanı Ali Engin taktı. Başkan Çiçek, burada yaptığı konuşmada CHP’ye geçişine itiraz edenlere tepki gösterdi. Daha önce ANAP ve DP’den başkan seçilen Çiçek, “Ölünceye kadar burada kalacağız.” dedi. İl Başkanı Engin de Tayfur Çiçek’in partilerine katılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Çiçek’in katılımıyla birlikte 30 ilçeli İzmir'de CHP’li belediye sayısı 29’a çıktı. CHP’li olmayan tek ilçe belediyesi Bayındır kaldı.



Belediye meclis üyeleri Ahmet Küçükler ve Ömer Altın'ın da bulunduğu törende konuşan CHP İl Başkanı Engin, “Bundan çok mutlu olduk. Geçtiğimiz haftalarda AKP dahil çeşitli partilerden siyasetçiler bize katıldı. Türk demokrasi tarihinde önemli yer tutan DP’den arkadaşlarımız katılıyor. İzmir sadece solun değil, demokrasi ve özgürlüğün, barışın kalesidir. Bu kaleyi büyütmek, güçlendirmek ve yüceltmek herkesi görevidir.” dedi. Engin, Başkan Çiçek’in CHP’ye katılmasıyla birlikte ilçede başlayan kriz hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen CHP’li Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Halil Çulhaoğlu’nun değerlendirmelerini duygusal çıkışlar olarak yorumlayan Ali Engin, “Belli duygusallık içerisinde eski bir bakanımız, çeşitli açıklamalarda bulundu. Biz onu, o anki duygularına bağlıyoruz. Aday adaylarımızla birlikte, Tire örgütümüzle ilçenin tarihinde görülmemiş başarı elde edeceğiz. Partimiz yeni bir döneme giriyor. İl başkanı olarak tüm örgütümüze şunu söylüyorum: İzmirlilerin, ülkemizin çıkarı, menfaati hepimizin çıkarının üstündedir. Bu beklentileri boşa çıkartacak hiçbir kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.” şeklinde konuştu.



Başkan Tayfur Çiçek de CHP’ye yabancı olmadığını vurgulayarak, “Ben CHP’li bir ailenin çocuğuyum. Amcam 14 yıl ilçe başkanlığı, babam da 6 ay ilçe başkanlığı yaptı. Tire’de CHP bayrağını dikme görevi bana düştü.” dedi. 2007 genel seçimlerinden önce CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisine rozet taktığını anlatan Çiçek, daha önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kendisini CHP’ye davet ettiğini fakat ortalığın biraz karışık olması sebebiyle sıcak bakmadığını söyledi. Tire’de CHP’nin 63 yıldır seçim kazanamadığını, yerel seçimlerde bunu başaracaklarını iddia ederek, “Hem de bunu büyük bir oy farkıyla yapacağız. CHP bayrağını dikeceğiz. Atatürk, cumhuriyet değerlerine derinden bağlı bir insanım. Halk bizi DP’den aday olduk seçti, Anavatan’dan olduk yine seçti. Halkın bir bildiği var. Ben seçimlerde diğer adaylarla eşit koşullarda yarışmak istiyorum. Kimseye kırgın da değiliz. Sadece bakanımıza hayıflandım. Hayretler içerisinde kaldım. Tire’de bir kriz yok. Krizi yaratan 10-15 kişidir. Hepsi dersini alacaktır. Gerçekleri görecektir. Ölünceye kadar burada kalacağız.” diye konuştu. 


kaynak:focushaber.com
Editör: Haber Merkezi