Ak Partiden aday adaylığı başvurusu yaparak herkesi şaşırtan ve bugün şehrimizde en çok konuşulan isim olan Tire Devlet Hastanesi eski başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali ile HaberTire Gazetesi olarak yine özel bir röportaj gerçekleştirdik. Op. Dr. Fatih Hayali de sorularımıza içtenlikle cevap verdi.  İşte özel röportajımız;

 

ERCAN ÇELİK: Sayın Başhekimim! Geçtiğimiz günlerde hizmet verdiğiniz Tire devlet hastanesindeki başhekimlik görevinden istifa ederek  AK Partiden aday adaylığı müracaatında bulundunuz. Aday adaylığınızla birlikte Tire siyasetinde dengeler bozuldu ve  deyim yerindeyse siyasette kartlar yeniden karılmaya başlandı. Tire’ye sağlık sektöründe uzun yıllar başarılı hizmetler sundunuz. Zaten herkeste sizi bu konuda takdir etmekte. Ben bunların dışında asıl  sizin Tire’ye bakış açını öğrenmek istiyorum.

 

FATİH  HAYALİ: Değerli kardeşim ! Nasıl ki insanların bir hane dairesi vardır.Bende Egenin İncisi güzel ilçemizi Evim olarak görmekte ve bu duygularla hayatımı hizmete adamış bir kişi olarak yaşamaktayım.Ben  23 Mayıs 1988 tarihinde Tire devlet hastanesinde göz hekimi olarak göreve başladım.Akabinde 27 Aralık 1992 tarihinde Başhekim olarak görevlendirildim.21 yıl aralıksız olarak bu görevimi halka hizmet dışında bir çıkar,menfaat peşinde ve de beklentisinde olmadan  ifa ettim. Yani ben kendimi ithal bir aday olarak görmüyorum.Çünkü ben de Tireliyim.Bir kız, bir erkek evladım  var.İkisi de  üniversiteyi bitirmiş ve iş hayatına atılmış durumdalar.Bu evlatlarımın doğduğu,okuduğu,yediği,içtiği yerde Tire… Ben de ilçeme hizmet etmek için bu kutsal ve kutsal  olduğu kadar mesuliyetli göreve talip oldum.

 

ERCAN ÇELİK: 2014 yerel seçimleriyle köyler mahalleye dönüşecek.Bu kanunun yürürlüğe girmesiyle Tire belediyesinin hizmet alanıda çok genişleyecek.Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

 

FATİH  HAYALİ: Köylerimiz yeni Büyükşehir yasası ile 30 Mart seçimlerinin akabinde  mahalleye dönüşecek.Bu da  Tire belediyesinin  hizmet alanını  genişletecek.Tabii ki bu hizmetlerin adil,eşit ve sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için koordinasyon çok önemli.Biz de  değerli  köy ve mahalle muhtarlarımızla birlikte çalışarak hizmetin şehrin tamamına yayılmasını sağlayacağız. Yönetim konusundaki bilgi ve birikimlerimizi de halkımızdan alacağımız güçle ve azimle birleştireceğiz. Teşkilatımızla birlik ve beraberlik içinde partimizin belediyecilik anlayışını köylerimizle birlikte tüm şehrimizde en iyi şekilde yansıtacağımızdan  ise kimsenin şüphesi olmasın.

 

ERCAN ÇELİK: Şayet genel merkez sizi adayı olarak açıklarsa Tire için hedefiniz nedir?

 

FATİH  HAYALİ: Şayet aday adaylık süreci sonrası adaylığımız kesinleşirse siyasi iktidarımız ile el ele vererek hazırladığımız projelerimizle  şehrimizi layık olduğu yere taşıyacağız.Şehrimizi kısa vadede İzmir’in, orta vadede Egenin uzun vade de Türkiye’nin en güçlü kenti haline getirmeyi hedefliyoruz.Tabii ki bu kutsal ve mesuliyet içeren görev için halkımızın bizlere teveccüh göstermesi gerekmektedir.

 

ERCAN ÇELİK: Aday olursam “şehrimizi layık olduğu yere taşıyacağız.”dediniz.Bugün Tire sizce nasıl yönetiliyor?

 

FATİH  HAYALİ: Tire’nin belediyecilik  tarihini incelediğinizde 21  kişinin belediye başkanlığı yaptığını görürsünüz.Ben bu isimlerden hepsininde Tire’ye hizmet ettiğine inanıyorum.Kim Tire için bir çivi çakmışsa o kişi benim için değerlidir.Onun için şehrimizde belediye başkanlığını yapmış tüm isimlere teşekkürü bir borç biliyorum.Ben olayı hizmet eksenli değerlendiriyorum.Eğer nasip olursa ben daha iyi hizmet edebileceğime inanıyorum.

Editör: Haber Merkezi