Tire Belediyesi Eski Başkanı ve Ak Parti Tire Belediyesi Başkan Aday Adayı Mehmet Sıtkı İçelli, kendi döneminde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan yatırımların günümüzdeki durumlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Dilek KART

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>

2008 yılında, 4 milyon TL’lik bir yatırım ile tamamlanan ‘İçme suyu terfi hattı’ projesinin günümüzdeki durumunu değerlendiren Sıtkı İçelli, “Kireli Köyü altında inşa edilen ana depo ve terfi merkezimiz bugün halen halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. Görev yaptığım dönemde tüm ülkede içme suyu sıkıntısının yaşandığı sırada, Tire’nin gelecek 30 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldıran bu projenin, tamamlandığı gündeki gibi hiçbir sıkıntı ve sorun yaşanmadan halkımıza hizmet vermeye devam etmesinden dolayı çok mutluyum. Bugün bir kez daha gördüm ki, geleceği düşünerek yapılan yatırımlar hiçbir zaman boşa gitmiyor. Ne kadar büyük maliyetleri olursa olsun halkımızın sağlığı ve temel ihtiyaçlarını uzun yıllar boyunca tamamıyla karşılayan içme suyu projesi de Tiremiz için yerinde bir yatırım olmuştur” dedi.



İLLER BANKASI VE BELEDİYE KAYNAKLARI İLE YAPILDI
Tire içme suyu terfi hattı projesi için göreve gelir gelmez çalışmaya başladıklarını ve şehir merkezine 13 km uzaklıkta Kireli altında inşa edilen terfi merkezinden, cam takviyeli sağlıklı poliüretan borular ile içme suyunu şehre 2008 yılında ulaştırmayı başardıklarını hatırlatan İçelli, “O dönemde toplam maliyeti 4 milyon TL’yi bulan bu yatırımı iller bankası ve belediyemizin kaynakları ile gerçekleştirmiştik. Terfi merkezinde yeni kuyular açarak modern bir terfi sistemi oluşturmuştuk. Saniyede yaklaşık olarak 300 litre su kapasitesi ile bugün halen kışın 6 yazın da 9 kuyu ile halkımızın sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılayan bu tesis ve poliüretan boruların şehrimize 13 km’lik bir mesafeden ulaştırılması ile halkımızın sağlığının ve önümüzdeki uzun yıllar boyunca içme suyu ihtiyacının sağlanmasından dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum” dedi.

İçelli, içme suyu terfi hattı çalışanlarına verdikleri emekten dolayı Tire halkı adına teşekkür ederek başarılar diledi. 

Editör: Haber Merkezi