2009 yılında belediyedeki işinden olanlar seslendi, “Bizim yaşadıklarımızı kimse yaşamasın” 
Dilek KART

Ak Parti Tire Belediye başkan aday adayı Mehmet Sıtkı İçelli, 2009 yılında Tire Belediyesi’nden ayrılan, işten atılanlarla bir araya geldi. Toplantıya katılan Tire Belediyesi eski çalışanları M. Sıtkı İçelli'ye kendilerini unutmadığı için teşekkür ettiler. 


BASKILARI UNUTMADIK
Hiç kimsenin kendi yaşadıklarını yaşamasını istemediklerini ifade eden eski belediye çalışanları, "2009 yılında bize yapılan baskı ve zulümleri hala unutamadık.  Bizim yaşadıklarımızı kimse yaşasın istemeyiz. Hiç kimsenin kin ve intikam duyguları ile işten atılmasını doğru bulmuyoruz. Bizler işlerini ve görevlerini özveriyle yerine getirip rızkını çıkarmak için çalışan kişilerdik.  2009 yılında bizlere uygulanan mobing ile hukuksuz bir şekilde işten uzaklaştırılışımızı hala unutamadık. İnşallah yeni dönemde hiç kimse böyle şeyler yaşamaz“ dediler. 


 “İŞLERİNDEN EDENLER ÇOK ŞEY KAYBETTİ”
Eski Belediye çalışanlarının Tire Belediyesi ile ilgili görüşlerini alan M. Sıtkı İçelli de, 2004 yılında göreve geldiklerinde hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadıklarını hatırlatarak, "Kendi işinde dürüstçe çalışanların ekmeğiyle oynanmamalıdır. 2009 yılında işten atılsalar da şu an farklı alanlarda Tire’ye katkı vermeye devam ediyorlar.  Bu da gösteriyor ki çalışkan ve dürüst insanlar her zaman ekmeğini kazanabilir ama onları haksız yere işlerinden edenler çok şey kaybetmiştir" dedi. 



50 KİŞİ MAĞDUR EDİLDİ
Yapılan toplantının ardından ortak bir basın bildirisi hazırlayan Tire Belediyesi eski çalışanları, hazırladıkları bildiri ile Tayfur Çiçek'in iş başına gelişiyle birlikte elli kişiye yakın bir çalışanın mağdur edildiği, işten atılma, işyeri değiştirme ve psikolojik baskı yapılarak o günlerde yaşanılan zulmün unutulmadığını vurguladı. 



29 MART AKŞAMINA KADAR ÇALIŞACAĞIZ
Ortak basın bildirisinde ayrıca, "Bize uygulanan politikaların şimdi de belediyemizde halen çalışmakta olan arkadaşlarımıza uygulanmasını istemiyoruz. Kendi işinde dürüstçe çalışan ve ekmeğinin derdinde olan insanlar işten atılmamalı. Aileleri, çocukları düşünülmeli. Siyasi konumları ve pozisyonları sayesinde belirli makamlara getirilmiş olanlar zaten kendileri gerekeni yapacaktır" denildi. 



"2009 yılından bu yana Tire'nin geleceği için hiç bir şey yapılmadı" şeklinde ifadelere yer verilen bildiride, "Maalesef, insanlar haksız yere işten atılsa da, onların yerine bir sürü insan istihdam edilse de sonuç değişmemiştir. Tire son 5 yılını adeta boşa geçirmiştir. Sıtkı İçelli döneminde projelendirilip belediyenin gündeminde hazır olan projeler bile yapılamadı. Bizim çalıştığımız dönemde Tire için yapılan hizmetler şimdi daha net görünüyor. Tire Ak Parti iktidarını özlemiş durumda" denildi. 



Toplantıya katılan eski belediye çalışanları ayrıca, hep bu günü beklediklerini,  şimdi hep birlikte 29 Mart 2014 akşamına kadar Ak Parti'nin Tire’de belediyeyi kazanması için çalışacaklarını söylediler. 

Editör: Haber Merkezi