Aday adayı olmasıyla birlikte Tire’de siyasi dengelerin değişmesine sebep olan Fatih Hayali, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik yapılan yorumlara yanıt verdi.

 

Ergün ÇELİK

 

Ak Parti’den Tire Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olan, Tire Devlet Hastanesi’nin eski Başhekimi Opr. Dr. Fatih Hayali ile ilgili yaptığımız haberlerin hemen hemen hepsi, internet sitemizde ve facebook, twitter gibi sosyal medyada oldukça fazla yorum alıyor. Yorumlarda bazı okurlar Fatih Hayali’nin Erzurumlu olduğunu belirterek, Tire Devlet Hastanesi’nde çalıştırılmak üzere birçok Erzurumlu vatandaşın işe alındığını iddia ediyor. Fatih Hayali’nin belediye başkanı olması halinde, hastane gibi belediyede de birçok Erzurumlunun işe alınacağı söyleniyor.


Yorumlar üzerine işin aslını kaynağından öğrenmek istedik ve bu iddiayı Fatih Hayali’ye sorduk. Bu yorumlardan dolayı son derece üzgün olduğunu belirten Hayali, iddiaların kesinlikle doğruyu yansıtmadığını belirterek, hastanenin personel listesini HaberTire Gazetesi’ne sundu.  Tire Devlet Hastanesi’nde taşeron olarak çalışan yaklaşık 200 kişinin ve doğum yerlerinin bulunduğu listede, Erzurumlu vatandaşları tek tek gösteren Hayali, “Bu listede 200 çalışan var ve bunların arasından sadece 5 kişi Erzurumlu. Ayrıca bu vatandaşlar, Erzurum’dan çalışmak için Tire’ye getirilmiş insanlar değil, 50-60 yıldır Tire’de yaşayan insanlar ya da onların evlatlarıdır. Onlar da artık Tirelidir; tıpkı benim gibi.” dedi.

 

“BU BÖLÜCÜLÜKTÜR”

İnternette yer alan bu yorumların kendisini yıpratmak amacıyla yazıldığını dile getiren Hayali, “Bu bir bölücülüktür. Fitne fesat çıkarmaktır. Bu iddialar daha önce de yapılmıştı ve ben bu konuda herhangi bir cevap vermek istememiştim. Fakat aday adaylığım sürecinde bu iddiaları tekrar ortaya atarak beni yıpratmak istemeleri, beni son derece üzmüştür. Bu yüzden devletin resmi evrakı olan bu personel listesini, basın yoluyla kamuoyunun bilgisine sunuyorum.” dedi.


HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi