Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp, önceki gün sürpriz bir kararla Tire Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıklamış, Sarp’ın bu kararı Demokrat Parti kanadında büyük heyecan uyandırmıştı. Adaylık açıklamasının ardından vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Hasan Sarp, seçim politikasıyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuştu. Seçimlere sadece Başkan Adaylığı olarak katılan ve sürpriz bir şekilde meclis üyesi adayı sunmayan Sarp, şöyle konuştu;

‘MECLİS ÜYESİ LİSTEMİZ YOK’

Yerel yönetimlerde en büyük meclis halk meclisidir, muhtarlardır, oda başkanlarıdır,  sivil toplum örgütleridir, kooperatifler, dernekler ve eğitimcilerdir. Bu saydıklarımın tümü zaten benim doğal meclisimdir. İlçemiz ile ilgili alınacak olan kararlarda doğrudan bu saydığım gerçek meclislere başvurup, onların da fikirleriyle hareket edeceğiz. Bu gerçek halk meclisinin içinden bir heyet oluşturacağız. Siyasi parti ilçe başkanları da dilerlerse seçimlerin ardından bu meclise dahil olabilirler. Biz göreve geldiğimizde Tire’de şeffaf ve adaletli belediyeciliği sağlam temeller üstüne oturtacağız.

‘MECLİS TOPLANTILARI CANLI YAYINLANACAK’

Bizim en önemli kuralımız şeffaflık ve dürüstlüktür. Bu doğrultuda kentimiz ile ilgili alınan kararlar bu kentte yaşayan bir kişiden bile saklanmayacaktır. Bizim dönemimizde kapalı kapılar ardında kararlar alınmayacaktır. Her meclis toplantısı canlı olarak yayınlanacak Tire’de yaşayan her vatandaşımız enine boyuna meclisin aldığı tüm kararlara vakıf olacaktır. Bizim hiç kimseden çekintimiz ve saklımız gizlimiz olmayacak. Ne yapıyorsak halkımızla birlikte yapacağız. Biz Başkan olmaya değil, Aile olmaya adayız.

‘PROJEMİZ YOK!’

Çıktığımız bu yolda hazırladığımız hiçbir proje yok. İlçemizin ihtiyaçları dahilinde aciliyet isteyen yatırımları ve projeleri tespit edip belirlemiş olduğumuz gerçek meclisle derhal hayata geçireceğiz. Bunun için özellikle projeler hazırlamaya gerek yok. Bu güne kadar girmiş olduğumuz seçimlerde söz verilen projelerin yerine getirilmemesinden bıktık usandık. Projeler belediyelerin asli görevleridir. Şunu yapacağım bunu yapacağım deyip insanları kandırmanın hiçbir anlamı yoktur. İlçemizin neye ihtiyacı varsa, onu mümkün kılmak öncelikli şiarımızdır.

‘PARTİMİZ ÜZERİNDE BAŞARISIZLIK ALGISI OLUŞTURUYORLAR’

Adaylık açıklamamızın ardından özellikle Demokrat Parti üzerinden bizleri yıpratmaya çalışanlar var. Bazı kesimler Demokrat Parti’nin gücünü yitirdiğini ve ilçeye hiçbir hizmet getiremeyeceğini iddia ediyor. Bu iddialara yönelik elbet bizim de bir cevabımız vardır. Biz bu konuda iddialıyız. Kuracağımız meclis heyetiyle başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. Bu meclis iktidarın ve Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmetlerini Tire’ye kazandıracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

‘SÖZ VERİYORUM HALKIN İÇİNDE OLACAĞIM’

Göreve geldiğimde her gün farklı bir esnafımızın işyerinde çay içip vatandaşın kendisiyle sohbet ediyor olacağım. Her Salı Günü tarihi Salı pazarımızda esnafımızın yanında vatandaşlarımızın içinde olacağım. Her akşam bir köy ziyaretinde bulunup çiftçimizin köylümüzün sorunlarını dinleyip onlara misafir olacağım.  Her ay belediye meclisine oda başkanlarını muhtarlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarını davet edeceğim. Yine her ay düzenli olarak gölet alanında yada stadyumda ücretsiz halk ve gençlik konserleri düzenleyeceğiz. Bu konserlerde tamamı Tirelilerden oluşan sanatçılarımız yer alacak. Bu sayede hem sanatçılarımız kendilerini gösterebilecek hem de halkımız moral bulup stres atacak. Tire’de bulunan ve kamu yararına çalışan tüm derneklerimiz belediyemiz tarafından desteklenecek. Engelli bireylerimiz, Şehit, Gazi yakınları, yaşlılarımız ve emekli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için gereken her şey yapılacak ve her konuda destek sağlanacak. Tiremizin adını Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir köşesine duyurmak için halkımızın desteğini istiyoruz.

Belirttiğimiz bu maddeleri ve daha fazlasını hayata geçirebilmek için ne paraya ne pula ne de kulislere ihtiyacımız var. Bizim ihtiyacımız olan tek şey halkımızın inancı ve desteğidir. Biz halkımıza inanıyor ve güveniyoruz. Tüm Tire halkının desteklerini bekliyoruz.

Bu vesileyle 2019 yılı Mart Ayı’nda yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine katılan tüm siyasi partilere ve adaylarına, tüm meclis üyesi adaylarına, tüm muhtar adaylarına başarılar diliyor, seçimlerin başta ilçemiz olmak üzere tüm ülkemizde sorunsuz bir şekilde sona ermesini temenni ediyorum.

Editör: Haber Merkezi