Mhp Tire Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Çağlı, seçim çalışmalarına Kuvayı millîye kahramanı Mahmut Esat Bozkurt’un kabrini ziyaret ederek başladı.


Cumhuriyetin ilk yıllarında 3 dönem adalet bakanlığı yapan, Atatürk’ün dava arkadaşı ve milli mücadele kahramanı Mahmut Esat Bozkurt’un kabrini 70. ölüm yıl dönümü dolayısıyla ziyaret eden Avukat Hasan Çağlı, seçim çalışmalarına Mahmut Esat Bozkurt’un manevi huzurunda resmen başladığını açıkladı.
TİREYİ İLKESİZ SİYASET ANLAYIŞINDAN KURTARMAYA ANT İÇTİK
Mahmut Esat Bozkurt'un Türk istiklali açısından oldukça önemli bir yeri olduğunu söyleyen MHP Tire Belediye Başkan Adayı Hasan Çağlı, "Resmi olarak seçim çalışmalarımızı Mahmut Esat Bozkurt'un manevi huzurunda başlatmak istedik.  Bu gün onun 70. ölüm yıldönümü.  Aynı zamanda meslektaşım olan Türk milletinin yetiştirdiği bu büyük dava insanını rahmet ve şükranla anıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün Bozkurt soyadını bizzat verdiği, yakın mücadele arkadaşı ve Cumhuriyetin kuruluş yıllarında üç dönem Adalet Bakanlığı yapan, Kuvayi Milliye kahramanımız Mahmut Esat Bozkurt'un cumhuriyetimize temel olan ilkelerini ve onurlu duruşunu kendimize rehber edindik. Tire için halkımız bizlere görev verir ise biz de onun işaret ettiği ve yaşadığı gibi onurlu ve haysiyetli bir yönetim anlayışını sürdürmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizde yolsuzluğun, rüşvetin ve adalet sitemine yapılan müdahalenin konuşulduğu şu günlerde 'Devlet adamları fakir ölmelidir' diyen Mahmut Esat Bozkurt'un tüm hayatı boyunca verdiği mücadele bizlere ışık olacaktır. Biz de ilçemizde ilkeli, dürüst, onurlu ve adaletli bir belediyecilik anlayışını hakim kılarak, ülkemizin en güzel ilçelerinden biri olan Tire'mizi müteahhit zihniyeti ile yapılan ilkesiz siyaset anlayışının işgalinden temizlemeye bu büyük kahramanımızın huzurunda Kuvayı Milliye andı içtik" dedi. 
EMİR SASA BEY’İN KABRİNE GÖSTERİLEN İLGİSİLİK İÇLER ACISI  
Mahmut Esat Bozkurt'un ardından, tarihte Tire'yi ilk defa Türk hâkimiyetine kazandıran Emir Sasa Bey'in Kesikbaş Mevkii’ndeki kabrini ziyaret etti. Emir Sasa Bey'in Tire Kesikbaş Mevkii’ndeki kabrinde dua okuyan MHP Tire Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Çağlı, Sasa Bey'in sadece Tire'yi değil tüm küçük menderes bölgesini ilk fetheden büyük bir Türk kahramanı olduğunu hatırlatarak, "Ecdadımızın bizlere kazandırdığı bu topraklar tarih boyunca bir kültür ve bereket beşiği olmuştur. Şunu hiç unutmamalıyız ki, Tireliler olarak ülkemizin en güzel ve bereketli topraklarında yaşıyoruz.  İlçemizin tarihteki gelişmişliği, zenginliği ve kültür seviyesini bu gün maalesef ki, tarihi bir bilgi olarak ele alıyoruz.  Daha Emir Sasa Bey'in kabrini bile doğru dürüst restore edip ziyarete açamamışız. Tarihteki değerlerimize bakış açımız bu kabirdeki bakımsızlık ve ilgisizlik mi olmalıydı? Bizler atalarımızın emanet ettiği zenginlikleri iyi kullanarak onlara olan manevi borcumuzu ödemek zorundayız. Bu gün Emir Sasa Bey'in kabri başında tarihimizdeki kahramanlarımızı düşünürken çıktığımız yolda ne denli büyük bir sorumluluk içinde olduğumuzu düşündüm. İnşallah MHP iktidarının vatan sevmekte usta olan, samimi, dürüst ve şeffaf yönetim anlayışı ile Tire'mizi tarihteki o güçlü ve büyük kent haline yeniden getireceğiz. Tirelilere her alanda gelişmiş ve yıldız bir kentte yaşatmak,  tarihsel sorumluluklarımızın bir gereği olarak hepimizin görevidir" şeklinde konuştu. 
ŞEHİTLERİMİZİN MANEVİ HUZURUNDA SÖZ VERİYORUM, ÖZ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ 
Son olarak da Tire Kabristanlığındaki Şehitliği ziyaret ederek vatani görevini yaparken şehit olan Tireli gençler için dua eden Av. Hasan Çağlı, "Bu gün Tire'yi tarihsel ve kültürel değerlerine yakışır bir kent yapmak amacıyla başlattığımız seçim çalışmalarımızla siyaset anlayışımızın temel ilkelerini temsil eden manevi değerlerimizi yâd etmek istedim. Şehitlerimiz bizler için varlığımızın temel sebepleridir. Onlar sayesinde bu gün bu topraklarda huzur umuduyla özgürce yaşıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü siyaset anlayışımızın vazgeçilemez kuralıdır. Göreve geldiğimizde hiçbir koşulda bu anlayışımızı siyaset malzemesi yapmayacağız.  Tiremizin yetiştirdiği bu aziz şehitlerimizin manevi huzurunda söz veriyorum ki, bizler asla ne ilçemizi yönetirken ne de ülkemiz siyasetine örnek işler yaparken hiç bir şekilde vatanımızın ve ilçemizin değerlerini pazarlık konusu yapmayacağız. Nasıl ki Türkiye kendi öz değerlerinden vazgeçmediği sürece güçlü bir ülke olacaktır, ilçemiz de aynı şekilde kendi öz değerlerine sahip çıktıkça gelişip büyüyecektir" dedi. 

Editör: Haber Merkezi