İki dönemdir Zeytinova Belediye Başkanlığını yapan ve 2014 yerel seçimlerinde Tire Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan Ali Doğu, başkanlık görevinin sona ermesine sayılı aylar kala belde halkına en iyi şekilde hizmet vermek için çaba sarf etmeye devam ediyor. Doğu, kişisel çabalarıyla sağladığı parke kilit taşını belde merkezindeki yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana döşenmesi çalışması başlattı.

Yürürlüğe giren yeni ‘Bütünşehir Yasası’ ile kapanacak olan belde belediyeleri son günlerini yaşıyor. Bu beldelerden biri olan komşu Bayındır ilçesinin tek beldesi olan Zeytinova Beldesi’nin iki dönemdir Belediye Başkanı olan Ali Doğu, sanki belediye hiç kalkmayacak, birkaç ay sonra süreç tamamlanmayacak gibi hizmetlerini sürdürmeye var gücüyle devam ediyor.

CHP’li Belediye Başkanı Ali Doğu, Zeytinova Belediyesi’nin kapanacak olması üzerine, ikamet ettiği Tire’de Belediye Başkanlığı görevine talip olmuş ve CHP’den aday adayı olduğunu, kalabalık destekçi grubuyla geldiği toplantıda ilan etmişti. Zeytinova halkının pek sevdiği Doğu; baraj, sulama kanalları, ova yollarının asfaltlanması, kanalizasyon arıtma tesisi gibi çok önemli hizmetleri beldesine kazandırmanın gururu ile son hizmetleri vermeye çalıştığını ifade etti. Doğu, İzmir BŞB ile irtibata girerek ve büyük çabalar harcayarak aldığı 10 bin metrekarelik parke kilit taşlarının belde merkezinde döşenmesi için inşaat çalışması başlattıklarını ifade etti.

“KISITLI ŞARTLAR İÇERİSİNDE BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK !”
 Belde merkezinde bulunan Çatal Mahallesi Cami Yolu, Gazi Mahallesi Cami Meydanı ve Hacı İbrahim Sokak gibi alanlara döşenecek olan parke kilit taşının inşaat çalışmalarını kısıtlı imkanları ile belediye olarak üstlendiklerini belirten Doğu, “Biz imkanları çok kısıtlı olan bir belde de büyük işler başardığımıza inanıyoruz. Bunda yürekten ortaya konan çabanın büyük yeri olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuşta. 

“AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ !”
Belediye başkanlığının gönül işi olduğunu ve hizmet tutkusunun kişinin ruhunda olması gerektiğini ifade eden Ali Doğu, “Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz !” diyerek, çalışkanlığını ve iddiasını ortaya koydu. 
Zeytinova’da 10 yıldır verdiği hizmet anlayışı ve bunun neticesinde elde ettiği deneyimi Tire için kullanmak istediğini ve amacının Tire’ye çağ atlatmak olduğunu belirten Doğu, “Tire gerçek anlamda kent kültürüne ve görünümüne sahip olmalı. Ben hizmet için var oldum. Bundan sonra da böyle olacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi