Fikret Bük, dört yıllık il genel meclis üyeliğini değerlendirdi ve neden belediye meclis üyesi aday adayı olduğunu açıkladı.


Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi



Chp Tire İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Bük, dört buçuk yıldır görev yaptığı il genel meclis üyeliğinde, İzmir İl Özel İdaresinde, Tire encümenliğinde, Tire’ye ve köylerine birçok hizmeti yapabilme onuruna eriştiğini ifade ederek, “Bu hizmetleri yaparken Tire Kaymakamımız, Tire Belediyemiz, il genel meclis üyelerimiz, özel idare bürokratlarımız ve köy muhtarlarımız ile yasalar çerçevesinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Hep en iyisini, en iyiyi halkımıza ve köylerimize aktarma gayretleri içerisinde olduk. Siyasi görüşlerimizin hizmetlerimizin önüne geçmesine ‘ben’ özen gösterdiğimizi düşünüyorum. Tabi ki her bireyin siyasi bir görüşü vardır ama bu görüşü insana hizmet konusunda kullanmak en doğrusudur diye düşünmekteyim. Siyasetin olduğu her yerde insan vardır insanların da bulunduğu her yerde iyi, güzel şeyler, mutsuzluklar, olumsuzluklar ve istenmeyen çirkinlikler her zaman olabilmektedir” dedi. 


Bunları asgariye indirerek, insanların siyasi görüşlerini etnik kökenlerine bakmadan faydalı ve yardımcı olunması gerektiğini düşündüğünü ve bu süreç içerisinde kendi şahsı olarak birçok olumsuzluklar yaşadığını söyleyen Fikret Bük, il genel meclisi üyesi olduğu Demokrat Parti’den neden istifa ettiğini de açıkladı.


NEDEN CHP'YE GEÇTİ
5 Temmuz 2010 tarihinde DP’den istifa ederek, 17 Temmuz 2010 tarihinde CHP’ye katılan Fikret Bük, görevi gereği köylere daha iyi hizmetin gitmesi ve hizmet yapabilme imkânı olduğu için Chp’ye geçtiğini defalarca belirttiğini dile getiren Bük, Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçtiğinde birçok belediye meclis üyesi arkadaşlarından eleştiri aldığını söyledi. Bük, “CHP’ye geçerken eleştiri aldığım meclis üyeleri arkadaşlarıma, menfaat için geçmediğimi, belli başlı hizmetlerin neler olduğunu o hizmetleri açıklamadan önce, benden sonra DP’den istifa ederek diğer partilere katılan meclis üyesi arkadaşlarıma, ‘Niye, neden demeden’ onlara bulundukları partide halkına en iyi hizmetlerini sunacaklarını temenni ediyorum hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.


İŞTE YAPILAN HİZMETLER
Yenioba-Alacalı-İzmir yolu 7km birinci kat asfalt yolu, yıllarca yapılacak denilerek bekletilen Dallık-Işıklı köyünün 4 kilometrelik ham yolunun açılması, Dağdere Köyü ilköğretim okul yolu ve dere üzerine köprü, Başköy deresi üzerinde yeni yerleşim alanı ve ulaşım alanında köprü, Aydın-İzmir illerini birbirine bağlayan Mehmetler Köyü ile Selahattin Köyü arası 2 bin 700 metre parke taşı ile düzenlenen yol, İzmir ilinin 597 köyü içinde Bergama’nın bir köyüne ve Tire İlçemizin Işıklı köyüne modern bir futbol halı saha.

Görevlerinin bunlarla sınırlı kalmadığını söyleyen Bük, köydeki halkın iş bulmada ve sağlıkları ile ilgilenme konularında faydalı olduklarını dile getirdi. Bük açıklamalarına şu şekilde devam etti, “Konunun özü, insanlarımıza hizmet ise onlara faydalı olabilmek ise ben bir nebze başarılı olduğuma inanıyorum. Tire Köylere Hizmet Götürme Birliği bunların ispatıdır. İlk seçime, Nisan 2009 tarihinde katıldım ve 27 oy alarak 1 oyla seçimi kaybettim. Aynı yılın Aralık ayında bu seçim tekrar yapıldı ve DP üyesi olarak 38 oy alarak seçildim. Üçüncü seçim Aralık 2010 tarihinde yapıldı ve CHP üyesi olarak 50 oy aldım seçildim. Dördüncü seçim Aralık 2011’de 57 oy aldım ve son olarak 2012 tarihinde bu görevimi 64 köy muhtarımızın 61’inin oyunu alarak, rekor denilebilecek bir oyla CHP üyesi olarak seçildim. Buradan köy muhtarlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi