Mahmut Eskiyörük’ü, ilçe binasında İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, yönetim kurulu üyeleri ve partililer ağırladı.

Eskiyörük’ün Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Balyeli, “2. Bölgeyi temsil edecek olan milletvekili aday adayları bizler için değerlidir. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda bilgi ve deneyim sahibi olan, başarıları ile isminden söz ettiren Eskiyörük’ün bizleri temsil etmesi bu anlamda iyi olacaktır. Genel merkezin de takdiri ile listede yer aldığında ve seçildiğinde katkılarının büyük olacağını düşünüyoruz. Diğer ilçe başkanlarımız ile bir araya geldiğimizde kendi içimizde yaptığımız görüşmelerde ortak aday konusunda hem fikir sahibi olmuştuk. Tekrar bu değerlendirmeleri yapacağız.”

ESKİYÖRÜK, “YÜZLERİN GÜLDÜĞÜ MUTLU BİR TÜRKİYE YARATMAK İÇİN ADAY OLDUM”

İlçe Başkanı ve yönetimine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Eskiyörük, “Bu ülkenin çiftçisi kazanmaz ise ekonomik anlamda her sektörü etkiler. Tarım ve hayvancılık politikaları tamamen yanlış. Çiftçimiz hak ettiği değeri maalesef ki görmüyor. Kooperatifleşme konusunda yıllarca uyarılarda bulundum. Tüm Türkiye’yi dolaştım. Bu yönde teşvik etmeye çalıştım. Su sorunu ile karşı karşıya kalacağız. Bununla ilgili ciddi önlemler almak zorundayız.

Çünkü biz üreticiyi kurtaramazsak tüketiciyi de kurtaramayız. Kendi üreticimiz üretemez hale gelirse, kendi değerlerimize sahip çıkmazsak, bu açığı ithalatla kapatmak zorunda kalıyoruz. Ve yabancıları sevindiriyoruz. Her süt krizinde ineklerimiz kesime gidiyor. Müdahale edilmiyor, seyirci kalınıyor.

Sadece sorunları bilmekle kalmayıp çözüm yollarını da biliyorum. Ve Türk Tarımı, çiftçisi için biran önce gecikmeden bu yanlışlardan dönülmesi gerekir. Kadınlarımızı, üreticilerimizi korumak ve gelecek nesillere aydınlık, yüzlerin güldüğü mutlu bir Türkiye yaratmak için aday oldum.”

Editör: Haber Merkezi