CHP’li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in, HaberTire’ye yaptığı açıklamanın hedefindeki isimlerden biri olan Ak Partili Eski Belediye Başkanı Mehmet Sıktı İçelli, bu açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını belirterek, Çiçek’in iddialarına yanıt verdi.


Ercan ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


İstasyon Aile Çay Bahçesi’nde HaberTire’ye özel olarak verdiği açıklamada, Başkan Tayfur Çiçek’in açıklamalarını eleştiren İçelli, AVM projesi, ihale ve belediye borçlarıyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

“TASFİYE BAŞARI OLABİLİR AMA YIKIM BAŞARI DEĞİLDİR”
Yıkılan eski perakendeci haline yapılacak iş merkezi projesi ile ilgili eleştirilerini sıralayan İçelli, “Buranın meydan, otopark, AVM vesaire olması noktasında kesinlikle meydan olacak diye bir şey söylemedim. Benim bu konudaki açıklamalarım detaylı olarak incelenecek olursa görülecektir. Ben ‘Bu kararı verecek olan Tire halkıdır.’ dedim.  Tasfiye başarı olabilir ama yıkım bir başarı değildir. Önce projeleri yapılır, gerekli izinler alınır, yıkım gerçekleştirilir ve bir taraftan da en kısa zamanda yapım gerçekleştirilir. Ben o zaman tebrik ederim. Tire’nin en güzide noktası 3 yıldır bu halde olunca, civardaki esnaf bu durumdan mağdur oluyor. “ şeklinde konuştu. 

“YARISININ MÜLKİYETİ ÖZELE GİDİYOR”
Eski perakendeci halinin yerine yapılacak iş merkezinin ihalesi konusunda da konuşan İçellik “Son dakikada bir ihale yapıldı. ihale 2886’ya göre bir ihaledir. Yani 4734’e göre belediyenin yaptığı bir ihale değil.  Bu nedenle, bir başarı öyküsü şeklinde anlatılacak bir iş de değil.  Ben burada bir kamu yararı olduğuna inanmıyorum. Oranın arsası yüzde yüz belediyenindi. Bu şekilde yapılacak olsa, yarısının mülkiyeti özele gidiyor. Yarın torunlarımızın burada yeniden bir yapılanma yapma şansları kalmıyor. Onun için yine de ben geç kalınmış olduğuna inanmıyorum. Burayla ilgili kararı seçimlerde Tireli verecektir.  Burası nasıl bir aktivite merkezi olarak değerlendirilecek? Burası Tahtakale ile birlikte, o bölgenin canlandırılması ve esnafımız için neler yapılması gerektiği konusunda, bütün Tire’nin görüşüyle ortak bir akla ulaşacağımıza inanıyorum. Burada sayın Tayfur Çiçek’in benim değişik gazetelerde çıkan açıklamalarımı çok dikkatli okumadan bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum.” Dedi.


“KORKUM YA DA ENDİŞEM YOK”
Tayfur Çiçek’in Hangar’daki düzenlemelerle ilgili sözlerine de değinen Sıtkı İçelli, iddialara cevaben,  “Burada yapılan çalışmalar hakkında ne kadar bilgisi var bilmiyorum ama bugün Hangar’ın durumunu ve ne kadar talan edildiğini bütün Tire biliyor. Diyor ki: ‘Yarın bir suç duyurusunda bulunulsa, yine 5 yıldan yargılanacak’.  Bu ne demek? ‘İleri gitme, senin başına çorap örerim!’ demek. Herşeyde 5 yıllık bir zaman aşımı süresi var. Önceki açıklamalarımda görülecektir. Hekim Hamamı’nın bir bölümü, Tayfur beyin önceki başkanlık döneminde yapılan yol çalışmasıyla yola alındı. Kimse suç duyurusunda bulunmadı. Bu saatten sonra birisi suç duyurusunda bulunsa,   kıymeti olmaz. Ama bu dönemde o kadar çok yanlışlık yapıldı ki, bunlar yargıya taşınacak olsa, kimse belediye başkanlığı adaylığına dahi cesaret edemez. Burada savunma noktasında olan ben değilim. Tire’de gördüğüm tüm gerçekleri açıkça dile getiririm. Hiçbir şeyden korkum ya da endişem yok. Biz Tire için birbirimize saygılı olmasını bilmeliyiz. Hepimiz Tireliyiz. Birbirimize saygımız sevgimiz var. Benden yaşça büyük birinin hele ki belediye başkanıysa böyle bir saygı bekleneceğini düşünüyorum. Tire için hepimiz aslında demokratik siyasi mücadelemizi yapacağız ama politika yapmayacağız.” Şeklinde konuştu.

“HERKES SAYGILI OLACAK”
“İnsanlar Sıtkı beyden memnun olsa, tekrar göreve getirirlerdi” diyen Tayfur Çiçek’in, seçmenin oylarına ipotek koyduğunu belirten İçelli,  “Gelecek seçimler için seçmenin oylarına kim ipotek koyabilir. 2014’te ne olacak kim biliyor? 2004 seçimlerinde halk Tayfur Beyden memnun olmadı ve görevden indirdi.  Ben geldim. 2009’da halk yeniden bir karar verdi. 2014’te halk 2 yönetimi tekrar karşılaştıracak ve yeniden bir karar verecek. Ben seçmenin tasarrufuna hiçbir zaman ipotek koymam ve kimseye de izin vermem.  Ben ne kadar saygılıysam herkes saygılı olacak.” Dedi.

“HİÇBİR MAZERET BAŞARININ YERİNİ TUTMAZ”
Tayfur Çiçek’in 18 trilyonluk  borç iddialarını da yanıtsız bırakmayan Eski Başkan İçelli, “Hala borç ve enkaz edebiyatı yapılıyor. ‘şu kadar borç bıraktı biz hala o borcu ödüyoruz’ diyor. Peki kendisi bana borç bırakmadı mı? Hangi oranda borçla devrettiysem aynı oranda borçla devraldım. Ben yıllarca Tedaş’a olan yapılandırmaları ve Vergi Dairesi’ne olan borçları ödedim. Tek kelime etmedim. Çünkü enkaz edebiyatıyla bir yere varılamaz. Bir insan icraatın başındaysa o saatten sonra gereken ağlamak değil, gereğini yapmaktır. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Halk da mazereti kabul etmez. Evet bir borç var. Belediye binasını yaptık, onun taksitlendirmeleri vardı. İçme suyu projesinin yaptık. Onun taksitlendirmeleri var. Bir borç var ve onun karşılığında yapılan işler var. İlçe  başkanımız Mehmet Çeltikcoğlu’nun söz konusu borçlarla ilgili muazzam bir açıklaması oldu. Benim dönemimde borçların uzun vadeye yayıldığı görülüyor. Ama şu anda kısa vadeli borçlar daha yüksek oranda. Kısa vadeli borçların yüksek oranda olması belediye için sıkıntıdır. Ve ben şu anda bir belediye binası gibi çok ciddi bir eserin ortaya konulmuş olduğunu görmüyorum.  Böyleyken22-23 trilyon gibi bir borçtan bahsediliyor. Tireli bunu elbette seçimde sorgulayacaktır. Halkı yanıltmaya, gerçekleri çarpıtmanın hiçbir anlamanın olmadığını düşünüyorum. Herkes yaptıkları ve yapacaklarıyla ilgili konuşsun. Bu seçim dönemi hepimiz ve tüm Tire için hayırlı olsun. Bizler sözümüzün eri olalım. Benim sözümün eri olduğumu herkes biliyor ama bunu tüm siyasilerimiz için söyleyemeyeceğim.” Dedi.


HABER VİDEOSU

Editör: Haber Merkezi