Ercan ÇELİK

Tireli İnşaat Mühendisi Burak Alp Ersen, geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tire Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu duyurmuştu. Geçtiğimiz gün Köfteci Ramiz’de Tireli basın mensuplarıyla bir araya gelen Burak Alp Ersen, gazetecilerle sohbet ederek, projelerinden bahsetti.

Tire’nin 65 köyünde sosyolojik tahlil yaparak çalışmalarına başladıklarını kaydeden CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Burak Alp Ersen, “Bir haftadır köylerin son 5 yıllık seçim sonuçlarını irdeliyoruz. Önce köylerden başlıyoruz. Köyleri önemsiyoruz. Köyleri son dönemde geri planda bıraktık. Köyler bize 2014 seçimini kazandırdı ama köyler ihmal edildi. Köylerde büyük problem olduğunu tespit ediyoruz. Aday olduğumda köy merkezli projeler hazırlamamız gerekiyor. Köylerimizin ihtiyaç listesini, acil ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Yerelde neye öncülük yapabiliriz. Ne tür yardımlar alırız, kendi kaynaklarımızı nasıl kullanırız, Büyükşehir Belediyesi’nden ve iktidardan neler alabiliriz şeklinde kaynaklarımızı ve ihtiyaca yönelik projelerimizi belirleyeceğiz. Dağdere Köyü ile Akmescit Köyündeki vatandaşın sorunu aynı olmayabiliyor. Köylerin özel sorunları var” dedi.

REKABETİ HİZMET ETMEDE YAPMALIYIZ

Köy merkezli sosyolojik ve proje odaklı çalışmaları tamamladıklarında diğer partilerle de bu verileri paylaşacaklarını ifade eden Ersen, “Bunları diğer partilerin de kullanabileceği şekilde açıklayacağız. Diğer partilerin de bu konulara dikkat etmelerini isteyeceğiz. Biz rekabeti hizmet etmede yapmalıyız. Ekim sonuna kadar Tire’deki tüm köyleri tarayacağız. Tespit ettiğimiz sorunları genel merkeze, büyük şehir belediyesine ve bütün partilere göndereceğiz. Çalışın bu sorunlara diyeceğiz. Bu çalışmalarımızı Pınar Adanalı ve ekibi ile yapıyoruz. Kendisi Tireli ve ODTÜ’yü bitirmiş bir sosyolog” şeklinde konuştu.

BİZİM SİYASETİMİZDE PAZARLIK YOK

Burak Alp Ersen, gelişmekte ve büyümekte olan Tire için çok proje hazırladıklarını da vurgulayarak, “Projemiz çok. Çok farklı projelerimiz var. Bu projelerin sunumunu yapacağız. Benim en önem verdiğim proje gençlere yönelik olan Gençlik Merkezi projesi. Gençleri kahve köşelerinden kurtarmalıyız. Kahveye elbette gidilebilir ama gençler sürekli buralarda olmamalı. Hayatlarına yön verecek çalışmaları biz gençlerin hizmetine sunacağız. Yeteneklerini fark edecekler. Biz vaatte bulunarak değil, gerçekleri konuşarak yola çıkıyoruz. Bizim siyasetimizde pazarlık yok. Zaten yalan söyleyen insanın Tire’ye bir katkısı olamaz” dedi.

BEN BİR KADRO HAREKETİYİM

Aday adayı olarak yola çıkarken pek çok önemli isimden söz aldığını belirten Burak Alp Ersen, “Bana insanların verdiği sözler var. ‘Çık arkandayız’ diyen insanlar var. Ben bir kadro hareketiyim. Ama ben kimseye söz vermedim. 83 bin insanın belediye başkanı olacağız. Bu sorumluluk ağır. Kolay değil. Biz dostlarımıza, iş yaptığımız, siyaset yaptığımız insanlara, eski ilçe başkanlarına, eski kadın kolları başkanlarına ve yönetimlerine, eski gençlik kolları başkanlarına ve yönetimlerine sorduk, bu kararı almadan önce. Ben çıkayım, hiç olmazsa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olurum diye değil. Bu saydığım kadroların yüzde 80’i beni destekliyor. Eski bakanımızın, eski başkanların, eski meclis üyelerimizin bana karşı olan açıklamalarını duyacaksınız. Ben onlardan söz alıp çıktım. Ama ben kimseye söz vermedim. Adaya örgüt karar verecek” ifadelerini kullandı.

HİÇ BİR YAKINIM BELEDİYEDE ÇALIŞMAYACAK

CHP’li Belediye Başkan Aday Adayı Ersen, Tire Belediye meclisinin işlevsel ve daha aktif çalışacağının sözünü vererek şöyle konuştu, “Belediye meclisi işlevsel olacak. Belediye meclisi ile birlikte çalışacağız. Kurumdaki amirler belediye meclisine saygı duyacak. Belediye meclis üyesini halk seçiyor. Halka karşılığını verecek belediye meclis üyeleri. Benim hiçbir yakınım belediyede çalışmayacak. Meclis üyelerinin yakınlarını işe alma şartı ile belirlemeyeceğiz. Şartlı hiç kimse belediye meclis üyesi olmayacak. Meclis üyelerini köy köy sorumlu yapacağız. Örneğin Başköy’de bir sorun oldu. Önce o meclis üyesi orada olacak.”

TAYFUR BAŞKAN İLE BAKIŞ AÇILARIMIZ FARKLI

Burak Alp Ersen tüm siyasi hayatının Cumhuriyet Halk Partisinde geçtiğini hatırlatarak, “Tire belediye Başkanımız 3 farklı partiden başkanlık yapmış bir büyüğümüz. Tayfur Hocamız sosyal demokrat bir insandır. Biz CHP kimliğinin biraz daha üstünde duruyoruz. Biz 18 yaşından beri partinin içindeyiz. Pek çok görev aldık. Tayfur Başkan ile bakış açılarımız farklı. Tayfur Çiçek, bir takım organizasyonların sonucunda Tire’de Belediye Başkanlığını CHP’ye kazandırmış bir hocamız. CHP belediye başkanı. Ama biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Benim önceliğim altı ok. Benim önceliğim sosyal belediyecilik. Ben CHP’liyim. Benim, başka bir partinin organizasyonunda görev almam konuşulmaz. Bu nettir. Başkanın tavrı nedir bunu ona sormalısınız” dedi.

TAYFUR ÇİÇEK MİSYONUNU TAMAMLADI

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in 20 yıldır Tire siyasetinin içinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Başkan Çiçek, 20 yıldır Tire’ye hizmette bulunmuştur. Bunun 15 yılında belediye başkanlığı yaparak büyük işler başarmıştır. Tire’nin vizyonunu Nazım Çulcu’dan alıp 1 tık değil 3 tık yukarı taşımıştır. İçinde bulunduğu koşullarda Tayfur Çiçek başarılı işler yaptı. Ama biz bu vizyonun değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bayrağı bize devrederse onun yaptıklarını yukarı taşıyacağımızı düşünüyoruz. Misyonunu tamamladığını ve görevini fazlasıyla yerine getirdiğini düşüyorum. Tire’nin kırsal kasabadan büyük kent haline gelmesinde büyük katkıları var. Şimdi biz Tire’yi Avrupa’ya ve Dünya’ya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

ÖN SEÇİMDEN BİRİNCİ ÇIKARIM

CHP’nin belediye başkan adayını belirlerken ön seçim yapmasını önemsediğini söyleyen Burak Alp Ersen, “Parti tabanından öne çıkan bir isim olursa bütün aday adaylarının onu destekleyeceğine inanıyorum. Aday belirlenene dek aday adayları çalışacaklar. Bu süreci birlikte götürelim, herkes kendisini analiz etsin, doğru aday adayının etrafında birleşelim. Ön seçim olduğunda partililerin aday adayları içerisinde doğru kişiyi seçeceklerine eminim. Ön seçimden birinci çıkarım. Bugün 2014’ün koşulları yok. Bugün biz varız, gençler var. Partinin ileri gelenlerine, emek verenlere sorulmadan aday belirlemeyi doğru bulmuyorum. Böyle seçim kazanamayız. Tabana sorulursa başarı ancak o zaman yakalanır. Adayımız kim olursa arkasındayım. Ama talebim adaylıktır. Kazanacak olan aday benim” dedi.

Editör: Haber Merkezi