Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal dün akşam Tire’ye gelerek partililere seslendi.

Ercan ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen toplantıya yaklaşık 200 partili katılırken açılış konuşmasını Dp Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp yaptı. Sarp, yılmadan ve bıkmadan Tire’de Dp’yi bölmeye çalışanlara karşı yılmadan ve bıkmadan faaliyetlerin eksiksiz olarak sürdürdüklerini kaydetti. Sarp, “Basına konuşup, ‘Dp bitti’ diyenlere cevabımız, korkunun ecele faydası yok. Tire demokrattır, demokrat kalacaktır” şeklinde konuştu.


TİRE DOĞRU ADRESTİR
Daha sonra konuşan Dp İzmir İl Başkanı Aydoğan Karaoğlu, Tire’nin kendilerini hep heyecanlandırdığını ifade ederek, “Tire, İzmir’in doğru duraklarından biridir. Tire doğru adreslerden biridir. Her zaman bayrağı burca şerefle diken yürekli arkadaşların yaşam alanıdır Tire. ‘Türkiye’de artık DP yok’ diyenlere 30 Mart genel seçimlerinde ve sonrasında yapılacak olan genel seçimlerde partimizin varlığını ispat edeceğiz” şeklinde konuşarak, seçim sürecinde Tire’ye daha sık geleceklerini ve Tire’den çıkmayacaklarını söyledi.



BİR KERE YAPABİLENLER, BİR DAHA YAPABİLİR
Genel Başkan Gültekin Uysal Ak Parti hükümetini eleştiren konuşmasında, Türkiye’nin yürüttüğü dış politikanın iflas ettiğini, Suriye’ve Irak’ın bölünmesine yol açtığını ve Ortadoğu coğrafyasında şah olmak amacıyla çıkılan süreçte mat olunduğunu söyledi. Gültekin Uysal, Türkiye’nin başta siyaset olmak üzere biran evvel yapısal dönüşümünü tamamlamak zorunda olduğunu anlattı.

Uysal daha sonra yerel seçimler ile ilgili konuşarak, “Bir kere yapabilenler bir daha yapabilir. Bunu yapacak kadro Tire’de var. Bu inanç Tire’de var. Tire’de 80 sonrası ve 27 Mayıs sonrası nasıl neticeler alındığını biliyoruz. Doğru yolda olanlar görünmezler. Haksız bir davanın zerresi olacağımıza, haklı bir davanın zerresi olmayı en başta kabul etmişiz. Namussuzlarla kazanacağımıza namuslularla kaybetmeyi tercih ederiz” dedi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Uysal, Dp Tire Belediye Başkan Adayı’nın Aralık ayı içinde açıklanacağını ve buna yönelik çalışmaların Tire Dp İlçe Teşkilatı tarafından yürütüldüğünü kaydetti.


HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi