Hafta sonu olağan kongresini yapan Demokrat Parti İlçe Teşkilatından partinin duayen isimleri bir araya geldi.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi


Tek liste halinde gidilen kongrede, Hasan Sinan Sarp’ın yeniden ilçe başkanı seçildi. Tirelilerin ‘efsane Başkan’ olarak nitelediği, üç dönem üst üste Tire Belediye Başkanlığı yapan Nazım Çulcu’nun da yer aldığı kongrede, Çulcu’nun adaylıkla ilgili sorulara “her an her şey olabilir” gibisinden yorumlar getirmesi ve açık kapı bırakması, akıllara “Efsane başkan DP’den yeniden başkan adayı mı olacak ?” sorusunu getirdi.


Hafta sonu Demokrat Parti Tire İlçe Teşkilatı olağan kongresi gerçekleşti. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut İlçe Başkanı Hasan Sinan Sarp yeniden yönetime seçildi. DP’nin duayen isimlerinin de katıldıkları toplantıda, yerel seçimler öncesinde yönetim ve parti üyeleri olarak ‘kendinden emin’ bir tutum ortaya konuldu.


Türkiye siyasi tarihinin en önemli partilerinden biri olan Demokrat Parti’nin Tire’de hep güçlü olduğunu ve yıllarca hep iktidarda olduğunu ifade eden parti yöneticileri, yaklaşan yerel seçimlerde de aday çıkaracaklarını ve yeniden Tire’de iktidara geleceklerini ifade ettiler. DP İl Başkanı Osman Varol’un da katıldığı kongrede, yaklaşık 100 delege oy kullandı. Kongrede Celal Keseli başkanlığında oluşturulan Divan Kurulu’nun üyeliklerini İlhan Görüşük ve Gani Karayazgan yaptı. İlçe Başkanı Hasan Sinan Sarp’ın faaliyet ve mali raporlar oy birliği ile kabul edildi.



Partinin duayen isimlerinin de katıldığı kongre toplantısında Tirelilerin ‘efsane başkan’ diye niteledikleri üç dönem üst üste Tire Belediye Başkanlığı görevini yapmış olan Nazım Çulcu’da yer aldı. Kongre boyunca il başkanı ve ilçe başkanı ile yan yana olan Çulcu, ‘başkan adayı olacak mısınız ?’ sorularına “her an her şey olabileceği” gibisinden değerlendirmeler getirerek bu konuda açık kapı bıraktı. Çulcu gibi güçlü bir ismi aday göstermeyi çok isteyen parti yönetiminin ilerleyen günlerde kimi aday seçeceği merak konusu.



“GÜÇLÜ BİR ADAY İLE YENİDEN TİRE’DE İKTİDARA GELECEĞİZ”
Kongrede bir konuşma yapan DP İzmir İl Başkanı Osman Varol, konuşmasında Ağustos ayı içerisinde kendilerini bırakan ve CHP saflarına geçen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e de sert eleştirilerde bulundu. Varol, “Sizlerin namusu saydığı ve verdiği oylarınızla başkanlık koltuğuna getirtilen Belediye Başkanı Çiçek, ‘Artık DP’nin eski etkinliği ve gücü yok !’ şeklinde bahanelerle partimizi terk etmiştir. Fakat Tire her zaman DP için özel ve önemli olmuştur. DP her zaman Tire’de güçlü olmuştur. Genel Başkanımızla da konuştum. Kendisi de Tire’ye büyük önem veriyor. Tire’de güçlü ve sevilen bir aday ile seçime girip yeniden belediye başkanlığını kazanacağımıza ve DP bayrağını Tire Belediyesinde dalgalandıracağımıza sizlerin önünde söz veriyorum. Bunun için elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız.” Şeklinde konuşarak Çiçek’e olan tepkisini dile getirdi.
 Varol konuşmasının devamında, “DP olarak uzun ince bir yoldayız. Biz küllerimizden daha önce bir kez doğduk. Şimdi bir kez daha doğacak gücümüz var. Bugün bizim bittiğimizi, gücümüzün yittiğini düşünen, ‘böyle bir parti var mı’ şeklinde konuşanlar bilsinler ki birkaç kişi kalsak da inanç dolu kişiler olarak yolumuza devam edeceğiz, çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dedi.



“BU İKİ DEĞİL, ONBİR; BU DA ÜÇ DEĞİL, YÜZONBİR !”
Kongre sonunda gazetemizin sorularını kısa da olsa yanıtlayan Nazım Çulcu, sohbet sırasında iki parmağını göstererek, “Bu kaç ?” diye sordu. Sonra da, “Buna herkes 2 diyebilir, fakat bu 11’dir.” Dedi. Çulcu ayını şekilde üç parmağını göstererek, “Bu da 3 değil 111’dir.” Dört parmak için ise, “Bu da 1111’dir” dedi. Çulcu neden böyle bir temsili bir anlatım yaptığını ise şöyle dile getirdi: “Bundan önceki yerel seçimlere kısa bir süre kala eski belediye hizmet binası önünde bir salepçi vardı. Orada toplanmış oturuyorduk. Başkan Tayfur Çiçek de bizimle birlikteydi. Bize ‘Sizin oyunuz 1900 kişi, siz bu seçimi nasıl kazanacaksınız ?’ diye sormuşlardı. Orada da aynı örneği vermiş, aynı temsilde bulunmuştum.  Ben de orada, ‘Bizim içimizde öyle kişiler vardır ki bir kişidir ama 11 kişinin oyuna sahiptir. Öyle kişiler vardır ki, 111 kişinin oyuna sahiptir. Öyle kişiler vardır ki, 1111 kişinin oyuna sahiptir. O kadar oyu getirebilecek güçtedir.’ demiştim.  Şimdi bizi küçümseyenlere bir kez daha bu temsili anlatmak istedim. “
Çulcu, ısrarla sorduğumuz “Adaylığınız söz konusu mu ?” şeklindeki sorumuza açık bir yanıt vermedi. Fakat aday olabileceğinin sinyallerini açık bir şekilde verdi. Edindiğimiz bilgilere göre Çulcu’nun yanı sıra DP’den aday olarak ismi çıkabilecek bir önemli ismin daha olduğu ve iki isimden birinin önümüzdeki günlerde, büyük bir ihtimalle, aday olarak açıklanacağı öğrenildi.


PARTİ TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
Hasan Sinan Sarp’ın yeniden İlçe Başkanı seçildiği kongrede yönetim kurulu, disiplin kurulu ve il delegeliğine seçilen isimler şöyle oldu.

Yönetim kurulu asil üyeleri; Kadri Pazarçeviren, Hasan Hüseyin Ulu, Saffet Yorgan, Nazmi Bezci, Ahmet Karavan, Gülden Falakalı, Nasuh Ergin, Orhan Bıyıklı, Hüseyin Zincircoğlu, Kürşat Dikici, Ahmet Özgen, Halil Mermer, Süleyman Cerit, İrfan Yılmaz.
Disiplin kurulu asil üyeleri; Nazım Çulcu, Cemil Duran, Recep Taşyanar, Celal Keseli, İsmet Çulpan, Mehmet Akyol, Ali Kayalı, Adil Atan, Sami Görüşük.

İzmir il kongre delegeleri; Hasan Sinan Sarp, Nazım Çulcu, Cemil Duran, Recep Taşyanar, Doğan Sertdemir, Celal Keseli, İbrahim Keresteci, İlhan Görüşük, M.Hakkı Kıvanç , Sıtkı Sulak, Şakir Örenel, Rıfkı Bezci, Akil Alper, Adem Ongan, Barış Güreşen.
Editör: Haber Merkezi