İsmi aylardır CHP ile anılmaya başlayan, CHP’ye geçmek istediği söylenip duran Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, geçtiğimiz günlerde partisi Demokrat Parti’den istifa etmişti. “CHP’den aday olursam parti rozetini takarım” şeklindeki ifadeleriyle gündeme gelen ve CHP cenahında tartışmalar yaratan Çiçek’in adaylık konusunda garanti istediği, bunu sağlamak için Ankara’dan bu işi bağlamaya çalıştığı iddiaları geçtiğimiz günlerde bir kez daha dile getirildi.



Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi


Günlerdir Tire kamuoyunda devam eden ‘Tayfur Çiçek CHP’ye geçecek mi yoksa geçmeyecek mi?’, ‘Geçerse aday gösterilir mi yoksa gösterilmez mi?’ şeklindeki merak, arttık Tire sınırlarını aştı. İzmir merkezinde medya ve basın kuruluşları da bu konuyu gündeme getirir oldu.

ADAYLIK GARANTİ Mİ YOKSA DEĞİL Mİ ?
Geçtiğimiz günlerde Ege Tv’de ortaya atılan, “Tayfur Çiçek’e Ankara’dan adaylık garantisi” verildi, haberleri sonrasında tartışmalar yeniden alevlenmişti. Önceki gün ise “Tayfur Çiçek’in CHP İl Başkanı Ali Engin ile görüştüğü ve partiye geçiş için anlaşıldığı” şeklinde haberler yine İzmir’deki yerel basında dile getirilen haberlerden olmuştu.
Son olarak geçtiğimiz günlerde İzmir’e Bornova Belediyesi’nin düzenlediği bir yemek organizasyona davetli olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcılarından olan ve CHP’nin iki numaralı ismi olarak bilinen Adnan Keskin’in Ege Tv haber bülteninde yaptığı açıklamalar, kafaları iyice karıştırdı.

KESKİN KAFALARI DAHA DA KARIŞTIRDI !
Tire’den de bazı vatandaşların ve partililerin izlediği haber programında Keskin, kendisine sorulan ‘adaylık garantisi verildi mi?’ sorusuna, “CHP kurumsal bir yapıya sahiptir. Ben ve genel başkanımız dahil herkesin ve her şeyin üstündedir. Biz kimseye adaylık garantisi vermedik. Bodrum Belediye Başkanı olan, bölgede oldukça sevilen ve tutulan bir isim olan Kocadom’a bile adaylık garantisi vermedik. Partimiz 6 Eylül tarihinde adaylarını hangi yöntemlerle belirleyeceği saptayacak. Ondan sonra da bu yöntemlerle adaylarını bulup, ilan edecek.” gibi sözlerle cevap verdiği, programı izleyenler tarafından ifade edildi.


Bir taraftan Çiçek’in adaylık konusunda garanti istediği ve bu garantinin verildiği ve yakında isminin aday olarak açıklanabileceği konusu gündeme atılırken, öte yandan CHP’de adayların belli bir yoklama ve araştırma yöntemleri ile belirleneceği ve kimsenin önceden adaylığını garanti olmadığı ifadeleri dile getiriliyor. Tire halkının kafasını karıştıran bu iddialar, Tire adayı netleşene kadar süreceğe benzer.
Editör: Haber Merkezi