CHP’nin 90. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Tire’de düzenlenen konsere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan katıldı.
Ercan ÇELİK / HaberTire


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA!

İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve çevre ilçelerden CHP ilçe başkanları ile belediye başkanları katılım gösterdi. 
Tire CHP’nin 6 aday adayının hepsinin de katılım gösterdiği etkinlikte yaklaşık bin kişi, meydanı doldurdu. Konser öncesi ve sonrasında ise halk müziği sanatçısı Evrim, davetlilere konser verdi. 

Tire’ye planlanandan daha geç gelen Genel Başkan Yardımcısı Tezcan ilçe binasına yaptığı kısa ziyaretin ardından, İstasyon Meydanı’na geçti. Burada büyük bir coşkuyla karşılanan Tezcan’a partililerin ilgisi büyük oldu. Tire Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek oyunları da partililer tarafından beğeniyle izlendi.

“90 YILLIK ÇINAR, CHP”
Kutlama etkinliğinde ilk sözü alan isim CHP Tire’nin yeni İlçe Başkanı Şenol Sardoğan oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşamın her alanında bilişime, gelişime öncülük etmiş tek parti olduğunu dile getiren Sardoğan, “Cumhuriyet Halk Partisi, özgür düşünceye sahip çıkan, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini savunan, Atatürk ilkelerinden ödün vermeyen, 90 yıldır yeni filizlerle gençleşen dev bir çınardır.” Dedi. 

Ak Parti iktidarına da yüklenen Sardoğan, “Bugünün Türkiye’sine baktığımızda birçok sorunla karşılaşıyoruz. Eğitimden sağlığa, ekonomiden toplumsal barışa kadar birçok sorunu iç içe yaşıyoruz. Toplum olarak sürekli bir tartışma ve karmaşanın içerisindeyiz. Bizleri bu noktaya getiren ise, iktidar partisinin ta kendisi, AKP hükümetidir.” Şeklinde konuştu.

CHP ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Seçim sürecine girdiklerini ve mahalle-köy çalışmalarına başladıklarını dile getiren Sardoğan, “Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sizlerden görev almanızı ve bize destek olmanızı istiyoruz. Önerilerinizi ve sorunlarınızı bizlerle paylaşın. Sorunlarınızı hep birlikte çözelim. Amacımız tartışmalara izin vermeden, kutuplaşmalardan uzak, gelecek için yeni politikalar inşa ederek, partimizin 30 mart 2014’deki yerel seçimlerde belediye başkanlığını ve daha sonra yapılacak genel seçimi kazanarak iktidar olmak istiyoruz. Bunun için çok çalışıp, başaracağız. Emin adımlarla ilerliyoruz. Bizi engellemek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz.” Dedi.

“PARTİMİZE KATILMANIZ BİZE GÜÇ VERMİŞTİR”
İzmir’in 28 ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarda olduğunu belirten İlçe başkanı, “Geçtiğimiz günlerde Tire Belediye Başkanı Sayın Tayfur Çiçek, DP’den istifa ederek CHP’ye katılmasıyla İzmir’deki CHP’li belediye sayısı 29’a çıkmıştır. Bu katılımlarından dolayı, Sayın Tayfur Çiçek ve Belediye Meclis üyelerine, kendim ve partim adına teşekkür ediyorum. Partimize katılmanız bize güç vermiştir sayın başkanım. Partimize hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.” Dedi. 

TAYFUR ÇİÇEK’TEN CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ
İlçe Başkanının ardından mikrofona gelen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, diğer aday adaylarının konuşamayacağı için konuşmasını uzatmayacağını belirterek centilmenlik örneği sergiledi ve partililer tarafından büyük alkış aldı. Çiçek, “Partimizden, benim gibi aday adayı olan 5 arkadaşımız daha var aramızda. Onların mikrofonda konuşma gibi bir imkanları olmadığı için ben de fazla reklamlara girmek istemiyorum.” dedi.

Çiçek, "Sosyal demokrat kimliğimi hiçbir zaman kaybetmedim. Evet farklı partilerden belediye başkanı seçildim. Anavatan Partisi’nden belediye başkanı seçildiğimde, bizi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda genel başkana takdim ederlerken, kendinizi bir iki cümleyle özetleyin demişlerdi. ‘Ben sosyal – demokrat kimlikli, Atatürkçü, çağdaş, laik bir insanım. Beni bu kimliğimle çağırdınız değil mi diye sordum.  Anavatan Partisi’nde şerefle görev verdik daha sonra 1100 oyla ikinci seçimde, yine Anavatan Partisi’ndeydik. Bakanımız geldi karşımıza aday oldu. Beraber kaybettik. Ak Parti’den genç bir arkadaşımıza nasipmiş, o belediye başkanlığı yaptı. Daha sonra CHP’ye geldik. 2007 seçimlerinde birlikte çalıştık. CHP’nin oyları %64 arttı. Sayın Mustafa Güngör kardeşim de ilçe başkanıydı. Dağ taş birlikte çalıştık ama CHP’den yine Halil bey aday oldu. Daha sonra Demokrat Partili kardeşlerimden teklif geldi. Biraz ümitsizdi ama çalıştık kazandık. Partileri farklı olmasına rağmen bize oy verip, bizi göreve getiren hemşerilerime buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

TAYFUR ÇİÇEK KAZANMAYA SÖZ VERDİ
1950 yılından beri Tire’de CHP’li bir belediye başkanının seçilmediğini vurgulayan Başkan Çiçek, “14 sene CHP ilçe başkanı olan merhum amcam Ali Çiçek, 1973 seçimlerinde CHP’den aday oldu. Maalesef çok az bir farkla o gün seçimi kaybetmişti. Kendi irademle, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeyim. 6 arkadaşla beraber burada aday adayıyız. Eğer görev verilirse, size söz veriyorum, bu seçimi alacağız.” Dedi. Meydanı dolduran kalabalığın büyük alkışını alan Tayfur Çiçek, “Şu anda doğru zamanda, doğru yerde hep yüreğiz, bir yüreğiz! Sonuna kadar CHP’de hizmet edip çalışacağız.” şeklinde konuştu.
“CHP, ÜLKEMİZİN BÜTÜNLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR”
Kürsüye gelen CHP İl Başkanı Ali Engin ise, “Her yurttaşımızın rahatlıkla oy verebileceği, ülkemizin birliğinin ve bütünlüğünün teminatı Cumhuriyet Halk Partisidir. Artık parti yok, rejim, ülkenin bütünlüğü, adalet ve özgürlük kavgaları var.”dedi.

İÇ VE DIŞ POLİTİKAYI ELEŞTİRDİ
Türkiye’nin etnik ve mezhepsel olarak bölündüğüne dikkat çeken Genel Başkan Yardımsısı Bülent Tezcan, AK Parti’nin iç ve dış politikalarını eleştirdi. “Mevcut zenginlikleriyle birlikte Türkiye’yi tarihten gelen birikimiyle ‘küresel güç yapacağız” diyen Tezcan sözlerine şöyle devam etti. “Yeni bir sanayi ve tarım hamlesiyle milli ekonomiyi kuracağız. Güçlü kaynaklara sahibiz. Bunları çaldırtmayacağız, sömürtmeyeceğiz. Köylüyü, ‘marabalıktan’ çıkartıp, tekrar milletin efendisi yapacağız. Büyük kooperatifleri tekrar hayata geçireceğiz. Bilişim alanında ise dünyanın en büyüğü olacağız. Değişimi kavrayamayanlar ülkeyi bir yerlere taşıyamazlar.”


Editör: Haber Merkezi