Seçim maratonuna diğer partilere nazaran çok daha erken başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Örgütü’ne dün katılan 3 aday adayı ile toplam aday adayı sayısı 6’ya yükseldi.


Ercan ÇELİK / HaberTire



CHP’de aday adaylarının başvurularını yapmaları için verilen süre dün doldu. Son günün son saatlerinde Tireli Müteahhit Nihat Koç, Kadın Girişimci Emel Denizaslanı ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek adaylık başvurularını yaparak, CHP’den Tire Belediye Başkanlığı için aday adayı oldular.



KOÇ: “CHP İKTİDARINDA TİRE’YE HİZMET ETMEK İSTİYORUM”
Tire iş dünyasının ve siyasetinin öne çıkan isimlerinden olan Nihat Koç,  Tire’ye hizmet etmek için aday olmak istediğini belirterek, “Çocukluğum Tire Suratlı’da geçti. İlkokulu Atatürk İlkokulu’nda okudum ve Tire Lisesi’nden mezun oldum. 1978 yılından bu yana müteahhit olarak iş yapıyorum. Artık Tire’ye olan borcumu ödeme zamanımın geldiğini düşünüyorum ve CHP iktidarında Tire’ye hizmet etmek için aday adayı oldum.” Şeklinde konuştu.


“GENEL MERKEZ KADINLARI YÜREKLENDİRDİ”
Aday adaylığı başvuruları için belirtilen son günde, başvuru dosyasını teslim eden bir diğer isim ise Emel Denizaslanı oldu. Aday adayı olmasının temel sebebi olarak parti genel merkezinin kadınları yüreklendirmesini gösteren Denizaslanı, “Genel merkezimiz kadın aday adaylarının da başvurularını beklediklerini belirtince, kadın üyeleri yüreklendirmiş oldu. Ayrıca Tire’de daha önce iktidara gelmemiş olan CHP’nin bir kadın aday ile bunu başarabileceğine inanıyorum. Uzun yıllar edindiğim siyaset deneyimimi kendi ilçem olan Tire’de değerlendirmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.
Şu anda İzmir’de yaşayan Emel Denizaslanı, aday adaylığı sürecinde haftanın en az 3 günü Tire’de olacağını söyledi.



“EŞİTLER ARASINDA TERCİH KADIN OLMALIDIR”
Tire’de geçtiğimiz hafta gündemi meşgul eden ve CHP’yi karıştıran olaylarla ilgili de yorum yapan Denizaslanı, “Basına yansıyan bu olaylardan bir partili olarak son derece rahatsız oldum. İşte böyle olayların yaşanmaması için, toplumun her yerinde olduğu gibi siyasette de kadınlara ihtiyaç vardır. Eşitler arasında tercih kadın olmalıdır. Yani yetenek, bilgi, birikim, deneyim açısında eşit olan bir kadın ve bir erkek arasında tercih yapılacaksa, bu tercih kadından yana kullanılmalıdır.” Dedi.



EMEL DENİZASLANI KİMDİR?
CHP’den Tire Belediye Başkanı Aday Adayı olan Emel Denizaslanı, Tire’ye bağlı Peşrefli Köyü’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tire’de tamamladıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Bir süre memur olarak kamuda çalışan Denizaslanı, evli ve 2 kız bir de torun sahibi.
1985 yılında SHP ile siyasete katılan daha sonra yaşanan birleşmeyle CHP’ye geçti. 1995 ve 1999 yıllarında yapılan genel seçimlerde İzmir’den milletvekili adayıydı. Emel Denizaslanı aynı zamanda, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Girişimci Kadın Derneği Başkanlığı yapmakta.



“GENEL BAŞKANIMIZA SÖZ VERDİM”
Geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Ali Engin tarafından rozeti takılarak CHP saflarına geçen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise aday adaylığı başvuru dosyasını teslim eden son isim oldu. CHP İlçe Binasında, İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’a dosyasını teslim eden Çiçek, burada bulunan partililerle birlikte basına açıklamada bulundu. Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin ferdi olarak CHP’ye katılmak istediğini daha önce de belirttiğini söyleyen Çiçek, “Daha önce sayın genel başkanımıza CHP’de olacağıma dair söz vermiştim. Bunu basında çok fazla deklare etmenin etik olmayacağını düşündüm. Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu Tire’ye geldiğinde bu sözü kendisine vermiştim. Daha sonraki görüşmelerimizde de genel başkanımız ‘Benden haber bekle’ dedi. Tabi bu arada hiç istemediğimiz gelişmeler, lüzumsuz konuşmalar oldu. Biz aday oluruz, aday adayı oluruz. Ama bu birilerini incitiyorsa partinin kapıcısı da oluruz. Ben sosyal demokrat kimliğimi hiçbir zaman gizlemedim.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi