CHP’nin Tire’deki seçim ofisi, dün düzenlenen törenle açıldı. Miting havasında geçen açılışta aday tanıtımı da yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan seçim ofisinin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Millet İttifakı’nın Milletvekili Adayları, Tire Belediye Başkanı Atakan Duran,  Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,  Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Millet İttifakı’nın ilçe başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Sahneye çıkan ilk isim CHP Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt oldu. Katılımcıları selamlayan Bozkurt, konuşmasında şunları kaydetti;

“Demokrasi bir araç değil amaçtır. Seçimler demokrasinin gereğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize en büyük emaneti olan cumhuriyetimizi yaşatmak için demokrasimizi yaşatmak zorundayız. Vatan ve bayrak hepimizin kırmızı çizgisidir. Bu, 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından beyan edilmiştir ve tartışmaya açık değildir. Seçime bayram, şenlik havasında gidip halkımızın kararına razı olacağız. Bu süreci tüm vatandaşlarımızla birlikte sevgi barış huzur ve heyecanla geçirmek bizlerin öncelikli hedefidir.”

SOYER: “AZ KALDI, SONUNA GELDİK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Erzurum ve Buca’da yaşanan taşlı saldırılarla ilgili Tire’de konuştu. Barış ve kardeşlik mesajlarıyla konuşmayan Soyer, “Geçen akşam Erzurum’da taşla bizi sindirmeye, bizi korkutmaya çalıştılar. Taş devri bitti. Biz öyle bir medeniyetiz ki insanlığı, dünyanın en güzel şehirlerini kurmuş bir toplumuz. Biz, bu medeniyetleri birbirimize taş atarak, birbirimizi sopalayarak kurmadık.  Tam tersine el ele vererek birbirimizle kucaklaşarak kurduk. O nedenle o taşı atanlar, bilsinler ki asla bizi sindiremezler, korkutamazlar. Biz bu memleketin halkını iktidar yapmak için buradayız. Göreceksiniz yapacağız. Çok az kaldı. Sonuna geldik. Bu halkın iktidarını kuracağız” şeklinde konuştu.

ATAKAN DURAN: “BİR HAYALİMİZ VAR”

Tire’de Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek verdiklerini söyleyen Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, şöyle konuştu; “İnşallah 5 gün sonra 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çankaya Köşkü’ne teşrifleriyle birlikte bu bereket tüm Türkiye’yi saracaktır.

Hep birlikte güzel günler göreceğiz. Millet İttifakı olarak görüşümüz belli tarafımız nettir. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu tarihi Çankaya Köşkü’ne hep birlikte taşıyacağız. Ama bu yeterli değil. Ülkemizin içine düşmüş olduğu bu garabet sistemden kurtulmak için hep birlikte çok çalışacağız. Millet İttifakı vekillerimizi mecliste en az 360 kişi haline dönüştürmemiz gerekiyor. Böylelikle bu sistemi hep birlikte ortadan kaldıracağız. Bir hayalimiz var. Karnı tok, sırtı pek insanların geleceğe güvenle baktığı, huzurlu bir ülke istiyoruz. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na Tire’den desteğimizin tam olduğunu dosta düşmana ilan ediyorum.”

Seçimin Ardından Seçimin Ardından
Editör: Haber Merkezi