Serkan ÇİÇEK

Cumhuriyet Halk Partisi Tire Olağanüstü Kongresi Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın da katıldığı kongreye, çevre ilçelerden belediye başkanları ve ilçe başkanları da katıldı.

BOZKURT: “CHP’NİN 6 İLKESİ BİZİM YOLUMUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede mevcut Başkan Şenol Sardoğan ve Nejat Bozkurt olmak üzere 2 aday yarıştı. Kongrede kürsüye gelen Nejat Bozkurt, konuşmasında şu ifadelerde bulundu; “Olağan ve olağanüstü kongreler demokratik siyasi yaşamın bir parçasıdır. Partiye, partililere enerji verir. Kongre öncesinde tartışmalar olur ancak kongre tamamlandığında seçim biter ve hep birlikte kazanılır, çalışılır. Dünyada savaş, salgın, hastalık, ekonomik paylaşımın adaletsiz ve eşitsiz olması, ülkemizde de şartların çok daha kötü olması 20 yıldan beri yönetilemeyen devleti, partinin üst yönetimlerinin programlarına uygun, koordineli çalışarak, çözüm üretmek zorundayız. Bunu sağlayacak enerjimiz, aklımız, sağduyumuz, vicdanımız vardır. CHP’nin 6 ilkesi bizim yolumuz, genel merkezimizin politikaları ise pusulamızdır. Demokratik, şeffaf, eşitlikçi, emeğe saygı duyan, çevreci, rant değil üretim, bağımsızlık adalet ve özgürlük isteyen insanlarız. Bireysel olarak değil, toplum taleplerini, çıkarlarını aşını işini çocuklarımızın geleceğini hedef alıp iktidar olduğumuzda ülkemize tekrar bahar gelecek. Baharı getirmek için Tire CHP İlçe Başkanlığına aday oldum. Tecrübelerimizi enerjimizi artırarak çalışacağımız yönetim kurulu üyelerimizle delegelerimizin oyuna talibiz. Büyük Nazım’ın dediği gibi, ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine.’”

SARDOĞAN: “KİŞİSEL HESAPLARI BİR YANA BIRAKMA ZAMANI”

Daha sonra kürsüye gelen Şenol Sardoğan ise konuşmasında şu ifadelerde bulundu; “Ülke tarihinin en önemli krizlerinden birini yaşadığımız bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi kadroları olarak üzerimize düşen tarihi sorumluluğun farkındayız. Tire Olağanüstü kongremiz hepimize hayırlı olsun.

Bugün milletimizin var olma mücadelesi yaşadığına hep birlikte tanık oluyoruz. Covid 19 salgını öncesinde ekonomik kriz esnasında yakalanan ülkemiz, tek adam sisteminin liyakatsız yönetim anlayışı eklenince, yaşadığımız ıstıraplar kaçınılmaz olmuştur. Sürekli artan enerji fiyatları ve faturalar, milletimizi fakirliğe mahkum etmiştir. Bir tarım kenti olan Tiremizde, tarım ve hayvancılık yüksek girdi maliyetleri sebebiyle büyük darbe almıştır. Çiftçimiz, çalışarak iflas eder hale gelmiştir. Dünyanın en çok çalışan ama en borçlu, en yoksul, en mutsuz çiftçisi haline getirilen Türk çiftçisi, Türk köylüsü, bunun hesabını ilk seçimlerde soracaktır. Cumhur İttifakı’nın yaratmış olduğu bu karanlık tabloyu Millet İttifakı paydaşları bir araya gelerek iktidar yolunu açacaktır. Yaklaşık 4 aydır yürütmüş olduğum ilçe başkanlığında örnek aldığım kişi genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Genel Başkanımızın birbirinden farklı ideoloji, farklı dünya görüşü, farklı hayat anlayışına sahip 6 siyasi partiyi bir araya getirmiş, Türkiye’yi artık barış ve huzurlu bir ülke haline getirmenin zamanı gelmiştir. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel’in ve yönetim kurulunun takdiriyle 14 Ekim 2021’de göreve başladığımız günden bugüne milletimizin her kesimine dokunmaya bütün partilileri bir araya getirmeye mücadele ettik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bu süreçte, 350’ye yakın üye yaptık. Bizim amacımız geçmişle hesaplaşmak olmamalı. Biz bunu hiç şiar edinmedik. Tek derdimiz var. Bir arada olmak, birlikte olmak, güçlü olmak. Ancak bu şekilde iktidara varabiliriz. Bu kongrenin kaybedeni olmayacak. Bu kongreyi Cumhuriyet Halk Partisi kanazacak. Çünkü iktidara gelme zamanımız. Kişisel hesapları bir yana bırakma zamanı. Hiç kimse kişisel hesaplarını partinin ve geleceğin üstünde tutamaz.”

KAZANAN NEJAT BOZKURT OLDU

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Sırayla salona giren delegeler oylarını kullandılar. 247 delegenin 229’u oy kullandı. Seçim sonucunda Nejat Bozkurt 122, Şenol Sardoğan 83 oy aldı. 24 oy ise geçersiz sayıldı. CHP Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt oldu.

NEJAT BOZKURT’UN YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu

Canan Asar

Refah Ayyıldız

Hayriye Çapacı

Birol Günay

Mehmet Soykan

Filiz Şadan

Bülent Şenoyar

Safiye Topuz

Bekir Tuzgu

Figen Tüfekçi

Ali Uçmaz

Sezgin Uysal

Ünal Uyar

Baki Üküşçevik

Editör: Haber Merkezi