Ercan ÇELİK

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Tire'de siyaset arenası ısınırken, CHP'li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de TireVizyon'a birbirinden özel açıklamalarda bulundu. Tayfur Çiçek, kendisine yönelik köyleri yeterince ziyaret etmediği eleştirilerine yanıt verdi. 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını vurgulayan Başkan Çiçek, "Birileri ağacı taşlıyor. Ben köylere ilk defa gidip gelen birisi değilim. Ben bu ilçede 15 yıldan bu yana Belediye Başkanlığı yapıyorum. Dolayısıyla köydeki insanların çoğunu adıyla soyadıyla, çocuklarıyla bilirim. Köylerin sürekli bizimle irtibatı vardır. Tire köyleri hiçbir zaman almadığı hizmeti bizim dönemimizde almıştır. Yani köy camileri ve okulları dahil her türlü tamiratlarını yaptık. Köylere modern, şehirde bile olmayan tuvaletleri yaptık. Yolları İZBETON’un hizmetleri neticesinde Tire’deki yolları aratmayacak şekilde asfaltanmıştır. Neredeyse bütün üretim yolları asfaltlanmıştır. Yani burada İZSU için söylediğim negatif sözleri İZBETON için söylemek mümkün değil. Onlar çalıştılar ve görevlerini yaptılar.  Köylerdeki oyların azalmasının sebebi biraz da İZSU’ya olan tepkidir. Ben öyle değerlendiriyorum.” Dedi.

“KENDİNİ BİLMEZ YEREL POLİTİKACILAR VAR!”

Bazı yerel politikacıların vatandaşa tutamayacakları iş vaadi vererek siyaset yapmaya çalıştığını belirten Başkan Çiçek, "Bazı kendini bilmez yerel politikacılar var. Onların da ileri geri konuşmaları var. güçleri olmadığı halde halka verdiği sözler var. Mesela yok senin kızını şurada işe sokacağım, yok senin oğlunu şurada değerlendireceğim gibi. Bunlara kimsenin gücü yetmez. Böyle sözler verilmez. Bu sözleri yerine getirmediğiniz zaman insanlara mahcup olursunuz ve insanların size olan güvenleri biter. Dolayısıyla hangi partiden bu sözü verirseniz o parti zarar görür. Şehirdeki bütün insanlar bizim insanımız, bütün gençler bizim gencimizdir. Yani işe kim layıksa onun işe alınması lazımdır. Benim prensibim budur. Şimdi burada verilen vaadler tutulmayınca böyle negatif etki olarak dönüyor.” dedi.

“BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ EN ÜST SEVİYEDE TUTUYORUZ”

Tire şehir merkezindeki oy oranlarının beklenen gibi olduğunu belirten Tayfur Başkan, “Merkezde sıkıntı yok. Aşağı yukarı herkes vereceği oyu vermiş. Tabii kızanlar, öfkelenenler var. ama biz Tire’de belediyecilik hizmetlerini en üst seviyede tutuyoruz.  Geçen hafta Tarihi Kentler Birliği’nden yine ödül aldık. Türkiye genelinde 8 şehre koruma dalında ödül verildi. Tire Belediyesi dördüncü kez üst üste çeşitli dallarda bu ödülü alıyor. Sanayide geldiğimiz nokta zaten belli. Ekonomik sıkıntılara rağmen ilçemize her gün yeni yeni fabrikalar geliyor. Sporda geldiğimiz nokta belli. Küçük Menderes Havzası’nda bulunan tek takımız. Dışarıdan bakan gözler Tire’yi yere göğe sığdıramıyor. Ama burada yerelde bazı politikacıların sürekli eksik araması, sürekli karalama ve kötüleme çabası içine girmesi bence psikolojik bir durum. Bu arkadaşların ruh sağlıklarına dikkat etmesi gerekiyor. Bu şekilde ısrarcı olurlarsa daha kötü durumlara düşebilirler.

Editör: Haber Merkezi