25 yıl Botaş Genel Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ayten Gülsever, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ikinci bölgeden Milletvekili aday adayı oldu. Gülsever, adaylığını CHP Tire İlçe Başkanlığı önünde geniş katılımlı bir toplantıyla duyurdu. Miting havasında geçen adaylık açıklamasına Tire’de CHP’nin önde gelen isimleri, çevre il ve ilçelerden çok sayıda partili katıldı.

BOZKURT: “ADAY ADAYI OLMASI BİZLERİ MUTLU ETTİ”

CHP Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt, yaptığı konuşmada, “Ayten hanım, uzun yıllardan beri partide emeği olan, biridir. Biz ilçe örgütü olarak her zaman kendisini yanımızda gördük. Bütün saha çalışmalarımızda her türlü maddi ve manevi kaynağını bize aktardı. Kendisinin bir kadın ve Tire ile bağlantısını koparmamış bir milletvekili aday adayı olarak çıkması bizleri çok mutlu etti ve gururlandırdı. Biz bölgemizden, Küçük Menderes’ten bir adayın milletvekili olmasını istiyoruz.” Dedi.

İlçe Başkanı Bozkurt’un konuşmasının ardından, alkış ve tezahüratlar eşliğinde kürsüye davet edilen Gülsever, yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi;

“Beni bu onurlu günümde yalnız bırakmayan, heyecanıma ortak olan örgütümüze, İlçe Başkanlarıma, Belediye Başkanlarıma, Muhtarlarıma, ittifak ortağımız siyasi partilerin değerli temsilcilerine sivil toplum kuruluşlarının değerli başkan ve yöneticilerine, Merkez Yürütme Kurulu yoldaşlarıma, hemşerilerime, beni her zaman destekleyip yanımda olan aileme hoş geldiniz diyor teşekkürlerimi iletiyorum.

Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesinde çalışmış bir neferi olarak, kız kardeşiniz olarak, evladınız olarak bölgeme ilime ülkeme hizmet etmek için 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üyelerinin belirleneceği bu tarihi seçimde sizlerden aldığım güç ile İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı olduğumu sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum

İlk, orta ve lise eğitimimi Tire'de tamamlayıp ardından Akdeniz Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nden mezun oldum. Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimler Fakültesinde yüksek lisansı eğitimime devam ediyorum.

25 yıl BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde Bakanlıklarda TBMM’de bürokrat olarak görev yaptım. Şu anda da Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı olarak görevime devam etmekteyim.

Burada doğmuş büyümüş gurbetçi çiftçi bir ailenin kızı olarak vatanına bağlı Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan bir Cumhuriyet kadını olarak doktor bir kızım ve mühendis bir oğlum var. Kendi çocuklarım için ne istiyorsam İzmir'in ve ülkemin çocukları için de aynısını istiyorum.

Hiçbir gencimizin umutlarını kaybetmeden hak ettiği geleceği yaşaması için çalışacağıma söz veriyorum. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğļu'nun da dediği gibi hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için gece gündüz çalışacağımıza söz veriyorum.

Hepimizin bildiği gibi ülkemiz yıllardır tek adamın karanlığına mahkûm edildi. Ülkemiz yangın yeri. Toplumun birbirine olan güveni adalete olan inancı belki de Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşamakta hak hukuk ve adaleti getireceğimize söz veriyorum.

Basın özgürlüğünde dünyada kara listedeyiz özgür basın, özgür düşünce ve özgür bir toplum için korku imparatorluğuna son vereceğimize söz veriyorum.

Kadın erkek eşitliğinde maalesef sınıfta kaldık. Kadın cinayetleri durmak bilmiyor. Bir gecede iptal ettikleri İstanbul Sözleşmesi’ni iktidarımızın ilk 24 saatinde yürürlüğe geri koyacağımıza söz veriyoruz.

Tarımda ve hayvancılık da yaşadığınız sorunları biliyorum ve bunların çözümü için sesiniz olacağıma söz veriyorum. Her gün başka bir zam haberi ile güne uyanıyoruz. Dünyanın en pahalı yakıtını kullanıp geçmediğimiz köprülerin parasını ödüyoruz. Ekonomide sosyal adaletin sağlanması için mücadele edeceğime söz veriyorum.

Emeklinin ve emekçinin hak mücadelesine sahip çıkacağıma söz veriyorum. Ekolojik denge ve doğayı koruyacağıma, bugüne kadar yaratılan tahribata dur diyeceğime söz veriyorum.

Emeğimiz yüreğimiz ve tecrübemizle çıktığımız bu yolda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı yapmaya ve bu ülkeye baharı tekrar getirmeye var mısınız?

Yolumuz açık ve aydınlık olsun.”

Editör: Haber Merkezi