Tire’nin güçlü gazetesi HaberTire, Ak Parti anketini tamamladı. “Ak Parti Tire’de kimi aday göstermeli?” sorusunu yanıtlayan katılımcıların %39’u “Mehmet Çeltikcoğlu” dedi.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali’nin görevinden istifa ederek aday adaylığı başvurusunda bulunması üzerine, Ak Parti’nin Tire’deki aday adayı sayısı 3 yükseldi. Bu gelişmeyle Tire’nin siyasi gündeminin merkezine oturan Ak Parti’de kimin aday gösterileceği ise en çok merak edilen konu haline geldi. Biz de HaberTire Gazetesi olarak bunu vatandaşa sorduk. Günde ortalama 4 bin tekil ziyaretçinin gezdiği internet sitemiz üzerinden 2 Aralık 2013 günü başlattığımız anketimiz, yaklaşık 10 gün boyunca yanıtları kabul etti. 10 gün boyunca 5100 okuyucu “Ak Parti, Tire’de kimi aday göstermeli?”  sorusuna yanıt verdi.

 

OY DAĞILIMLARI

5100 kişinin katıldığı anketin sonuçları ise şu şekilde oldu; Mehmet Çeltikcoğlu tam 2000 oy alarak %39’luk oranla anketten birinci çıktı. Hemen ardından ise 1710 oy ve %34 oranla Mehmet Sıtkı İçelli gelirken, başhekimlik görevinden istifa ederek son dakikada aday adaylığını açıklayan Fatih Hayali 1390 oy ve %27’lik oranla anketten sonuncu olarak çıktı.

 

ANKET SONUÇLARI GÜVENİLİR Mi?

Uzun zamandır internet sitemiz üzerinden yaptığımız anketler, çeşitli sabotajlara ve manüpilasyonlara maruz kaldı. Bu yüzden kötü niyetli kullanıcıların anketi sabote etmemesi için geliştirdiğimiz yeni sistemde Google altyapısını kullanarak bir form oluşturduk. Kullanıcıların e-postalarıyla giriş yaparak sadece 1 oy kullanabildikleri anket sisteminde, aynı ip adresinden verilen ya da ip adresi değiştirilerek ve tarayıcı çerezleri silinerek aynı bilgisayardan farklı e-posta adresleriyle kullanılan oylar, sisteme “geçersiz oy” olarak kaydedildi. 5100 geçerli oyun yer aldığı ankette 3 bin 500’e yakın oy da geçersiz sayıldı.


 

Ak Partili aday adayları Fatih Hayali, Mehmet Çeltikcoğlu ve Mehmet Sıtkı İçelli isimlerinden birine oy veren katılımcılar, aynı zamanda seçtikleri aday adaylarının neden aday olarak gösterilmesi gerektiğini de yazdılar. Tercihlerinin haklı sebeplerini kısaca açıklayan katılımcılar arasında ilginç yorumlar da yer aldı. Bu yorumlardan bazılarını sizler için derledik.

 

NEDEN FATİH HAYALİ?

Fatih Hayali’yi aday olarak görmek isteyen katılımcılardan bazılarının yorumları şu şekilde oldu;

-Siyasette çok güçlü dostlukları olduğu için.

-Hizmet ve yöneticilik vasfı olan tek aday adayı Fatih Hayali.

-Devlet Hastanesi şahsı için bir referanstır. Hırslı, tuttuğunu koparan biridir ve Tire’yi birkaç adım daha öne taşıyabilecek bir isimdir.

-Yöneticilik deneyimi ve kabiliyeti oldukça iyi olan birisi.

-İzmir’in en kaliteli sağlık tesislerinden birini Tire’ye kazandırdı. Belediye başkanı olarak da çok başarılı olacağı aşikardır.

-Dürüst, çalışkan, disiplinli, adam gibi adam.

-3 aday adayının arasında en çok oy alacak kişidir.

-Tire’nin potansiyel gücünü harekete geçirecek birisidir.

-Güçlü yönetim anlayışı ve yıllardır Tire Devlet Hastanesi’nin Ege’de 1. Hastane olması.

-Değerli bir doktor ve bürokrat.

-İyi bir yönetici ve belediyecilikte de başarılı olacağına inanıyorum. Tire'ye kazandırdığı özel hastane standartlarındaki tesis içinde binlerce kez teşekkürler...

-26 yıldır hekim ve Başhekim olarak hizmet veren,Ege bölgesinin en kapsamlı Hastanesini yoktan var eden,Menderes havzasındaki tüm bölgeye hitap eden bir hizmet anlaşıyla başarılı çalışmaları olan, vizyon sahibi,güçlü ,tuttuğunu koparan,Tire'ye hizmet edeceğini inandığım bir insan olduğu için.

-Tire gibi küçük bir yerde dünya standardında bir hastane açacak kapasiteye sahip olan biri, belediye başkanlığında Tire için çok daha mühim işler yapacağına inanıyorum. Tüm Tirelilerden Fatih Hayali'yi göz ardı etmeyip değerlendirmelerini rica ederim.

-Otorite ve kişiliği saygın insan hizmet adamı… Bu memlekete bir Tireliden fazla hizmet etmiştir.

 

 

NEDEN MEHMET SITKI İÇELLİ?

Daha önce Tire Belediye Başkanlığı yapmış aday adayı Mehmet Sıtkı İçelli’nin tekrar aday olarak gösterilmesi gerektiğini savunan katılımcıların yorumlarından bazıları ise şu şekilde;

 

-Tire'yi yarınlara taşıyabilecek deneyimli bilgili birisi. Konulara  hakim Başarılı ve Tire  sevdalısı.

-Güleryüzlü olduğu için.

-Diğerlerine göre daha deneyimli bir aday.

-Ak Parti’yi Tire’de en iyi şekilde temsil edecek isimdir.

-Yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır.

-Sıtkı başkan hem deneyimli hem zengin fakir ayırt etmeyen bir kişi her kesime hitap ediyor.ayrıca tecrübeli bir kisi tireye hastaneyi, içme suyunu, dogalgazı kazandıran biri.

-Daha dürüst ve tecrübeli. Eskisi kadar acemi değil.

-Daha önceki başkanlığı döneminde çok güzel işlere imza attı.

-Bence Tire için çok şeyler yaptı ve vizyonunda da çok daha fazla yatırım yapmak var bu yüzden Sıtkı Başkanın olmasını isterim.

-İlkeli ve vizyoner bir isim olduğu için.

-Mehmet Sıtkı İçelli, bir önceki döneminde yarım kalan ve aklındaki projeleri tamamlamalıdır. Bu yüzden İçelli diyorum.

-Çalışkan ve dürüst biridir.

-Halkın sevdiği ve saydığı dürüst biridir.

-Daha önce Tiremize çok şeyler kattığı için, ona yine güveniyoruz.

-İkinci bir şansı hakettiğine inanıyorum.

-Saygılı ve efendi birisi. Tire için oldukça faydalı olacaktır.

-2004 - 2009 yılları arasında tiremize yapılan yatırımlardan dolayı tekrar Sıtkı İçelli aday gösterilmeli.

 

 

NEDEN MEHMET ÇELTİKCOĞLU?

Ak Parti’nin Eski İlçe Başkanı ve Tire Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çeltikcoğlu’nu aday olarak görmek isteyen katılımcıların yorumlarından bazıları ise şu şekilde oldu;

-3 dönemdir belediye meclis üyeliği, iktidar partisinden 4 yıl ilçe başkanlığı belediye başkanlığı için genç dinamik başkan.

-Hak eden olduğu için, kendini değil, kentini düşünen başkan olduğu için.

-Daha karizmatik ve idealist. Daha vizyoner biri.

-Çünkü Tire’de kaybedilen seçimin ardından yıllardır koşturan kişi Mehmet Çeltikcoğlu.

-Yıllardır partiye verdiği emeklerden dolayı, Çeltikcoğlu’nun aday gösterilmesi gerekiyor.

-Mehmet Çeltikcoğlu teşkilatın içinden gelen bir isimdir. İthal aday değildir.

-Tanıdığım en iyi siyasetçi olduğu için.

-Halk tarafından sevildiği için Ak Parti’de en çok oyu alacak kişidir.

-Dürüst ve namuslu bir insandır. Tire’ye çok faydası olacaktır.

-Sağlam karakterli ve doğru insan olduğuna inanıyorum. Bu sorumluluğu taşıyabilecek doğru bir aday.

-Herşeyden önce Tirelidir. Tirelileri ve sorunlarını yakından bilen, gözlemleyen biridir. Daha önce denenmiş biri yerine denenmemiş bir isim daha uygun olacaktır.

-Hizmet peşinde en çok koşan kişidir.

-Genç, aktif, başarılı, işini bilen en önemlisi halkın içinden dürüst biridir Mehmet Çeltikcoğlu. En azından bir kere denenmeli diye düşünüyorum.

-Artık genç liderlere ihtiyacımız var. Diğer adaylara göre genç, dinamiktir. Ayrıca kişiliği güzel birisidir.

-Aday adayları arasında en iyi siyasetçi olduğu için.

 

 

AK PARTİ’NEFESLER TUTULDU

MHP Tire’de Avukat Hasan Çağlı’yı aday olarak açıkladıktan sonra gözler şimdi de Ak Parti ve CHP’ye çevrildi. CHP’den önce adayını açıklaması beklenen Ak Parti’de ise nefesler tutuldu ve genel merkezin açıklayacağı isim bekleniyor. 


Editör: Haber Merkezi