Siyasi adap gereği siyasi partilerin il kongrelerinde kendi belediye başkanlarına üst kurul delegesi olarak yer vermesi ön görülürken, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu Türkiye'nin en büyük 8 ilindeki İYİ Partili tek Belediye Başkanı olan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a listesinde yer vermemişti. Bunun üzerine İYİ Parti’nin başarılı Belediye Başkanları arasında yer alan ve Genel Merkez tarafından takdir edilen Başkan Duran’a Ankara’dan destek gecikmedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatı ile Ankara’da yapılan İl Başkanlığı seçiminde Başkan Duran üst kurul delegesi olarak listede yerini aldı. Dün Ankara’da yapılan İl Başkanlığı Kurultayında Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Üst Kurul Delegesi seçildi. Böylelikle Genel Merkez Belediye Başkanına sahip çıkmış oldu.

Genel merkezin hamlesi sonrası parti içinde puan kaybeden İzmir İl Başkanı Bezircilioğlu’nun bu hatayı telafi edip etmeyeceği ise merak konusu.

“AKŞENER’İN TAKDİRİ İLE”

Ankara’dan üst kurul delegesi seçilmesini sosyal medya hesabından duyuran Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Kıymetli arkadaşlarım; Genel Başkanımız Sayın Meral_Akşener Hanımefendi'nin takdiri ile Başkentimiz Ankara’dan Üst Kurul Delegesi seçilmiş bulunmaktayım. Bu vesileyle Genel Başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendiye teşekkürü bir borç bilirim.” Dedi.

ÇIRAY'DAN PARTİLİLERE “HATA TELEAFİ EDİLDİ” MESAJI

Öte yandan kongrede Sinan Bezircilioğlu'nu destekleyen İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray'ın partililere; "İzmir'deki tek ve değerli Belediye Başkanımız Atakan Bey'e istem dışı yapılan hata bugün Ankara'da gerçekleşen İl Kongremizde telafi edildi. Kendisi üst kurul delegesi oldu. Sayın genel Başkanımıza, Danışmanı Ömer Karakaş Bey'e ve kıymetli kardeşim Ankara İl Başkanı Sayın Faruk Köylüoğlu'na teşekkür ederiz." mesajı attığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi