Ercan ÇELİK

Tire’de belediye işçisi olarak çalışan ve Türkiye İşçi Partisi’nden İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı gösterilen Ali Haydar Öztürk, HaberTire Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette soruları yanıtlayan Öztürk, bölgenin sorunlarını dile getirdi.

NEDEN TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ?

Neden Türkiye İşçi Partisi’nden aday olduğunu açıklayan Öztürk, “Türkiye İşçi Partisi yeni kurulmuş bir parti değil. 1961 yılında Mehmet Ali Aybar’ın genel başkanlığında kurulmuş bir parti. Çok onurlu bir geçmişi var. Türkiye siyasi tarihinde dik duruş sergilemiş bir parti. Şu anda o bayrağı devralan Erkan Baş yoldaşımız ve diğer vekil arkadaşlarımız, emekten, haktan, özgürlükten yana tavır koyuyorlar her alanda. Hayvan hakları, çevre koruma faaliyetleri, işçilerin yaşam koşulları, kadın cinayetleri. Yani Türkiye’de hangi konuda eziliyorsa insanlar orada Türkiye İşçi Partisi yer aldığı için. En son özellikle deprem sürecinde bütün Türkiye gördü Türkiye İşçi Partisi’nin nasıl bir fedakarlık gösterdiğini. Bu sebeplerden dolayı Türkiye İşçi Partisi’ndeyim.” Dedi.

İYİ Partili Meclis Üyesi Gökhan Güngör, CHP’ye geçti İYİ Partili Meclis Üyesi Gökhan Güngör, CHP’ye geçti

DEPREM VE SUSUZLUK

Küçük Menderes Havzası’nın en önemli sorununun deprem olduğunu belirten Ali Haydar Öztürk, “Biliyorsunuz Tire olarak fay hattı üzerindeyiz. Bölgemizin öncelikli sorunu deprem sorunu arkasından da su sorunu. Özellikle tarımla uğraşan üreticiler için şu an yer altında su bulmakta problem yaşıyorlar. Bu sorun bir an önce çözülmezse daha büyük sorunlar yaşamamız muhtemel.

TİRE – BELEVİ YOLU TEPKİSİ

Yılan hikayesine dönen ve bir türlü tamamlanamayan Tire – Belevi yolundan da bahseden Öztürk, “Siyasette insanlar farklı görüşlerde de olsalar hizmet odaklı siyaset yapmalılar. Sen benim partimdensin oraya hizmet var. Sen benim partimden değilsin oraya hizmet yok. Bu çok yanlış bir anlayış. Çünkü bunun faturasını yerel halk ödüyor. Örnek vermek gerekirse Tire – Belevi yolu. Tire’den çıkarken giderken görüyoruz Bayındır yolu oldu bitti ama kaç yıldır Tire – Belevi yolu yapılmıyor. Bunun da sebebi, iktidarın bir nevi Tire’yi cezalandırması olarak görüyorum ben. Tecrit edilmiş bir ilçe gibiyiz iktidarın gözünde.” Dedi.

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ADAYLARINI ANLATTI

Türkiye İşçi Partisi’nin aday listelerinin oluşturulmasındaki detayları aktaran Öztürk, “Öncelikle adı üstünde Türkiye Büyük Millet Meclisi, bizim partimiz de vekil adaylarını belirlerken milletin içinden insanlar olmasına dikkat etti. İrfan Değirmenci tamam medyatik bir yüz ama sonuç itibariyle patron değil o da basın emekçisi. Referandumda hayır oyu vereceği için işinden oldu. Kiraz’dan Mehmet Kani abimiz var. Kendisi üretici. Tarım Kredi mağduru. Tarım Kredi borcundan dolayı haciz bile gelmiş başına. Çiftçinin gerçekten derdini anlayabilecek ve mecliste onların sesini olabilecek bir abimiz. Onun dışında hepimiz zaten emeğiyle geçinen insanlarız. Hiçbirimiz sermayedar değiliz. Halkın yüzde 90’ından fazlası da işçi emekçi olduğuna göre alın teri ile geçindiğine göre meclise gitmesi gerekenler de onlardır.

Mesela bizim Deniz Kondil adında moto kurye olan bir arkadaşımız var. Bergama Kınık’tan maden işçisi arkadaşımız var. Menemen’den gıda işçisi arkadaşımız var. İrfan Değirmenci hariç bizim adaylarımızın hepsi İzmirli. İrfan Değirmenci aslen Antalyalı ama İzmir’de yaşamış. İzmililerin de zaten çok sevdiği bir insan.” Şeklinde konuştu.

“İŞÇİ SINIFININ SESİ OLMAK İSTİYORUM”

Neden milletvekili adayı olduğunu açıklayan Öztürk, “Hem mensubu olduğum işçi sınıfının sesi olmak, hem de yaşamış olduğum yörenin mecliste sesi olmak için aday oldum. Ne yazık ki mecliste bugüne kadar bir tane işçi bile milletvekili olamıyordu. Bizim partimiz bunu sağladı.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi