Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile eski bakanlardan Halil Çulhaoğlu arasında, geçtiğimiz günlerde Ege Tv’de yaşanan sözlü atışma ve karşılıklı iddialarda AK Parti’nin ve AK Partili yöneticilerin isminin geçmesi üzerine, AK Parti ilçe teşkilatından konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada Çulhaoğlu’nun Çiçek ile ilgili ortaya attığı iddiaları doğrulayan görüşte ifadeler dile getirildi.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi


Tire’de siyasi gündem kızışmaya devam ediyor. Partisi DP’den istifa eden ve dün İzmir’de CHP İl Teşkilatında CHP saflarına katılarak CHP rozetini takan ve belediye başkan aday adaylık başvurusunu veren  Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i partilerinde aday olarak görmek istemediklerini dile getiren mevcut üç aday ve CHP’nin önemli isimlerinden eski Bayındırlık Bakanı Halil Çulhaoğlu ile Başkan Çiçek arasında günlerdir devam eden söz düellosu ve restleşme bölgesel televizyon kanallarına taşınmıştı. Geçtiğimiz günlerde Ege Tv kanalında haber bültenine telefon aracılığı ile katılan Halil Çulhaoğlu ve Tayfur Çiçek, karşılıklı iddialarda hatta itham edici sözlerde bulunmuşlardı.


Çulhaoğlu’nun Yeni Asır Gazetesinde geçtiğimiz aylarda çıkan haberlere göre, “Tayfur Çiçek, müteahhit Gürsel Erol aracılığı ile AK Parti Milletvekili Erdal Kalkan’a AK Parti’ye geçme isteğini ilettiğini ve onunda konuyu Genel Başkanına aktardığı” yönünde iddiaları dile getirmesi üzerine, Başkan Çiçek bu haberlerin doğru olmadığını belirterek Çulhaoğlu’nun yalancılıkla suçlamıştı. Kalkan’ı bu güne kadar görüp elini dahi sıkmadığını ifade eden Çiçek, Çulhaoğlu’na meydan okumuştu.


Çiçek’in iddiaları kabul etmeyip, kendisine yalancılıkla itham etmesi üzerine bu durumun AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu tarafından da dile getirildiğini belirten Çulhaoğlu, bu bilgileri nereden aldığını da bizzat dile getirdi.


Çulhaoğlu ve Çiçek arasında gerçekleşen bu söz düellosu ve karşılıklı iddialarda partilerinin ve şahıslarının isimlerinin geçmesi üzerine bir açıklama yapma gerekliğini hisseden AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Çulhaoğlu tarafından ortaya atılan iddiaları doğrulayan yönde ifadelerin de içinde yer aldığı bir basın açıklamasında bulundu. Çeltikcoğlu’nun yaptığı basın açıklamasında şu düşünceler belirtildi.



“BAŞKAN ÇİÇEK KELİME OYUNLARI İLE KAMUOYUNU YANILTMAK İSTEMEKTEDİR”
“Yerel seçimlere az bir süre kala tüm partilerde yaşanan hareketlilik hepimizin malumudur. Önümüzdeki süreçte bu çalışmalar daha da hızlanıp, daha da artacaktır. CHP Belediye Başkan aday adaylarının geçtiğimiz Salı günü yaptığı basın açıklaması ve ardından gelişen olaylar neticesinde Tire Belediye Başkanı Sayın Tayfur Çiçek ile Bayındırlık eski Bakanı Sayın Halil Çulhaoğlu arasında TV kanalında yaşanan tartışma esnasında teşkilatımızın, şahsımın, milletvekilimizin ve il başkanımızın ismi geçmesi üzerine bu açıklamanın halkımıza yapılması kaçınılmaz olmuştur. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, AK Parti bu yaşanan olayları tasvip etmediği gibi bu olayların herhangi bir şekilde tarafı değildir, tarafı da olmayacaktır.


2009 yerel seçimlerinde partimiz ülke genelindeki belediyeliklerin yaklaşık yüzde 60’ını halkımızın desteği ve oyları ile kazanmış bulunmaktadır. Parti olarak kazandığımız belediyelerde Ak Partili Belediyeciliği en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında diğer belediyelere parti ayrımı gözetmeksizin Merkezi Hükümet olarak elimizden gelen desteği vermekteyiz. Ak Parti olarak seçimi prensip gereği seçimi diğer partilerden kazanmış Belediye Başkanlarının partimize katılması yönünde hiçbir talebimiz olmadığı gibi, herhangi bir zorlamamız da mümkün değildir. 2009 seçimlerinde Demokrat Partiden Belediye Başkanı seçilen Sayın Tayfur Çiçek geride kalan dönem içerisinde partimizde dâhil olmak üzere diğer partilere geçmek için zemin aradığı kamuoyunun malumudur. Ancak son yaşanan olaylarda Sayın Başkan kelime oyunları yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktır.”



ÇİÇEK, GÜRSEL EROL ARACILIĞI İLE AK PARTİ’YE KATILMAK İSTEDİĞİNİ İLETMİŞ  
“27 nisan muhtırası ile birlikte partimize CHP’den katılan İzmir Milletvekilimiz Erdal Kalkan’a, Tire gündeminde son günlerde adı sıkça geçen müteahhit Gürsel Erol aracılığı ile ulaşarak partimize katılmak istediğini iletmiş, milletvekilimizde bu talebi sayın genel başkanımıza aktarmıştır. Genel başkanımızın konuyla ilgilenin talimatı üzerine, il başkanımız Tire’ye gelerek Tayfur Beyin düşüncelerini dinledi. Zamanlama olarak genel seçimlere az bir süre kalmış olması hem de partimizin kriterlerini karşılamadığı için Tayfur Bey’in talebi partimizde tasvip görmemiş olup konu ak parti için kapanmıştır. Bununla ilgili de il başkanımızın Yeni Asır gazetesindeki demecinin yalan olduğunu iddia eden başkanımız neden o haberi o zaman tekzip etmedi?



Milletvekilimiz ilçemize sıklıkla gelerek ve ilçenin sorunları ile ilgilenmektedir. Sayın başkan hafızasını zorlar ise 2009 yılında kamyoncular kooperatifinde yaşanan sıkıntılarda hangi Ak Parti İzmir milletvekilinin bu sorunun çözümünde kendisinden yardım istenerek, Tire’ye gelip yardımcı olduğunu ve birlikte çay içerek sohbet ettiklerini hatırlayacaktır.
Biz Ak Parti olarak bu gibi kayıkçı kavgalarının içerisinde değiliz. Biz yaklaşan yerel seçimler öncesi halkımızın ve ilçemizin sorunlarını tespit etme çalışmalarını tamamladık. Bunlarla ilgili olarak projelerimizi hazırladık. Teşkilatımız, 2014 yerel seçimlerine yoğun bir şekilde hazırlanmakta olup bu konuda diğer teşkilatlarda yaşanan endişe ve telaşı yaşamamaktadır.”
Editör: Haber Merkezi